Біла глазур перетворить будь торт і додасть йому оригінальності, неповторності й особливого шарму. Приготувати її можна, як на основі звичайної цукрової пудри, так і з додаванням білого шоколаду, що, звичайно ж, поліпшує її смакові якості, а також робить більш гладкою, шовковистою і відповідно удосконалює зовнішній вигляд готового виробу.
Глазур для торта з білого шоколаду - рецепт
Інгредієнти: шоколад білий – 420 г; молоко – 85 мл; ванілін – щіпка; цукрова пудра – 325 р. Приготування Найголовніше в приготуванні такої глазурі - це правильно розтопити білий шоколад. Для цього розламуємо його на дрібненькі шматочки, визначаємо їх в глибоку каструлю або сотейник і ставимо на водяну баню у посуд з гарячою водою. Помішуємо, поки шоколадні скибочки повністю розплавляться, вливаємо в той же час молоко, попередньо змішане з цукровою пудрою, додаємо дрібку ваніліну і продовжуємо розмішувати до повної однорідності.
Тепер знімаємо суміш з водяної бані і розбиваємо за допомогою міксера до отримання пишною і повітряної маси. Біла шоколадна глазур для торта готова, можемо приступати до використання її за призначенням, поки вона ще тепла і не встигла застигнути.
Біла дзеркальна глазур для торта - рецепт
Інгредієнти: шоколад білий – 135 г; вершки 33-35% – 110 мл; молоко – 110 мл; ванілін – щіпка; желатин – 1/2 ст. ложки. Приготування Желатин замочуємо в невеликій порції очищеної води, а молоко і жирні вершки виливаємо в кухлик або каструльку і визначаємо на середній вогонь. Прогріваємо молочну суміш до кипіння, знімаємо з вогню, закладаємо заздалегідь розламаний на дрібненькі шматочки білий шоколад і розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо трохи ваніліну, розмочений желатин і заважаємо, щоб він повністю розчинився. Даємо білої глянсової глазурі для торта охолонути до температури сорок градусів, і покриваємо нею виріб, попередньо процідивши масу через ситечко.
Як зробити масляну білу глазур для торта?
Інгредієнти: вершкове масло – 120 г; молоко – 40 мл; цукрова пудра – 180 р. Приготування Просіваємо цукрову пудру, змішуємо її з гарячим молоком, додавши його тоненькою цівкою і перемішавши. Прогріваємо масу до загусання, закладаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного стану. Даємо готової глазурі трохи охолонути, і покриваємо нею торт.