Сьогодні ми розповімо вам найбільш прості і доступні варіанти, як зробити красиву глазур з какао. Вона чудово підходить в якості прикраси для тортів, кексів, пирогів і будь-якої іншої випічки.
Рецепт глазурі для торта з какао
Інгредієнти: какао – 75 г; вершки 33% – 100 мл; цукор – 170 г; желатин – 10 г; вода фільтрована – 100 мл Приготування Для приготування шоколадної глазурі з какао, листя желатину замочуємо на 10 хвилин в кип'яченій воді. У невелику каструльку висипаємо цукор, какао, вводимо вершки і розводимо всі кип'яченою водою. Перемішуємо суміш віночком і нагріваємо на слабенькому вогні. Після закипання засікаємо 1 хвилину і знімаємо посуд з плити. Листовий желатин віджимаємо, додаємо в глазур і розмішуємо. Глазур виливаємо в стакан високий з носиком, затягуємо зверху харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. Перед застосуванням, обов'язково розігріваємо її на водяній бані або в мікрохвильовій печі до температури 37 градусів.
Глазур для торта з какао та молока
Інгредієнти: цукор білий – 3 ст. ложки; сухе какао – 3 ст. ложки; молоко коров'яче – 4 ст. ложки; масло вершкове – 60 р. Приготування У каструлю наливаємо молоко, кидаємо сухе какао і цукор. Перемішуємо інгредієнти і ставимо на слабенький вогонь. Після розчинення всіх кристаликів додаємо масло і проварюємо хвилин 5. Готову кавову глазур відразу ж наносимо на торт, щоб вона не встигла застигнути.
Проста глазур з какао
Інгредієнти: какао-порошок (якісне) – 2 ст. ложки; фільтрована вода– 3 ст. ложки; цукор дрібний – 05 ст. Приготування Для приготування глазурі, яку можна використовувати для прикраси пончиків або еклерів, какао змішуємо з цукром і розбавляємо кип'яченою водою. Злегка все збиваємо, ставимо на слабенький вогонь і уварюємо, помішуючи, до закипання. Далі, знімаємо посуд з плити і даємо глазурі трохи охолонути і загуснути.
Глазур з какао і сметани
Інгредієнти: цукор білий – 3 ст. ложки; сметана нежирна – 100 мл; масло вершкове – 2 ст. ложки; сухе какао – 3 ст. ложки. Приготування У сметану додаємо цукор за смаком і додаємо какао. Ретельно все перемішуємо і проварюємо на повільному вогні, перемішуючи. Як тільки наша глазур закипить, кладемо шматочок вершкового масла і нагріваємо до його розчинення. Потім знімаємо з вогню, охолоджуємо і переходимо до процесу глазурування.
Швидка глазур з какао
Інгредієнти: крохмаль картопляний – 1 ст. ложка; сухе какао – 3 ст. ложки; пудра цукрова – 3 ст. ложки; очищена вода – 3 ст. ложки. Приготування У миску просіваємо спочатку цукрову пудру, потім крохмаль і сухе какао. Додаємо холодну воду і швиденько все перемішуємо, щоб не залишилося грудочок. Готовою глазур'ю покриваємо будь-яку випічку.
Глазур з какао і згущеного молока
Інгредієнти: масло вершкове натуральне – 1 ст. ложка; молоко згущене – 1 ст. ложка; сухе какао (якісне) – 1 ст. ложка. Приготування Отже, вершкове масло викладаємо в миску і розтоплюємо в мікрохвильовці. Потім додаємо згущене молоко і додаємо какао. Гарненько все перемішуємо і заливаємо готової шоколадною глазур'ю будь-які кондитерські вироби.
Глазур з какао
Інгредієнти: масло вершкове – 2 ст. ложки; молоко коров'яче – 3 ст. ложки; сухе какао – 3 ст. ложки; цукор – 05 склянки; гіркий шоколад – 50 р. Приготування Підігріваємо Молоко і додаємо цукор. Какао змішуємо з розтопленим вершковим маслом і акуратно вводимо суміш в солодке молоко. Потім кидаємо туди ж шоколад, разломленный на шматочки, і відправляємо все в мікрохвильовку. Через 4 хвилини виймаємо посуд, перемішуємо глазур ложкою і використовуємо за призначенням: для прикраси тортів, пирогів, кексів або тістечок.