Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна , мармеладная, молочна, цукрова і т. д.
Рецепт глазурі для пончиків
Інгредієнти: темний шоколад - 200 г; жирні вершки - 50 мл; масло вершкове - 25 р. Приготування Зараз розповімо, як зробити глазур для пончиків. Шоколад ламаємо маленькими шматочками і розтоплюємо на водяній бані. Потім обережно вливаємо вершки і кладемо вершкове масло. Тримаємо на слабенькому вогні, постійно помішуючи. Як тільки глазур стане однорідною, знімаємо її з вогню і занурюємо приготовані пончики. Для краси посипаємо випічку різнобарвною крихтою або кокосовою стружкою. Коли шоколадна глазур захолоне, подаємо пончики на стіл.
Кольорова глазур для пончиків
Інгредієнти: цукрова пудра - 200 г; яєчні білки - 2 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; морквяний сік буряковий сік, шпинатовий сік - 3 ст. ложки. Приготування Цукрову пудру змішати з яєчними білками і лимонним соком. Якщо ви хочете отримати глазур оранжевого кольору, то вливаємо трохи морквяного соку. Для бордового - вишневий сік, а для фіолетового - буряковий. Ретельно розмішуємо масу до однорідності і наносимо на гарячі пампушки.
Мармеладная глазур для пончиків
Інгредієнти: кольоровий мармелад - 12 шт.; сметана - 2 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; масло вершкове - 50 г. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати глазур для пончиків. Беремо мармелад, нарізаємо його на шматочки і складаємо в каструльку. Додаємо сметани, цукру і трохи вершкового масла. Всі розтоплюємо на слабенькому вогні, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Тепер акуратно змащуємо отриманої глазур'ю наші пончики і подаємо їх на стіл. Виходить дуже красиво, адже всередині залишаються маленькі шматочки мармеладу.
Рожева глазур для пончиків
Інгредієнти: цукор - 2 ст.; вода - 1 ст.; ванілін - за смаком; полуничний сік - 2 ч. ложки. Приготування Для приготування цієї глазурі, цукор змішуємо з водою, додаємо за смаком ванілін і полуничний сік. Варимо суміш, помішуючи, до загустів стану. Під час приготування, обтираем краю каструльки мокрою ганчіркою, щоб сироп не зацукровується. Зварену масу знімаємо з вогню і охолоджуємо, попередньо сбризнув поверхню сиропу холодною водичкою, щоб не утворилася скоринка. Коли сироп трохи охолоне, його гарненько збиваємо міксером і наносимо готову рожеву помадку на пончики.