Випічка не завжди буває шкідливою, з улюбленої солодощі можна отримати не тільки приємний смак, але і користь. Якщо ви стежите за правильністю свого харчування, то неодмінно спробуйте рецепт печива з насінням.
Рецепт вівсяного печива з кунжутом і насінням
Інгредієнти: рослинне масло - 1 ст; коричневий цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; ванільний екстракт - 2 ч. ложки; борошно - 1 1/2 ст; сіль - 1 ч. ложка; порошок для випічки - 1 ч. ложка; кориця - 1 ч. ложка; сода - 1/4 ч. ложки; вівсяні пластівці - 2 ст.; насіння соняшнику - 1 ст.; кунжут - 1/3 ст. Приготування Яйця збиваємо з цукром дочиста. Не перестаючи збивати, невеликими порціями вливаємо олію і ванільний екстракт. Слідом за маслом вбиваємо два яйця, не припиняючи збивання.
В окремій мисці змішуємо борошно, сіль, порошок для випічки, соду і корицю. Поступово засипаємо сухі інгредієнти до рідких і замішуємо тісто. Доповнюємо готове тісто вівсяними пластівцями, насінням і кунжутом.
Деко для випічки покриваємо пекарської папером і за допомогою ложки формуємо вівсяне печиво . Випікаємо печиво зернове з насінням близько 10-13 хвилин при 190 градусах.
Рецепт європейського печива з насінням
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; вершкове масло - 150 г; цукор - 1/2 ст.; насіння соняшнику - 150 г; яйце - 1 шт.; цедра 1 апельсина; сода - 1/2 ложки; щіпка солі. Приготування Цукор збиваємо з яйцями дочиста. Повітряну яєчну масу змішуємо з попередньо розм'якшеним вершковим маслом. Доповнюємо тісто цедрою апельсина і дрібкою солі.
Борошно просіваємо в окрему миску і змішати з содою. З'єднуємо сухі інгредієнти з яєчною сумішшю і в якості фінального штриха додаємо насіння соняшника.
Формуємо вершкове печиво і викладаємо її на деко. Запікання займе близько 10-15 хвилин при 190 градусах.