Напевно, кожна господиня вміє робити шоколадну глазур , якою успішно прикрашає більшість видів домашньої випічки. Але коли справа стосується оформлення пасок, пряників або печива тут без рецептів білої поливання не обійтися. Матова або блискуча, густа або рідка - вона однаково приверне увагу гостей до десерту і дасть привід хазяєчці похвалитися своїми кулінарними вміннями. До того ж з білої глазурі можна запросто зробити кольорову, тим самим порадувати малюків.
Як зробити білу глазур для торта?
Інгредієнти: молоко жирне — 110 мл; шоколад білий — 320 г; вершки жирні (33%) — 110 мл; желатин швидкорозчинний — 10 р. Приготування Висипаємо желатин в половину підготовленого молока і чекаємо 15 хвилин. Решту молока змішуємо з вершками, злегка підігріваємо і відставляємо. Далі вливаємо желатинову масу в молочно-вершкову суміш і помішуємо до однорідності. Шоколад подрібнюємо невеликими шматочками і всипаємо до підготовленим складовими. Заважаємо, поки не вийде повністю однорідна глазур білого кольору.
Глазур з білого шоколаду - рецепт
Інгредієнти: білий шоколад (якісний) – 320 г; цукор білий (дрібний) – 310 г; сироп глюкози – 290 г; молоко жирне – 220 мл; листовий желатин – 30 г; вода фільтрована – 145 мл; Приготування У прохолодній очищеній воді замочуємо желатин. У невеликій ковшичек наливаємо воду, насипаємо цукор, додаємо молоко і доводимо масу до кипіння. Вливаємо сироп глюкози і знову кип'ятимо. Відставляємо, даємо охолонути 5-7 хвилинок і додаємо желатин. Далі все перемішуємо до повного розчинення. Виливаємо нашу суміш через сито розламаний на шоколад і ретельно перемішуємо до однорідності. Перетираємо масу заглибним блендером. Готову глазур обов'язково на кілька годин залишаємо в холодильнику, а перед використанням нагріваємо її до температури 35 градусів.
Біла глазур для кексу
Інгредієнти: шоколад білий (якісний)– 435 г; молоко жирне – 90 мл; ванілін – на кінчику ножа; Приготування цукрова пудра – 330 р. Основним моментом у приготуванні саме цієї глазурі є правильно розтоплений шоколад. Для цього ламаємо його на маленькі шматочки, відправляємо їх у глибоку каструльку і визначаємо на водяну баню. Помішуємо, до тих пір, поки шоколад повністю розплавляться, вливаємо відразу молоко, заздалегідь змішане з цукровою пудрою, додаємо ванілін і продовжуємо інтенсивно заважати до повної однорідності.
Тепер знімаємо масу з парової лазні і збиваємо міксером до пишної маси.