Що приготувати до столу, щоб здивувати і потішити своїх рідних? Пропонуємо вам рецепти приготування рогаликів з горіхами, які всім припадуть до смаку.
Рогалики з горіхами і медом
Інгредієнти: масло вершкове - 125 г; сметана - 200 мл; сіль - щіпка; цукрова пудра для прикраси; борошно - 400 р. Для начинки:
горіхи волоські - 200 г; цукор - 160 г; мелена кориця - 05 ч. ложки; мед - 40 г; молоко - 1 ст. ложка; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, подрібнюємо в блендері до стану великої крихти, додаємо за смаком цукор, мелену корицю, кладемо мед і все добре перемішуємо. Охолоджене вершкове масло натираємо на крупній тертці, всипаємо просіяне борошно, кладемо сметану і сіль. Замішуємо однорідне еластичне тісто і прибираємо приблизно на годину в холодильник. Потім розділяємо його на кілька шматків, розкачуємо кожен в круглий пласт і розрізаємо на трикутники. Далі викладаємо трохи горіхової начинки і звертаємо тісто в рогалики. Деко застеляємо папером для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо наші булочки та покриваємо їх сумішшю жовтка з молоком. Випікаємо рогалики з волоськими горіхами 30 хвилин, а потім присипаємо цукровою пудрою.
Рогалики з горіхами і родзинками
Інгредієнти: борошно - 700 г; маргарин - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; кефір - 250 мл; цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Для начинки:
волоські горіхи - 250 г; родзинки - 250 г; цукор ванільний - 1 пакетик; цукровий пісок - 2 ст. ложки. Приготування Родзинки перебираємо, промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо його на деякий час. Борошно просіваємо у велику миску, додаємо дрібку солі, цукор, розпушувач і все ретельно перемішуємо. Вершкове масло або маргарин
заздалегідь охолоджуємо, а потім натираємо на тертці і розтираємо з борошном до отримання крихти.
Поступово вливаємо домашній кефір і замішуємо м'яке тісто. Залишаємо його на столі і переходимо до приготування начинки. Родзинки промиваємо, обережно зливаємо воду і змішуємо з подрібненими волоськими горіхами. Додаємо ванільний і простий цукор, перемішуємо. Тісто ділимо на 3 частини, по черзі розкачуємо кожну в коло, поділяємо його на сектори, викладаємо начинку і скачуємо рогалики. Тим часом розігріваємо до 200 градусів духовку. Деко накриваємо пекарської папером, укладаємо рогалики, змащуємо їх збитим з молоком, яйцем і випікаємо 35 хвилин.