Сьогодні ми розповімо вам, як зробити білково-масляний крем. Його щільна структура чудово впорається з утриманням форми при прикрасі тортів, а ніжний смак доречно доповнить еклери або тістечка.
Заварний білково-масляний крем для прикраси торта - рецепт
Інгредієнти: масло вершкове – 420 г; яєчні білки – 5 шт; цукровий пісок – 150-200 г; ваніль – за смаком; вода фільтрована – 45 мл; лимонна кислота – 1/3 щіпки. Приготування Яєчні білки з'єднуємо з цукровим піском і лимонною кислотою і, помішуючи, нагріваємо до температури 71 градус, контролюючи її за допомогою термометра. Потім збиваємо суміш за допомогою міксера до твердих піків, даємо охолонути, вводимо потроху м'яке вершкове масло і збиваємо до отримання однорідного пишного крему.
Заварний білково-масляний крем можна отримати також іншим способом.
Для цього ідеально чисту і суху ємність поміщаємо білки і третина щіпки лимонної кислоти і збиваємо до отримання повітряної і щільної маси. Потім малими порціями всипаємо тридцять грам цукрового піску і продовжуємо збивати до його повного розчинення і отримання густої піни.
Одночасно готуємо сироп. Воду змішуємо з цукровим піском і прогріваємо на сильному вогні до температури 120 градусів. Якщо у вас немає термометра, готовність сиропу у цьому випадку можна перевірити наступним чином. У холодну воду поміщаємо краплю сиропу та якщо з нього можна скачати пластичний кульку, то можна знімати посуд з вогню.
Продовжуючи процедуру збивання білків, вливаємо тонкою цівкою гарячий сироп і збиваємо ще кілька хвилин.
Даємо масі охолонути, додаємо малими порціями м'яке вершкове масло і знову збиваємо до того моменту, коли маса стане повністю однорідним і гладкою. В кінці процесу додаємо ваніль або інший ароматизатор на свій вибір.
Такий білково-масляний крем чудово підійде не тільки для прикраси тортів, але і для еклерів, тістечок та інших десертів.
Білково-масляний крем - простий і швидкий рецепт
Інгредієнти: білок яєчний – 6 шт.; вершкове масло – 300 г; пудра цукрова – 300 г; ваніль – за смаком. Приготування Вершкове масло ріжемо на кубики розміром до одного сантиметра і даємо розм'якнути при кімнатній температурі. Поміщаємо білки в ідеально чисту і суху посуд і збиваємо міксером до отримання щільної і густої піни. Не припиняючи процедуру збивання, всипаємо малими порціями додаємо цукрову пудру і ваніль. Далі закладаємо по одному кубику м'якого масла, і кожен раз збиваємо до однорідності. Коли все масло буде додано, а консистенція крему стане гладкою і однорідною, значить він готовий до подальшого застосування.