Якщо у вас зовсім немає часу, а до чаю хочеться чогось смачненького, то пропонуємо вам приготувати рогалики на маргарині. Начинку можете використовувати будь-яку, а можете взагалі спекти булочки і без неї.
Рецепт рогаликів на сметані і маргарині
Інгредієнти: молочний маргарин - 200 г; сметана 15 % - 200 мл; мелена кориця - 1 ч. ложка; борошно - 350 г; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; варення - за смаком. Приготування Всі інгредієнти, крім варення, змішуємо між собою і замішуємо злегка туговатое тісто. Потім розкачуємо його в круглий тонкий пласт, розрізаємо на сектори, викладаємо начинку і звертаємо. Перекладаємо всі отримані рогалики з варенням на деко і відправляємо на 30 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів.
Рогалики на кефірі і маргарині
Інгредієнти: маргарин - 200 г; кефір - 2 ст.; сметана - 5 ст. ложок; яйце - 2 шт.; борошно - 1 кг; розпушувач - 1 ч. ложка; повидло для начинки; цукрова пудра. Приготування Для приготування рогаликів з повидлом на маргарині кефір виливаємо в глибоку посуд, додаємо сметану, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Яйця збиваємо окремо з цукром і виливаємо суміш у кефір. Розм'якшений маргарин нарізаємо дуже дрібно і додаємо туди ж. Потім всипаємо борошно, швидко замішуємо густе тісто, скачуємо його в кулю і прибираємо на півгодини в холодильник.
Після цього розгортаємо в круглий тонкий пласт, тісто розрізаємо на трикутники, викладаємо начинку і акуратно згортаємо рогалики. Викладаємо їх на деко і випікаємо при температурі 200 градусів до готовності 30-35 хвилин.
Рогалики на маргарині і дріжджах
Інгредієнти: борошно - 500 г; маргарин - 100 г; яйце - 2 шт.; сметана - 100 мл; сухі дріжджі - 1 ч. ложка; молоко - 100 мл; цукор і сіль - за смаком. Приготування Молоко наливають у чашку, злегка підігріваємо, розчиняємо в ньому цукор, висипаємо сухі дріжджі і, не розмішуючи, накриваємо серветкою
і залишаємо на годину. Цим часом просіваємо борошно, нарізаємо в неї заморожений маргарин і перетираємо все до утворення крихти. Потім робимо в борошні поглиблення, виливаємо молочну суміш, розбиваємо яйця, кладемо сметану і сіль.
Вимішуємо тісто, загортаємо його в плівку і відправляємо на 2 години в холодильник. Далі ділимо його на дві частини, розкачуємо кожну в коло і нарізаємо на однакові сектора. Викладаємо будь-яку начинку, щільно слепляем краю і загортаємо тісто в рогалик. Потім накриваємо його рушником і залишаємо на 30 хвилин постояти і трохи підійти. Випікаємо рогалики в гарячій духовці, змастити поверхню булочок яйцем і посипати їх зверху цукром.