Гарно і просто прикрасити торт можна за допомогою глазурі: матова або блискуча, густа або рідка, яскрава і пастельний, вона моментально приверне увагу всіх присутніх за столом до десерту і дасть привід похвалитися своїми кулінарними вміннями. Про те, як робити глазур для торта ми розповімо в наступних рецептах.
Як зробити шоколадну глазур для торта?
Додати шоколадним смаком насиченості, а глазурі густоти допоможе порошок какао. В рамках даного рецепту, крім базових інгредієнтів, буде використовуватися кукурудзяний сироп – універсальний помічник будь-якого кондитера, який можна легко зробити власноруч.
Інгредієнти: чорний шоколад - 115 г; какао-порошок - 5 г; вершкове масло - 85 г; кукурудзяний сироп - 15 мл; щіпка меленої кориці (за бажанням). Приготування Перед тим, як зробити глазур з какао для торта, розламайте чорний шоколад. Помістіть його в одну посуд з усіма іншими інгредієнтами. Далі можна піти двома шляхами: розтопити все з використанням водяній лазні або поставити в НВЧ на 30-40 секунд, час від часу перемішуючи глазур.
Як зробити дзеркальну глазур на торт?
Інгредієнти: желатин (листи) - 10 г; цукор - 210 г; вода - 110 мл; какао-порошок - 65 г; вершки - 65 мл; чорний шоколад - 50 р. Приготування Перед тим, як зробити глянсову глазур для торта, замочіть листи желатину в холодній воді, як того вимагає інструкція. Інші інгредієнти, крім шоколаду, помістіть в сотейник і розтопити на середньому вогні, безперервно перемішуючи. Розламайте шоколад, зніміть сотейник з вогню і всипте шматочки до вируючому вмісту. Коли шоколад повністю розплавиться, додайте розмочений желатин, повністю розчиніть його, збийте все блендером і пропустіть через сито. Перед використанням глазур залишають на холоді на всю ніч, попередньо накривши її
поверхню, щоб уникнути обвітрювання.
Як зробити кольорову глазур для торта?
Інгредієнти: цукрова пудра - 365 г; ванільний екстракт - 1 1/2 ч. ложки; жирні вершки - 125 мл; гелевий харчовий барвник. Приготування
До просіяного цукрової пудрі додайте вершки і ваніль, перемішайте, щоб не утворилося грудочок. Додавайте по краплі харчового барвника до досягнення бажаного відтінку.
Якщо ви не знаєте як зробити білу глазур для торта, то скористайтеся цим рецептом виключивши барвник.