Вернуться назад Распечатать

Вафельний печиво

Вафельний печиво
Всі ми добре пам'ятаємо казковий і чудовий смак домашніх вафельок, якими нас балували в дитинстві наші улюблені мами і бабусі. Таку випічку можна приготувати з різними начинками і порадувати діток. Рецепт приготування вафельного печива дуже простий, все, що вам потрібно - це спеціальна вафельниця.

Печиво «Вафельні трубочки»


Інгредієнти:

  • маргарин вершковий - 200 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • згущене молоко - 400 мл;

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - 200 р.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати вафельний печиво. Отже, першим ділом нам необхідно замісити тісто. Для цього вершковий маргарин розм'якшуємо, поділяємо за допомогою ложки на маленькі шматочки і кладемо в каструльку. Тепер ставимо на слабенький вогонь і, помішуючи, даємо йому повністю розтопитися. Потім знімаємо посуд з вогню і залишаємо остигати до кімнатної температури.
    А ми цим часом розбиваємо в глибоку миску яйця і збиваємо їх віночком до тих пір, поки не з'явиться піна. Потім в миску з яйцями виливаємо розтоплений раніше маргарин, всипаємо цукор і поступово вводимо муку. Ретельно збиваємо вінчиком, щоб вийшло негусте однорідне тісто.
    Далі включаємо в мережу вафельницю і розігріваємо її. Потім наливаємо ополоником трохи тесту на нижню поверхню вафельниці і притискаємо щільно верхньою пластиною. Випікаємо печиво до рум'яного і золотистого кольору. Тепер акуратно знімаємо гарячу вафельку і згортаємо її, поки вона не охолола, в трубочку. Таким способом випікаємо всі інші вафлі.
    Для приготування крему беремо м'яке вершкове масло, додаємо згущене молоко і збиваємо міксером до однорідного крему. Готову масу ставимо для загустіння на 1 годину в холодильник. Коли вафлі добре охолонуть, а вершковий крем досить загусне, приступаємо до складання вафельних трубочок. Для цього перекладаємо масу в кондитерський шприц і начиняємо вафельний домашнє печиво з двох сторін.

    Рецепт вафельного печива у формі


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • дріжджі - 20 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • Вафельний печиво

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Отже, для приготування вафельного печива в вафельниці дріжджі подрібнюємо і розчиняємо з цукровим пеком, додаємо розтоплене масло, вливаємо півпорції молока, висипають борошно і розмішуємо, додаючи акуратно інше молоко.
    Ставимо тісто на 1 годину в тепле місце, а потім випікаємо вафельний печиво сердечками у формі-вафельниці.