Хто сказав що солодощі шкідливі? Печиво, про який піде мова в цій статті не тільки не шкідливий, але навіть приносить користь, адже це печиво приготовлено із злаків, а якщо бути точніше - з вівса. Калорійність вівсяного печива з родзинками невелика, зате наскільки велике задоволення від його поїдання.
Рецепт вівсяного печива з родзинками
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; порошок для випічки - 1/2 ч. ложки; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка; вершкове масло - 400 г; коричневий цукор - 1 ст.; білий цукор - 1 ст.; яйця - 2 шт.; вівсяні пластівці - 3 ст.; волоський горіх - 1 жменя; родзинки - 1 1/2 ст. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Дека для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо її маслом. Борошно просіваємо разом з порошком для випічки, а потім збиваємо вінчиком з сіллю і мускатним горіхом. М'яке вершкове масло збиваємо міксером до кремоподібної консистенції разом з цукром. До отриманої маси вбиваємо яйця по одному, до повного вимішування.
Не перестаючи збивати масло, поступово підсипаємо до нього сухі інгредієнти, а потім і самі пластівці з родзинками і подрібненими горіхами. Ділимо тісто на порції, розмір кожної з яких відповідає розміру майбутнього печива. Печиво розкладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Перед подачею вівсяне печиво з родзинками і горіхами повинно охолонути близько 20 хвилин.
Вівсяне печиво з родзинками і яблучним повидлом
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 240 г; коричневий цукор - 130 г; борошно пшеничне - 280 м; ванільний екстракт - 1 ст. ложка; рослинна олія - 1/4 ст.; сода - 1 ч. ложка; кориця - 1 щіпка; сіль - 1 щіпка; родзинки - 200 г; білок 2 яєць; яблучне повидло - 180 р. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. А деко готуємо до готуванні вже звичним способом, спершу покривши пекарської папером, а потім промаслив її.
З допомогою міксера збиваємо яєчні білки з цукром до м'яких піків. Змішуємо отриману масу з яблучним повидлом і маслом, знову збиваємо, підливаємо ванільний екстракт і додаємо родзинки.
Окремо змішуємо сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно, соду, корицю і сіль. З допомогою гумової лопатки порціями починаємо вводити сухі інгредієнти до білкової маси, ретельно перемішуючи.
Формуємо з готового тіста печиво і викладаємо її на деко. Ставимо деко в духовку на 20 хвилин. Готове печиво залишаємо охолонути перед подачею.