Вернуться назад Распечатать

Глазур з какао та молока

Глазур з какао та молока
Одним з найбільш простих і перевірених способів декору домашніх десертів є прикраса шоколадною глазур'ю. Готувати глазур можна на основі натурального чорного або молочного шоколаду, а можна використовувати просту суміш з какао та молока, яку ми навчимося готувати правильно в рецептах з цього матеріалу.

Глазур для торта з какао та молока


В залежності від того, який результат ви плануєте отримати на виході, глазур з какао можна готувати на самій різній основі, в результаті суміш вийде більш густий або текучого, глянсовою або матовою, насичено чорної або шоколадно-коричневої. У цьому рецепті ми зробимо рідку глазур із суміші какао, шоколаду та молока, яке ідеально підійде для тонкого покриття десертів.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 65 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • молоко - 60 мл


  • Приготування
    У сотейник покладіть кубики вершкового масла і залийте їх молоком. Підігрійте суміш і покладіть в неї розламаний шоколад. Всипте какао-порошок і починайте інтенсивно перемішувати. Глазур з какао та молока буде готова, як тільки шоколадні шматочки повністю розчиняться. Після продовжувати приготування не слід, інакше продукт може підгоріти.

    Шоколадна глазур з какао та молока


    Глазур для десертів не обов'язково варити, так, наприклад, глазур із цукрової пудри і какао-порошку, ідеально підходить для покриття пончиків та іншої дрібної випічки, може бути приготована за лічені хвилини, завдяки простому з'єднанню всіх інгредієнтів в однорідну суміш.
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 115 г;

  • какао-порошок - 45 г;

  • молоко - 85 мл;

  • щіпка ванілі.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити глазур з какао та молока, пропустіть цукрову пудру через сито. Почніть зі змішування всіх сухих складових. Суху суміш можна доповнити невеликий дрібкою дрібної солі, яка допоможе підкреслити солодкість. Влийте все молоко відразу і швидко перемішайте компоненти глазурі, щоб отримати однорідну масу. Якщо глазур вийшла дуже густий, додайте ще чайну ложку молока.

    Рецепт корисної глазурі з какао та молока


    Якщо ви захоплюєтеся приготуванням корисної випічки і десертів, то запам'ятайте рецепт цієї універсальної глазурі з какао, для приготування якої знадобляться всі три інгредієнти.
    Інгредієнти:

  • мед - 55 мл;

  • какао-порошок - 45 г;

  • молоко - 25 мл


  • Приготування
    Змішайте всі інгредієнти в сотейнику і поставте посуд на мінімальний вогонь. Повільно помішуючи, дайте компонентів глазурі з'єднається разом і перетворитися в однорідну масу. Не допускайте закипання суміші або її перегрівання, щоб не втратити всю користь меду. Далі розподіліть готовий продукт по обраному виробу і подавайте відразу ж, якщо хочете, щоб глазур залишилася рідкої або поставте в морозильну камеру на пару хвилин.

    Глазур з какао і згущеного молока


    Глазур з какао, згущеного молока і масла готується з додаванням яєчних жовтків для більшої густоти та насиченості. Така глазур не буде застигати, а залишиться м'якою, глянцевою і текучого – ідеально для бісквітів та кексів.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 55 г;
  • Глазур з какао та молока

  • згущене молоко - 390 мл;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • какао-порошок - 15 р.


  • Приготування
    У сотейнику з'єднайте першу трійку інгредієнтів разом і додайте посуд на середньому вогні. Почніть інтенсивно перемішати всі складові, чекаючи, коли суміш от-от дійде до кипіння. Коли це почне відбуватися, швидко перелийте масу в холодну посуд і всипте какао. Перемішайте, щоб позбутися від грудочок порошку готової глазурі.