Торт повинен бути не тільки чудово смачним, але і візуально дуже красивим! І в цьому нам допоможе помадка, яка зробить ласощі більш апетитним і спокусливим. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів помадки для торта.
Шоколадна помадка для торта
Інгредієнти: молочний шоколад – 100 г; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 50 г; цукрова дрібна пудра – 150 р. Приготування Перед тим, як зробити помадку для торта, розтоплюємо в мікрохвильовці весь шоколад. Вершкове масло викладаємо в миску, ставимо на слабенький вогонь і доводимо до рідкого стану. Потім акуратно вводимо шоколадну суміш, перемішуємо і знімаємо з плити. Остуджуємо масу до кімнатної температури, а потім обережно розбиваємо куряче яйце і збиваємо складу віночком. Далі поступово додаємо цукрову пудру і перемішуємо до отримання однорідної і блискучою консистенції. Після цього покриваємо кондитерські вироби шоколадною помадкою і залишаємо на півгодини застигати.
Біла помадка для торта
Інгредієнти: цукор дрібний – 2 ст.; вода фільтрована – 05 ст.; лимонний сік (лимонна кислота) – 1 ч. ложка. Приготування Цукровий пісок висипаємо в каструлю, заливаємо теплою водою, перемішуємо і ставимо посуд на невеликий вогонь. Уварюємо масу, постійно помішуючи, до повного розчинення всіх кристалів. Після закипання сиропу, на його поверхні з'явиться біла пінка. Її акуратно видаляємо столовою ложкою і накриваємо каструлю кришкою, продовжуючи варити суміш до проби на м'який кулька». Щоб це перевірити, час від часу беремо з каструлі чайною ложкою трошки сиропу і опускаємо в ємність з крижаною водою. Через кілька хвилин пробуємо скачати вміст в кульку. У самому кінці варіння додаємо ложечку лимонного соку або кидаємо дрібку лимонної кислоти. Готову білу помадку, приготовлену в домашніх умовах, використовуємо для прикраси торта.
Вершкова помадка для торта
Інгредієнти: цукор білий – 1 ст.; жирні вершки – 100 мл; масло вершкове – 50 г; ванілін – за смаком. Приготування Вершки виливаємо в миску, додаємо вершкове масло і додаємо цукор. Ставимо посуд на невеликий вогонь і, помішуючи, доводимо до закипання. Потім кидаємо за смаком ванілін і уварюємо суміш до тих пір, поки вона не придбає приємний кремовий відтінок. Готовність помадки перевіряємо наступним чином: краплю суміші опускаємо в каструлю з холодною водою і якщо з неї можна зліпити кульку, то значить готова! Знімаємо з вогню, охолодити і використовуємо для прикраси торта.