Вернуться назад Распечатать

Вівсяне печиво з родзинками

Вівсяне печиво з родзинками
Хто сказав що солодощі шкідливі? Печиво, про який піде мова в цій статті не тільки не шкідливий, але навіть приносить користь, адже це печиво приготовлено із злаків, а якщо бути точніше - з вівса. Калорійність вівсяного печива з родзинками невелика, зате наскільки велике задоволення від його поїдання.

Рецепт вівсяного печива з родзинками


Інгредієнти:

  • борошно - 1 1/2 ст.;

  • порошок для випічки - 1/2 ч. ложки;

  • мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 400 г;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • білий цукор - 1 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • вівсяні пластівці - 3 ст.;

  • волоський горіх - 1 жменя;

  • родзинки - 1 1/2 ст.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Дека для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо її маслом. Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, а потім збиваємо вінчиком з сіллю і мускатним горіхом. М'яке вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібної консистенції разом з цукром. До отриманої маси вбиваємо яйця по одному, до повного вимішування.
    Не перестаючи збивати масло, поступово підсипаємо до нього сухі інгредієнти, а потім і самі пластівці з родзинками і подрібненими горіхами. Ділимо тісто на порції, розмір кожної з яких відповідає розміру майбутнього печива. Печиво розкладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Перед подачею вівсяне печиво з родзинками і горіхами повинно охолонути близько 20 хвилин.

    Вівсяне печиво з родзинками і яблучним повидлом


    Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці - 240 г;

  • коричневий цукор - 130 г;

  • борошно пшеничне - 280 м;

  • ванільний екстракт - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія - 1/4 ст.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • кориця - 1 щіпка;

  • сіль - 1 щіпка;

  • родзинки - 200 г;

  • білок 2 яєць;

  • яблучне повидло - 180 р.


  • Приготування
    Вівсяне печиво з родзинками
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. А деко готуємо до готуванні вже звичним способом, спершу покривши пекарської папером, а потім промаслив її.
    З допомогою міксера збиваємо яєчні білки з цукром до м'яких піків. Змішуємо отриману масу з яблучним повидлом і маслом, знову збиваємо, підливаємо ванільний екстракт і додаємо родзинки.
    Окремо змішуємо сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно, соду, корицю і сіль. З допомогою гумової лопатки порціями починаємо вводити сухі інгредієнти до білкової маси, ретельно перемішуючи.
    Формуємо з готового тіста печиво і викладаємо її на деко. Ставимо деко в духовку на 20 хвилин. Готове печиво залишаємо охолонути перед подачею.