Вернуться назад Распечатать

Як приготувати тірамісу будинку?

Як приготувати тірамісу будинку?
Не секрет, що відомий у багатьох країнах десерт тірамісу можна з легкістю приготувати вдома, а от як це зробити, ми вам сьогодні розповімо.

Як приготувати десерт тірамісу в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • печиво савоярді - 300 г;

  • сир маскарпоне - 500 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • кава – 400 мл;

  • цукор – 100 г;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • сухе какао – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Яйця акуратно розбиваємо в різні миски і розтираємо жовтки з цукром. Додаємо сирний сир і акуратно перемішуємо до однорідності. Білки охолоджуємо, а потім збиваємо міксером в міцну піну. Після цього обережно вводимо масу до жовтків і перемішуємо зверху вниз. Заварюємо кави, остуджуємо, охолоджуємо і вливаємо трохи коньяку. Тепер починаємо формувати десерт: палички занурюємо рівно на секунду в каву і відразу ж викладаємо в скляну форму. Зверху промазуємо половиною крему і покриваємо другим шаром паличок, просочених кави. Промазуємо торт рівномірно залишилися кремом і прибираємо тірамісу в холодильник. Перед подачею посипаємо ласощі какао через сито і розрізаємо на порції.

    Як приготувати тістечко тірамісу з вишнею?


    Інгредієнти:

  • печиво савоярді - 300 г;

  • сир сирний - 500 г;

  • цукор – 200 г;

  • яйце – 10 шт.;

  • какао – 2 ст. ложки;

  • кава – 1 ст.;

  • вишня без кісточок – за смаком.


  • Приготування
    А ось ще один рецепт як приготувати тірамісу. Яєчні жовтки розтираємо дочиста з невеликою кількістю цукру. Окремо збиваємо з цукровим піском білки. Далі акуратно з'єднуємо обидві маси і викладаємо трохи крему в порційні креманки. Печиво опускаємо в холодну каву і рівномірно розподіляємо в один ряд на крем. Потім знову промазуємо кремом, кидаємо вишню без кісточок і повторюємо всі шари кілька разів. На завершення посипаємо десерт какао і прибираємо в холодильник.

    Як приготувати печиво для тірамісу?


    Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт.;

  • ваніль – за смаком;

  • цукор – 125 г;

  • сіль – щіпка;

  • борошно – 120 р.


  • Приготування
    Як приготувати тірамісу будинку?

    Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом і готуємо кулінарний мішок з круглою насадкою. Білки відділяємо обережно від жовтків і розтираємо останні, підсипаючи цукор. В іншій мисці збиваємо білки, поступово всипаючи сіль і цукор. З'єднуємо обидві маси і акуратно вводимо просіяне борошно. Кулінарний мішок наповнюємо тестом і відсаджуємо печива на деко розміром 10 см, залишаючи між печивом невеликі проміжки. Повторюємо точно так само з рештою тестом і випікаємо палички в розігрітій духовці 15 хвилин. Потім знімаємо пергамент з печивом і викладаємо остигати на решітку.