Будь ласощі виглядає набагато апетитніше і красивіше, якщо прикрасити його зверху глазур'ю. Шоколадна глазур – найбільш поширена в кулінарії, і її часто застосовують для покриття тістечок, тортів і булочок. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити молочну глазур з какао.
Глазур для торта з какао та молока
Інгредієнти: ванілін – 2 г; молоко – 6 ст. ложок; масло вершкове – 100 г; цукор – 1 ст.; сухе какао – 2 ст. ложки. Приготування Виливаємо В каструльку молоко, додаємо ванілін, кидаємо цукор, сухе какао і злегка перемішуємо. Потім ставимо посуд на невеликий вогонь і чекаємо, поки вміст закипить. Відразу ж зменшуємо полум'я і тушкуємо масу 10 хвилин. Далі знімаємо ємність з вогню, додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і використовуємо готову глазур з какао та молока для прикраси різних кондитерських виробів.
Глазур з какао і згущеного молока
Інгредієнти: сухе какао – 2 ст. ложки; масло вершкове – 2 ст. ложки; молоко згущене – 2 ст. ложки. Приготування Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану. Потім додаємо згущене молоко і поступово всипаємо какао. Встановлюємо масу на водяну баню, проварюємо і знімаємо з плити через 5 хвилин. Використовуємо готову глазур гарячої для прикраси торта.
Шоколадна глазур з какао та молока
Інгредієнти: сухе какао – 3 ст. ложки; молоко коров'яче – 4 ст. ложки; цукор дрібний – 3 ст. ложки; масло вершкове – 3 ст. ложки. Приготування Виливаємо В каструльку свіже молоко, кидаємо дрібний цукор і сухе какао. Перемішуємо все віночком, ставимо в мікрохвильовку і підігріваємо, але не доводимо до закипання. Після звукового сигналу кидаємо шматочок вершкового масла і проварюємо суміш кілька хвилин до однорідного стану. Готову глазур акуратно наносимо на торт, не чекаючи, поки вона охолоне.
Молочна глазур з какао для торта
Інгредієнти: сухе какао – 5 ст. ложок; молоко – 5 ст. ложок; масло «Селянське» масло – 50 г; цукор дрібний – 5 ст. ложок. Приготування У миску наливаємо молоко і додаємо трохи цукру. Потім кидаємо туди ж какао і все гарненько перемішуємо ложкою. Ставимо посуд на середній вогонь і проварюємо, але не кип'ятимо, постійно помішуючи. Готову глазур обережно знімаємо з плити, додаємо в гарячу масу шматочок вершкового масла і знову ретельно все перемішуємо.