Вернуться назад Распечатать

Печиво з насінням

Печиво з насінням
Випічка не завжди буває шкідливою, з улюбленої солодощі можна отримати не тільки приємний смак, але і користь. Якщо ви стежите за правильністю свого харчування, то неодмінно спробуйте рецепт печива з насінням.

Рецепт вівсяного печива з кунжутом і насінням


Інгредієнти:

  • рослинне масло - 1 ст;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • борошно - 1 1/2 ст;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • вівсяні пластівці - 2 ст.;

  • насіння соняшнику - 1 ст.;

  • кунжут - 1/3 ст.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром дочиста. Не перестаючи збивати, невеликими порціями вливаємо олію і ванільний екстракт. Слідом за маслом вбиваємо два яйця, не припиняючи збивання.
    В окремій мисці змішуємо борошно, сіль, порошок для випічки, соду і корицю. Поступово засипаємо сухі інгредієнти до рідких і замішуємо тісто. Доповнюємо готове тісто вівсяними пластівцями, насінням і кунжутом.
    Деко для випічки покриваємо пекарської папером і за допомогою ложки формуємо вівсяне печиво . Випікаємо печиво зернове з насінням близько 10-13 хвилин при 190 градусах.

    Рецепт європейського печива з насінням


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • вершкове масло - 150 г;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • насіння соняшнику - 150 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • Печиво з насінням

  • цедра 1 апельсина;

  • сода - 1/2 ложки;

  • щіпка солі.


  • Приготування
    Цукор збиваємо з яйцями дочиста. Повітряну яєчну масу змішуємо з попередньо розм'якшеним вершковим маслом. Доповнюємо тісто цедрою апельсина і дрібкою солі.
    Борошно просіваємо в окрему миску і змішати з содою. З'єднуємо сухі інгредієнти з яєчною сумішшю і в якості фінального штриха додаємо насіння соняшника.
    Формуємо вершкове печиво і викладаємо її на деко. Запікання займе близько 10-15 хвилин при 190 градусах.