Ні для кого не секрет, що смак торта безпосередньо залежить від того, який крем ви обираєте для просочення коржів . Ви, напевно, пробували вироби зі сметанним кремом або маззю на основі згущеного молока. А ми сьогодні пропонуємо варіанти крему, в якому поєднуються ці дві чудові основи. Солодкість згущеного молока пом'якшується кислинкою і вершковим смаком сметани, створюючи чудовий смаковий дует.
Крем для медовика з вареним згущеним молоком, сметаною і маслом - рецепт
Інгредієнти: згущене молоко – 380 г; вершкове масло – 175 г; сметана жирністю не менше 25% – 200 р. Приготування Вершкове масло дістаємо завчасно з холодильника і даємо йому деякий час для розм'якшення. Потім з'єднуємо його з вареним згущеним молоком в глибокій посудині і збиваємо за допомогою міксера до отримання пухкої, однорідної і блискучої маси. Потім додаємо добре охолоджену сметану і знову збиваємо до легкості. Готового крему даємо охолонути в холодильнику і тільки тоді приступаємо до промазування коржів.
Крем для «Наполеона» зі згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: згущене молоко – 250 г; сметана жирністю 30% або вершки – 550 г; сік лимона – 30 мл; коньяк або ром – 20 мл Приготування Сметану з жирністю обов'язково тридцять відсотків і більше викладаємо в глибоку посудину і збиваємо міксером до пишноти. Не перериваючи процедуру збивання, додаємо малими порціями згущене молоко і сік половинки одного лимона. В кінці збивання вливаємо для аромату і додаткового смаку коньяк, ром або ванільний екстракт.
Такий крем можна використовувати для просочення не тільки «Наполеона», але і для будь-яких інших бісквітних або медових коржів.
Як зробити сирний крем для бісквіту зі сметаною і згущеним молоком?
Інгредієнти: сметана жирністю не менше 30% – 450 г; сир – 450 г; згущене молоко – 380 г; ванільний цукор – 75 р. Приготування Сир перетираємо через дрібне ситечко або розбиваємо блендером до однорідності. Потім додаємо сметану, перемішуємо і збиваємо за допомогою міксера або блендера до пишності і легкості. Тепер додаємо ванільний цукор і згущене молоко знову гарненько збиваємо. Такий крем прекрасно поєднується в бисквитном торті з шматочками свіжих або консервованих фруктів або ягід.
Крем для торта зі згущеним молоком, сметаною і бананами
Інгредієнти: сметана жирністю не менше 30% – 450 г; стиглі банани – 400 г; згущене молоко – 380 р. Приготування Сметану збиваємо гарненько до пишноти, продовжуючи збивати, додаємо згущене молоко і попередньо очищені і розім'яті до стану пюре банани. Збиваємо ще кілька хвилин, і відразу ж можемо приступати до просякання кремом коржів для торта.