Одним з найбільш простих і перевірених способів декору домашніх десертів є прикраса шоколадною глазур'ю. Готувати глазур можна на основі натурального чорного або молочного шоколаду, а можна використовувати просту суміш з какао та молока, яку ми навчимося готувати правильно в рецептах з цього матеріалу.
Глазур для торта з какао та молока
В залежності від того, який результат ви плануєте отримати на виході, глазур з какао можна готувати на самій різній основі, в результаті суміш вийде більш густий або текучого, глянсовою або матовою, насичено чорної або шоколадно-коричневої. У цьому рецепті ми зробимо рідку глазур із суміші какао, шоколаду та молока, яке ідеально підійде для тонкого покриття десертів.
Інгредієнти: чорний шоколад - 65 г; какао-порошок - 25 г; вершкове масло - 45 г; молоко - 60 мл Приготування У сотейник покладіть кубики вершкового масла і залийте їх молоком. Підігрійте суміш і покладіть в неї розламаний шоколад. Всипте какао-порошок і починайте інтенсивно перемішувати. Глазур з какао та молока буде готова, як тільки шоколадні шматочки повністю розчиняться. Після продовжувати приготування не слід, інакше продукт може підгоріти.
Шоколадна глазур з какао та молока
Глазур для десертів не обов'язково варити, так, наприклад, глазур із цукрової пудри і какао-порошку, ідеально підходить для покриття пончиків та іншої дрібної випічки, може бути приготована за лічені хвилини, завдяки простому з'єднанню всіх інгредієнтів в однорідну суміш.
Інгредієнти: цукрова пудра - 115 г; какао-порошок - 45 г; молоко - 85 мл; щіпка ванілі. Приготування Перед тим, як зробити глазур з какао та молока, пропустіть цукрову пудру через сито. Почніть зі змішування всіх сухих складових. Суху суміш можна доповнити невеликий дрібкою дрібної солі, яка допоможе підкреслити солодкість. Влийте все молоко відразу і швидко перемішайте компоненти глазурі, щоб отримати однорідну масу. Якщо глазур вийшла дуже густий, додайте ще чайну ложку молока.
Рецепт корисної глазурі з какао та молока
Якщо ви захоплюєтеся приготуванням корисної випічки і десертів, то запам'ятайте рецепт цієї універсальної глазурі з какао, для приготування якої знадобляться всі три інгредієнти.
Інгредієнти: мед - 55 мл; какао-порошок - 45 г; молоко - 25 мл Приготування Змішайте всі інгредієнти в сотейнику і поставте посуд на мінімальний вогонь. Повільно помішуючи, дайте компонентів глазурі з'єднається разом і перетворитися в однорідну масу. Не допускайте закипання суміші або її перегрівання, щоб не втратити всю користь меду. Далі розподіліть готовий продукт по обраному виробу і подавайте відразу ж, якщо хочете, щоб глазур залишилася рідкої або поставте в морозильну камеру на пару хвилин.
Глазур з какао і згущеного молока
Глазур з какао, згущеного молока і масла готується з додаванням яєчних жовтків для більшої густоти та насиченості. Така глазур не буде застигати, а залишиться м'якою, глянцевою і текучого – ідеально для бісквітів та кексів.
Інгредієнти: вершкове масло - 55 г; згущене молоко - 390 мл; яєчні жовтки - 3 шт.; какао-порошок - 15 р. Приготування У сотейнику з'єднайте першу трійку інгредієнтів разом і додайте посуд на середньому вогні. Почніть інтенсивно перемішати всі складові, чекаючи, коли суміш от-от дійде до кипіння. Коли це почне відбуватися, швидко перелийте масу в холодну посуд і всипте какао. Перемішайте, щоб позбутися від грудочок порошку готової глазурі.