Кольорова глазур відмінно прикрасить будь-який, навіть непоказний тортик. Зверху можна намалювати різні візерунки з крему, виліпити фігурки з мастики або просто розкидати кольорову цукрову посипання. А ось її колір і смак залежить тільки від особистих переваг. Ми розповімо вам, як зробити кольорову глазур для торта своїми руками.
Кольорова дзеркальна глазур для торта
Інгредієнти: гіркий шоколад – 150 г; вершки 30% – 70 мл; вишневий сироп – 50 мл Приготування Шоколад розламуємо на шматочки, кладемо в миску і розтоплюємо на водяній бані. Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на слабенький вогонь і нагріваємо, але не кип'ятимо. В розтоплений шоколад акуратно вводимо трохи вершків, обережно перемішуємо, а потім виливаємо решту, не припиняючи помішування. Після цього додаємо вишневий сироп і збиваємо блендером до отримання яскравою і блискучою маси. Готову кольорову глянсову глазур для торта накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на кілька годин в холодильник. Перед глазуруванням трохи розігріваємо її у мікрохвильовці.
Рецепт кольорової глазурі для торта
Інгредієнти: вода фільтрована – 30 мл; цукор дрібний або пудра – 100 г; сироп полуничний – 100 мл; білий шоколад – 120 г; листовий желатин – 8 г; барвник харчовий – за бажанням; вершки 30% – 50 мл Приготування А ось ще один спосіб, як зробити кольорову глазур, і здивувати гостей ексклюзивним і дуже яскравим тортом власного приготування. У сотейник виливаємо полуничний сироп, висипаємо цукор і розбавляємо все невеликою кількістю холодної води. Потім ставимо посуд на вогонь і нагріваємо до температури 130 градусів. Тим часом беремо невелику мисочку, наливаємо в неї теплі вершки і кладемо білий шоколад, розламаний на шматочки. Листовий

желатин заздалегідь замочуємо в холодній воді і залишаємо на 30 хвилин. Тепер акуратно вводимо гарячий сироп в вершкову масу і швиденько розмішуємо віночком, щоб шоколад розтанув. Поки маса ще гаряча, вливаємо розведений желатин і за бажанням додаємо харчовий барвник. Після цього отриману масу гарненько збиваємо блендером на високій швидкості, тримаючи прилад під кутом 45 градусів. В самому кінці приготування, кольорову глазур проціджуємо через марлю, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на кілька годин в холодильник. Перед використанням, не забудьте її злегка підігріти до теплого стану.