Вернуться назад Распечатать

Біла глазур для торта

Біла глазур для торта
Біла глазур перетворить будь торт і додасть йому оригінальності, неповторності й особливого шарму. Приготувати її можна, як на основі звичайної цукрової пудри, так і з додаванням білого шоколаду, що, звичайно ж, поліпшує її смакові якості, а також робить більш гладкою, шовковистою і відповідно удосконалює зовнішній вигляд готового виробу.

Глазур для торта з білого шоколаду - рецепт


Інгредієнти:

  • шоколад білий – 420 г;

  • молоко – 85 мл;

  • ванілін – щіпка;

  • цукрова пудра – 325 р.


  • Приготування
    Найголовніше в приготуванні такої глазурі - це правильно розтопити білий шоколад. Для цього розламуємо його на дрібненькі шматочки, визначаємо їх в глибоку каструлю або сотейник і ставимо на водяну баню у посуд з гарячою водою. Помішуємо, поки шоколадні скибочки повністю розплавляться, вливаємо в той же час молоко, попередньо змішане з цукровою пудрою, додаємо дрібку ваніліну і продовжуємо розмішувати до повної однорідності.
    Тепер знімаємо суміш з водяної бані і розбиваємо за допомогою міксера до отримання пишною і повітряної маси. Біла шоколадна глазур для торта готова, можемо приступати до використання її за призначенням, поки вона ще тепла і не встигла застигнути.

    Біла дзеркальна глазур для торта - рецепт


    Інгредієнти:

  • шоколад білий – 135 г;

  • вершки 33-35% – 110 мл;

  • молоко – 110 мл;

  • ванілін – щіпка;

  • желатин – 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в невеликій порції очищеної води, а молоко і жирні вершки виливаємо в кухлик або каструльку і визначаємо на середній вогонь. Прогріваємо молочну суміш до кипіння, знімаємо з вогню, закладаємо заздалегідь розламаний на дрібненькі шматочки білий шоколад і розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо трохи ваніліну, розмочений желатин і заважаємо, щоб він повністю розчинився. Даємо білої глянсової глазурі для торта охолонути до температури сорок градусів, і покриваємо нею виріб, попередньо процідивши масу через ситечко.
    Біла глазур для торта

    Як зробити масляну білу глазур для торта?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 120 г;

  • молоко – 40 мл;

  • цукрова пудра – 180 р.


  • Приготування
    Просіваємо цукрову пудру, змішуємо її з гарячим молоком, додавши його тоненькою цівкою і перемішавши. Прогріваємо масу до загусання, закладаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного стану. Даємо готової глазурі трохи охолонути, і покриваємо нею торт.