Трюфелі можна назвати самими простими у приготуванні цукерками, які здатний впоратися навіть новачок. Основою такого ласощі може виступати величезна різноманітність інгредієнтів: від класичного чорного шоколаду, до сучасних версій рецепта на основі шоколадної пасти або печива. Деякі з рецептів цукерок «Трюфель» ми докладно опишемо нижче.
Рецепт цукерок «Трюфель» в домашніх умовах
Шоколадна паста може стати не тільки доповненням бутерброди на сніданок, але і основою для простих шоколадних цукерок. У складі рецепту, крім шоколадної пасти, лежить ще трійка простих інгредієнтів.
Інгредієнти: чорний шоколад - 195 г; жирні вершки (33%) - 115 мл; шоколадна паста - 320 г; розкришений фундук - 115 р. Приготування Розламавши шоколад на шматочки, покладіть його в миску і залийте гарячими вершками. Залиште шоколадні шматочки на пару хвилин, а потім перемішайте. Отриманий шоколадний ганаш змішайте з порціями шоколадної пасти до гладкості, а потім поставте отриману суміш в морозильну камеру на 3 години. Відберіть частина суміші ложкою, розкачайте його між долонь і обваляйте в горіхової крихти. Поставте домашні цукерки трюфелі в холодильник на півгодини.
Цукерки трюфелі – класичний рецепт по ГОСТу
Класичні трюфелі, приготовлені на суміші масла і шоколаду, і обсипані какао-порошком, можуть стати ідеальним подарунком. Упакуйте коробочку цукерок «Трюфель», зроблених своїми руками, і презентуйте близьким в період прийдешніх новорічних свят.
Інгредієнти: шоколад - 470 г; вершкове масло - 25 г; жирні вершки - 75 мл; цукрова пудра - 2 ст. ложки; коньяк - 45 мл; щіпка солі. Приготування Поставте сотейник на слабкий вогонь і покладіть в нього шматочки шоколаду і вершкового масла. Дочекайтеся, поки суміш в посуді повністю розтане, а потім зніміть її з жару і додайте цукрову пудру, сіль, коньяк. Перелийте трюфельну масу в іншу ємність і поставте охолодитися на 3 години. Порції трюфеля обваляйте в какао.
Як приготувати імбирні цукерки трюфелі будинку?
Інгредієнти: імбирне печиво - 330 г; мелений імбир - 2 ч. ложки; кориця - 1 ч. ложка; кокосова стружка - 1/2 ст.; вершкове масло - 25 мл; мед - 45 мл; коньяк - 45 мл; шоколад - 290 р. Приготування Блендером перетворіть печиво в крихти і змішайте її з усіма іншими інгредієнтами зі списку, крім шоколаду. Отриману масу скачайте в кульки однакового розміру і залиште охолонути на півтори години. По закінченні часу покрийте цукерки розтопленим шоколадом і дайте йому застигнути.