Всі ми добре пам'ятаємо казковий і чудовий смак домашніх вафельок, якими нас балували в дитинстві наші улюблені мами і бабусі. Таку випічку можна приготувати з різними начинками і порадувати діток. Рецепт приготування вафельного печива дуже простий, все, що вам потрібно - це спеціальна вафельниця.
Печиво «Вафельні трубочки»
Інгредієнти: маргарин вершковий - 200 г; яйце - 5 шт.; згущене молоко - 400 мл; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 200 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати вафельний печиво. Отже, першим ділом нам необхідно замісити тісто. Для цього вершковий маргарин розм'якшуємо, поділяємо за допомогою ложки на маленькі шматочки і кладемо в каструльку. Тепер ставимо на слабенький вогонь і, помішуючи, даємо йому повністю розтопитися. Потім знімаємо посуд з вогню і залишаємо остигати до кімнатної температури.
А ми цим часом розбиваємо в глибоку миску яйця і збиваємо їх віночком до тих пір, поки не з'явиться піна. Потім в миску з яйцями виливаємо розтоплений раніше маргарин, всипаємо цукор і поступово вводимо муку. Ретельно збиваємо вінчиком, щоб вийшло негусте однорідне тісто.
Далі включаємо в мережу вафельницю і розігріваємо її. Потім наливаємо ополоником трохи тесту на нижню поверхню вафельниці і притискаємо щільно верхньою пластиною. Випікаємо печиво до рум'яного і золотистого кольору. Тепер акуратно знімаємо гарячу вафельку і згортаємо її, поки вона не охолола, в трубочку. Таким способом випікаємо всі інші вафлі.
Для приготування крему беремо м'яке вершкове масло, додаємо згущене молоко і збиваємо міксером до однорідного крему. Готову масу ставимо для загустіння на 1 годину в холодильник. Коли вафлі добре охолонуть, а вершковий крем досить загусне, приступаємо до складання вафельних трубочок. Для цього перекладаємо масу в кондитерський шприц і начиняємо вафельний домашнє печиво з двох сторін.
Рецепт вафельного печива у формі
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; дріжджі - 20 г; молоко - 1 ст.; масло вершкове - 100 г; цукор - 05 ч. ложки. Приготування Отже, для приготування вафельного печива в вафельниці дріжджі подрібнюємо і розчиняємо з цукровим пеком, додаємо розтоплене масло, вливаємо півпорції молока, висипають борошно і розмішуємо, додаючи акуратно інше молоко.
Ставимо тісто на 1 годину в тепле місце, а потім випікаємо вафельний печиво сердечками у формі-вафельниці.