Не секрет, що відомий у багатьох країнах десерт тірамісу можна з легкістю приготувати вдома, а от як це зробити, ми вам сьогодні розповімо.
Як приготувати десерт тірамісу в домашніх умовах?
Інгредієнти: печиво савоярді - 300 г; сир маскарпоне - 500 г; яйце – 4 шт.; кава – 400 мл; цукор – 100 г; коньяк – 1 ст. ложка; сухе какао – 3 ст. ложки. Приготування Яйця акуратно розбиваємо в різні миски і розтираємо жовтки з цукром. Додаємо сирний сир і акуратно перемішуємо до однорідності. Білки охолоджуємо, а потім збиваємо міксером в міцну піну. Після цього обережно вводимо масу до жовтків і перемішуємо зверху вниз. Заварюємо кави, остуджуємо, охолоджуємо і вливаємо трохи коньяку. Тепер починаємо формувати десерт: палички занурюємо рівно на секунду в каву і відразу ж викладаємо в скляну форму. Зверху промазуємо половиною крему і покриваємо другим шаром паличок, просочених кави. Промазуємо торт рівномірно залишилися кремом і прибираємо тірамісу в холодильник. Перед подачею посипаємо ласощі какао через сито і розрізаємо на порції.
Як приготувати тістечко тірамісу з вишнею?
Інгредієнти: печиво савоярді - 300 г; сир сирний - 500 г; цукор – 200 г; яйце – 10 шт.; какао – 2 ст. ложки; кава – 1 ст.; вишня без кісточок – за смаком. Приготування А ось ще один рецепт як приготувати тірамісу. Яєчні жовтки розтираємо дочиста з невеликою кількістю цукру. Окремо збиваємо з цукровим піском білки. Далі акуратно з'єднуємо обидві маси і викладаємо трохи крему в порційні креманки. Печиво опускаємо в холодну каву і рівномірно розподіляємо в один ряд на крем. Потім знову промазуємо кремом, кидаємо вишню без кісточок і повторюємо всі шари кілька разів. На завершення посипаємо десерт какао і прибираємо в холодильник.
Як приготувати печиво для тірамісу?
Інгредієнти: яйце – 4 шт.; ваніль – за смаком; цукор – 125 г; сіль – щіпка; борошно – 120 р. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментом і готуємо кулінарний мішок з круглою насадкою. Білки відділяємо обережно від жовтків і розтираємо останні, підсипаючи цукор. В іншій мисці збиваємо білки, поступово всипаючи сіль і цукор. З'єднуємо обидві маси і акуратно вводимо просіяне борошно. Кулінарний мішок наповнюємо тестом і відсаджуємо печива на деко розміром 10 см, залишаючи між печивом невеликі проміжки. Повторюємо точно так само з рештою тестом і випікаємо палички в розігрітій духовці 15 хвилин. Потім знімаємо пергамент з печивом і викладаємо остигати на решітку.