Вернуться назад Распечатать

Як зробити глазур для торта?

Як зробити глазур для торта?
Гарно і просто прикрасити торт можна за допомогою глазурі: матова або блискуча, густа або рідка, яскрава і пастельний, вона моментально приверне увагу всіх присутніх за столом до десерту і дасть привід похвалитися своїми кулінарними вміннями. Про те, як робити глазур для торта ми розповімо в наступних рецептах.

Як зробити шоколадну глазур для торта?


Додати шоколадним смаком насиченості, а глазурі густоти допоможе порошок какао. В рамках даного рецепту, крім базових інгредієнтів, буде використовуватися кукурудзяний сироп – універсальний помічник будь-якого кондитера, який можна легко зробити власноруч.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 115 г;

  • какао-порошок - 5 г;

  • вершкове масло - 85 г;

  • кукурудзяний сироп - 15 мл;

  • щіпка меленої кориці (за бажанням).


  • Приготування
    Перед тим, як зробити глазур з какао для торта, розламайте чорний шоколад. Помістіть його в одну посуд з усіма іншими інгредієнтами. Далі можна піти двома шляхами: розтопити все з використанням водяній лазні або поставити в НВЧ на 30-40 секунд, час від часу перемішуючи глазур.

    Як зробити дзеркальну глазур на торт?


    Інгредієнти:

  • желатин (листи) - 10 г;

  • цукор - 210 г;

  • вода - 110 мл;

  • какао-порошок - 65 г;

  • вершки - 65 мл;

  • чорний шоколад - 50 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити глянсову глазур для торта, замочіть листи желатину в холодній воді, як того вимагає інструкція. Інші інгредієнти, крім шоколаду, помістіть в сотейник і розтопити на середньому вогні, безперервно перемішуючи. Розламайте шоколад, зніміть сотейник з вогню і всипте шматочки до вируючому вмісту. Коли шоколад повністю розплавиться, додайте розмочений желатин, повністю розчиніть його, збийте все блендером і пропустіть через сито. Перед використанням глазур залишають на холоді на всю ніч, попередньо накривши її
    Як зробити глазур для торта?
    поверхню, щоб уникнути обвітрювання.

    Як зробити кольорову глазур для торта?


    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 365 г;

  • ванільний екстракт - 1 1/2 ч. ложки;

  • жирні вершки - 125 мл;

  • гелевий харчовий барвник.


  • Приготування
    До просіяного цукрової пудрі додайте вершки і ваніль, перемішайте, щоб не утворилося грудочок. Додавайте по краплі харчового барвника до досягнення бажаного відтінку.
    Якщо ви не знаєте як зробити білу глазур для торта, то скористайтеся цим рецептом виключивши барвник.