Сьогодні ми поговоримо з вами про те, як зробити масляний крем для торта. Він не тече, добре тримає форму, володіє відмінним смаком, загалом, ідеально підходить для прошарку і прикраси коржів.
Масляний крем із згущеним молоком для торта
Інгредієнти: масло вершкове — 180-200 г; згущене молоко — 180-200 мл; ванільна есенція — за смаком. Приготування Масло збиваємо міксером, встановивши невелику швидкість. Коли ми побачимо, що воно змінилося — стало пишним і білим, вводимо тонкою цівкою молоко згущене. Останнім етапом додаємо ванільну есенцію, покладаючись на свій смак. Крем відправляємо в холод і використовуємо його, коли він застигне. Додатково можна ввести в нього какао, горіхи, сухофрукти, цукати.
Рецепт масляного крему для торта
Інгредієнти: ванільний порошок; масло вершкове — 420-450 м; яйця — 4 шт.; кислота лимонна — 025 ч. ложки; цукор — 270 р. Приготування Яйця поділяємо — білки відкладаємо вбік, а жовтки починаємо збивати. Робимо це дуже тривало, жовтки мають на порядок збліднути. Як тільки закінчуємо з ними, беремося за збивання білків. Стійкі піки стануть тим сигналом, який сповіщає про закінчення процесу.
На цьому етапі вводимо в білки лимонну кислоту, а потім злегка розтоплене в мікрохвильовці масло. Не припиняючи збивати, додаємо жовтки. Коли всі інгредієнти будуть з'єднані, крем стане однорідним, рідкуватим. Ставимо його на холод, а потім наносимо на коржі.
Сметанно-масляний крем для торта
Інгредієнти: цукор — 1 склянка; сметана — 450 мл; масло вершкове — 190-200 р. Приготування У досить глибоку миску викладаємо масло і цукор. Виделкою розтираємо ці інгредієнти. Нам потрібно, щоб, по-перше, цукор розчинився, а по-друге, маса стала однорідною і трохи пишною. Як тільки ми побачили, що домоглися потрібного результату, додаємо ложку сметани і все перемішуємо. Так поступово вводимо всю сметану, отримуючи однорідний крем.
Шоколадно-масляний крем для торта
Інгредієнти: масло вершкове — 240-250 г; ванільний цукор — 1 пачка; молоко — 140-150 мл; шоколад — 1 плитка; яйця — 1 шт. Приготування Беремо невелику каструльку, наливаємо в неї молоко. Розбиваємо туди яйце і висипаємо весь цукор. Перемішуємо виделкою, щоб отримати максимально однорідну масу. Після цього підігріваємо її і варимо лише 1 хвилину, не забуваючи все це час помішувати. Шоколад ламаємо на шматочки довільної форми і висипаємо в гарячу суміш. Вогонь вимикаємо. Заважаємо інтенсивно, щоб шоколадні часточки повністю розчинилися. Коли це станеться, остуджуємо суміш.
Масло тримаємо 2 години не в холоді, а потім збиваємо до пишноти. Невеликими порціями вливаємо в нього шоколадну суміш, інтенсивно розмішуючи. Відразу не використовуємо крем. Спочатку його треба охолодити хоча б півгодини.
Сирно-масляний крем для торта
Інгредієнти: ванілін; масло вершкове — 180-190 г; цукор тростинний — 140 г; сир середньої жирності — 370-380 р. Приготування Класичний рецепт цього крему передбачає використання домашнього, м'якого, ніжного сиру з ледь помітною кислинкою. Якщо такого немає, можна, звичайно, замінити на куплений в магазині.
Отже, беремо сир і кладемо його в сито. Натискаючи зверху столовою ложкою, перетираємо його. Зовсім м'який сир можна не перетирати, а збити блендером.
Цукор з'єднайте з маслом і починаємо на невеликих обертах збивати. Коли в суміші з'явиться однорідний вид, порційно вводимо сир. Потім для поліпшення смаку додаємо ванілін. Легке перемішування блендером — і крем готовий. Не забуваємо поставити його в холодильник, інакше він сповзе з торта замість того, щоб утворити гарний шар.