За допомогою вдало приготовленої помадки можна не тільки додати торту ефектний зовнішній вигляд. Покриття нею десерту також вносить певну смакову нотку. Тому важливо при створенні помадки використовувати якісні продукти і не нехтувати порадами щодо її приготування в рецептах.
Сьогодні ми розповімо, як зробити якісну помадку для торта з порошку какао. Її шоколадний смак відмінно доповнить будь-який торт і зробить його просто чарівним.
Шоколадна помадка для торта з какао - рецепт
Інгредієнти: порошок какао – 50 г; цукровий пісок – 110 г; молоко незбиране – 80 г; масло вершкове розм'якшене – 75 р. Приготування Для приготування помадки змішуємо в ковшике цукровий пісок і порошок какао, потім вливаємо підігріте до кипіння молоко, перемішуємо і поміщаємо посуд з сумішшю на водяну баню в ємність з киплячою водою. Витримуємо на вогні, помішуючи протягом двох хвилин, потім вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло і розмішуємо, поки воно повністю розкриється в помадці. Даємо їй зовсім трохи охолонути і наносимо на торт.
При бажанні можна доповнити смак помадки ванільною ноткою. Для цього додамо трохи ванільного цукру спочатку приготування або ванільного екстракту в кінці.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна зробити помадку для торта з какао на воді, замінивши нею молоко.
Помадка на торт з какао зі сметаною
Інгредієнти: порошок какао – 75 г; цукровий пісок – 75 г; сметана жирністю вище 20% – 50 г; масло вершкове – 50 р. Приготування Як і в попередньому рецепті з'єднуємо порошок какао з цукровим піском. Потім додаємо сметану і перемішуємо. Ставимо ємність з сумішшю на тихий вогонь і витримуємо, помішуючи, до кипіння. Далі закладаємо вершкове масло і витримуємо помадку на вогні, безперервно помішуючи, до його повного розчинення. Знімаємо посуд з вогню, даємо помадці трохи охолонути при кімнатній температурі, і покриваємо нею поверхню торта.
Помадка для торта з какао і згущеним молоком
Інгредієнти: порошок какао – 40 г; молоко згущене – 200 г; масло вершкове – 20 р. Приготування Згущене молоко змішуємо в ковшике з порошком какао, визначаємо ємність з сумішшю на вогонь, прогріваємо на малому вогні до кипіння, безперервно помішуючи, варимо протягом однієї хвилини. Потім знімаємо масу з вогню, даємо трохи охолонути, і розпускаємо в ній вершкове масло. При необхідності можна додати в помадку також кілька кубиків темного або білого шоколаду, регулюючи, таким чином, її колір від більш темного до світлого.