Вернуться назад Распечатать

Білково-масляний крем

Білково-масляний крем
Сьогодні ми розповімо вам, як зробити білково-масляний крем. Його щільна структура чудово впорається з утриманням форми при прикрасі тортів, а ніжний смак доречно доповнить еклери або тістечка.

Заварний білково-масляний крем для прикраси торта - рецепт


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 420 г;

  • яєчні білки – 5 шт;

  • цукровий пісок – 150-200 г;

  • ваніль – за смаком;

  • вода фільтрована – 45 мл;

  • лимонна кислота – 1/3 щіпки.


  • Приготування
    Яєчні білки з'єднуємо з цукровим піском і лимонною кислотою і, помішуючи, нагріваємо до температури 71 градус, контролюючи її за допомогою термометра. Потім збиваємо суміш за допомогою міксера до твердих піків, даємо охолонути, вводимо потроху м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного пишного крему.
    Заварний білково-масляний крем можна отримати також іншим способом.
    Для цього ідеально чисту і суху ємність поміщаємо білки і третина щіпки лимонної кислоти і збиваємо до отримання повітряної і щільної маси. Потім малими порціями всипаємо тридцять грам цукрового піску і продовжуємо збивати до його повного розчинення і отримання густої піни.
    Одночасно готуємо сироп. Воду змішуємо з цукровим піском і прогріваємо на сильному вогні до температури 120 градусів. Якщо у вас немає термометра, готовність сиропу у цьому випадку можна перевірити наступним чином. У холодну воду поміщаємо краплю сиропу та якщо з нього можна скачати пластичний кульку, то можна знімати посуд з вогню.
    Продовжуючи процедуру збивання білків, вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп і збиваємо ще кілька хвилин.
    Даємо масі охолонути, додаємо малими порціями м'яке вершкове масло і знову збиваємо до того моменту, коли маса стане повністю однорідним і гладкою. В кінці процесу додаємо ваніль або інший ароматизатор на свій вибір.
    Такий білково-масляний крем чудово підійде не тільки для прикраси тортів, але і для еклерів, тістечок та інших десертів.

    Білково-масляний крем - простий і швидкий рецепт


    Інгредієнти:

  • білок яєчний – 6 шт.;

  • вершкове масло – 300 г;

  • пудра цукрова – 300 г;
  • Білково-масляний крем

  • ваніль – за смаком.


  • Приготування
    Вершкове масло ріжемо на кубики розміром до одного сантиметра і даємо розм'якнути при кімнатній температурі. Поміщаємо білки в ідеально чисту і суху посуд і збиваємо міксером до отримання щільної і густої піни. Не припиняючи процедуру збивання, всипаємо малими порціями додаємо цукрову пудру і ваніль. Далі закладаємо по одному кубику м'якого масла, і кожен раз збиваємо до однорідності. Коли все масло буде додано, а консистенція крему стане гладкою і однорідною, значить він готовий до подальшого застосування.