Печиво або тістечка у формі маленьких персиків напевно знайомі багатьом з дитинства. До жаль, улюблені ласощі вже рідко можна зустріти на прилавках, але ніхто не відміняв можливість приготувати десерт в домашніх умовах. У цій статті ми поділимося з вами відразу декількома варіантами того, як можна самостійно приготувати печиво «Персики».
Як спекти печиво «Персики»?
Інгредієнти: маргарин, або вершкове масло - 100 г; борошно - 2 1/2 ст.; цукор - 1/2 ст. + трохи для обсипання; сметана - 80 г; яйця - 2 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; штучні барвники, або сік моркви і буряків. Приготування М'яке вершкове масло ретельно збиваємо з цукром до появи білої, повітряної маси. Не припиняючи збивання, вводимо в тісто по 1 яйцю за раз до повного вимішування. Як тільки всі інгредієнти збиті до однорідності, додаємо сметану, а потім порціями вводимо в тісто борошно, просіяне з розпушувачем. Готове тісто вимішуємо руками, формуємо кулю, загорнути плівкою. Даємо тісту відпочити в холодильнику 20-30 хвилин.
Відпочиле тісто ділимо на порції, кожна з яких за розміром повинна відповідати половинку персика. Викладаємо шматочки тесту на деко, покрите пергаментним папером, і відправляємо в духовку випікатися при 200 градусах 10-15 хвилин.
Половинки персика можна з'єднати між собою за допомогою заварного крему , або вареного згущеного молока , а можна залишити як є, і лише надати відповідну забарвлення. Для того, щоб блякле печиво перетворилося в справжній персик, змастіть його соком моркви та буряка, а після посипте цукром. Для більшої реалістичності персики можна прикрасити листочками м'яти, а потім подавати до чашки чаю.
Печиво персики зі згущеним молоком і горіхами
Печиво «Персики» зробити не так вже й складно, але ласощі з дитинства було начинено сумішшю горіхів і згущеного молока, що вимагає набагато більше часу на готування. Тим не менш, результат коштує витрачених зусиль, і вже через годину на вашому столі буде красуватися не просто смачний, але і пам'ятний десерт.
Інгредієнти: Для «Персиків»:
борошно - 3 1/2 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сметана - 3 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки; буряковий і морквяний сік; сіль - щіпка. Для начинки:
волоські горіхи; варене згущене молоко. Приготування М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до отримання пишної білої маси. Вбиваємо в масляну суміш яйця, ретельно вимішуємо і порціями додаємо сметану - по 1 столовій ложці за раз.
Борошно просіваємо разом з розпушувачем, добре перемішуємо сухі інгредієнти віночком, додаємо сіль. Поступово підсипаємо борошно до вже наявної суміші для тіста, не перестаючи помішувати. Готове тісто загорнути плівкою і кладемо в холодильник на 20-30 хвилин.
Тісто ділимо на 30 кульок однакового розміру, кожен кульку розрізаємо навпіл і викладаємо на деко для випічки, попередньо покритий пергаментним папером і змащений маслом. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і залишаємо
випікатися 12-15 хвилин.
Поки «Персики» випікаються, займемося начинкою. Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо з вареним згущеним молоком.
Готові половинки персиків остуджуємо і за допомогою ложки видаляємо з них серцевину. Надлишки м'якоті кришимо і також додаємо в горіхову начинку. Наповнюємо начинкою половинки персиків і скріплюємо між собою. За допомогою кулінарної кисті або простої серветки розфарбовуємо наші «Персики» соком буряка і моркви, або простими харчовими барвниками відповідних кольорів. Обсипаємо тістечка цукром і ставимо в холодильник до подачі.