Глазур з какао здатна швидко змінити зовнішній вигляд будь-якої випічки. Смак самої глазурі дуже схожий на шоколад, що робить десерт ще більш насиченим.
У цій статті ми детально опишемо кілька способів приготування шоколадної глазурі з какао. Слідуючи запропонованими рецептами, ваша випічка завжди буде ідеальною, до того ж готується вона з доступних компонентів, легко і дуже швидко.
Глазур для торта з какао та молока
Інгредієнти: молоко жирне — 165 мл; цукор білий (дрібний) — 110 г; какао-порошок (високої якості) — 85 м; масло «Фермерське» — 115 р. Приготування У невелику товстостінну каструлю наливаємо молоко і доводимо до кипіння. Далі швиденько всипаємо цукор і какао. Гарненько все перемішати і знову ставимо на слабкий вогонь. Потім знімаємо посуд з вогню і вводимо масло. Заважаємо все ретельно, поки масло не розчиниться. Дамо глазурі охолонути, поки вона не загусне. Тепер можна використовувати її за призначенням.
Глазур з какао і сметани
Інгредієнти: какао (високої якості) – 110 г; цукор ( змелений в пудру ) – 65 г; масло «Селянське» - 55 г; сметана (жирність 20%) - 5 ст. ложок. Приготування Цукрову пудру змішати зі сметаною, потім ввести какао і тепленьке вершкове масло. Суміш добре збити міксером до однорідного стану. Глазур зі сметаною можна приготувати і як поливання для морозива, желе, подати до сніданку з булочками або круасан ами.
Рецепт глазурі з какао
Інгредієнти: какао-порошок – 43 г; цукор (білий, дрібний) – 45 г; вода очищена – 60 г; вершкове масло "Фермерське" – 45 р. Приготування У невелику товстостінну каструлю висипаємо какао-порошок і дрібний цукор, перемішуємо. Заливаємо зверху очищеною водою, ставимо на невеликий вогонь. Інтенсивно помішуючи, доводимо масу до повної однорідності. Готову глазур злегка охолоджуємо, додаємо масло і гарненько перемішаємо.
Як зварити ванільно-шоколадну глазур з какао?
какао (якісне) – 110 г; цукор (білий, дрібний) – 115 г; молоко (жирна)– 65 г; вершкове масло «Фермерське» – 55 г; ваніль – 5 р. У невеликій каструльці змішуємо сухі інгредієнти. Вливаємо гаряче молоко, додаємо масло. Ємність ставимо на слабенький вогонь і варимо, постійно помішуючи. Як тільки масло повністю розтане, додаємо решту гаряче молоко і продовжуємо помішування. Густоту глазурі можна регулювати додаванням молока.