Вернуться назад Распечатать

Помадка з какао для торта

Помадка з какао для торта
За допомогою вдало приготовленої помадки можна не тільки додати торту ефектний зовнішній вигляд. Покриття нею десерту також вносить певну смакову нотку. Тому важливо при створенні помадки використовувати якісні продукти і не нехтувати порадами щодо її приготування в рецептах.
Сьогодні ми розповімо, як зробити якісну помадку для торта з порошку какао. Її шоколадний смак відмінно доповнить будь-який торт і зробить його просто чарівним.

Шоколадна помадка для торта з какао - рецепт


Інгредієнти:

  • порошок какао – 50 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • молоко незбиране – 80 г;

  • масло вершкове розм'якшене – 75 р.


  • Приготування
    Для приготування помадки змішуємо в ковшике цукровий пісок і порошок какао, потім вливаємо підігріте до кипіння молоко, перемішуємо і поміщаємо посуд з сумішшю на водяну баню в ємність з киплячою водою. Витримуємо на вогні, помішуючи протягом двох хвилин, потім вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло і розмішуємо, поки воно повністю розкриється в помадці. Даємо їй зовсім трохи охолонути і наносимо на торт.
    При бажанні можна доповнити смак помадки ванільною ноткою. Для цього додамо трохи ванільного цукру спочатку приготування або ванільного екстракту в кінці.
    Взявши за основу запропонований рецепт, можна зробити помадку для торта з какао на воді, замінивши нею молоко.

    Помадка на торт з какао зі сметаною


    Інгредієнти:

  • порошок какао – 75 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • сметана жирністю вище 20% – 50 г;

  • масло вершкове – 50 р.


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті з'єднуємо порошок какао з цукровим піском. Потім додаємо сметану і перемішуємо. Ставимо ємність з сумішшю на тихий вогонь і витримуємо, помішуючи, до кипіння. Далі закладаємо вершкове масло і витримуємо помадку на вогні, безперервно помішуючи, до його повного розчинення. Знімаємо посуд з вогню, даємо помадці трохи охолонути при кімнатній температурі, і покриваємо нею поверхню торта.

    Помадка для торта з какао і згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Помадка з какао для торта


  • порошок какао – 40 г;

  • молоко згущене – 200 г;

  • масло вершкове – 20 р.


  • Приготування
    Згущене молоко змішуємо в ковшике з порошком какао, визначаємо ємність з сумішшю на вогонь, прогріваємо на малому вогні до кипіння, безперервно помішуючи, варимо протягом однієї хвилини. Потім знімаємо масу з вогню, даємо трохи охолонути, і розпускаємо в ній вершкове масло. При необхідності можна додати в помадку також кілька кубиків темного або білого шоколаду, регулюючи, таким чином, її колір від більш темного до світлого.