Вернуться назад Распечатать

Кольорова глазур для торта

Кольорова глазур для торта
Кольорова глазур відмінно прикрасить будь-який, навіть непоказний тортик. Зверху можна намалювати різні візерунки з крему, виліпити фігурки з мастики або просто розкидати кольорову цукрову посипання. А ось її колір і смак залежить тільки від особистих переваг. Ми розповімо вам, як зробити кольорову глазур для торта своїми руками.

Кольорова дзеркальна глазур для торта


Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 150 г;

  • вершки 30% – 70 мл;

  • вишневий сироп – 50 мл


  • Приготування
    Шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані. Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на слабенький вогонь і нагріваємо, але не кип'ятимо. В розтоплений шоколад акуратно вводимо трохи вершків, обережно перемішуємо, а потім виливаємо решту, не припиняючи помішування. Після цього додаємо вишневий сироп і збиваємо блендером до отримання яскравою і блискучою маси. Готову кольорову глянсову глазур для торта накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на кілька годин в холодильник. Перед глазуруванням трохи розігріваємо її у мікрохвильовці.

    Рецепт кольорової глазурі для торта


    Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 30 мл;

  • цукор дрібний або пудра – 100 г;

  • сироп полуничний – 100 мл;

  • білий шоколад – 120 г;

  • листовий желатин – 8 г;

  • барвник харчовий – за бажанням;

  • вершки 30% – 50 мл


  • Приготування
    А ось ще один спосіб, як зробити кольорову глазур, і здивувати гостей ексклюзивним і дуже яскравим тортом власного приготування. У сотейник виливаємо полуничний сироп, висипаємо цукор і розбавляємо все невеликою кількістю холодної води. Потім ставимо посуд на вогонь і нагріваємо до температури 130 градусів. Тим часом беремо невелику мисочку, наливаємо в неї теплі вершки і кладемо білий шоколад, розламаний на шматочки. Листовий
    Кольорова глазур для торта
    желатин заздалегідь замочуємо в холодній воді і залишаємо на 30 хвилин. Тепер акуратно вводимо гарячий сироп в вершкову масу і швиденько розмішуємо віночком, щоб шоколад розтанув. Поки маса ще гаряча, вливаємо розведений желатин і за бажанням додаємо харчовий барвник. Після цього отриману масу гарненько збиваємо блендером на високій швидкості, тримаючи прилад під кутом 45 градусів. В самому кінці приготування, кольорову глазур проціджуємо через марлю, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на кілька годин в холодильник. Перед використанням, не забудьте її злегка підігріти до теплого стану.