Вернуться назад Распечатать

Начинка з сиром для ватрушок

Начинка з сиром для ватрушок
Незважаючи на те, що основа з пишного тесту неймовірно важлива в ватрушках, не можна забувати і про головну родзинку страви – сирною начинкою, яка практично повністю визначає смак готового продукту. Ми вирішили приділити особливу увагу цьому важливому елементу і присвятити окремий матеріал одним лише варіантів начинки з сиром для ватрушок .

Начинка для ватрушок з сиру з яйцем – рецепт


Головним з'єднувальним елементом всієї сирної начинки в класичному рецепті є яйце і саме завдяки йому сир здатний придбати приємну легку текстуру і м'якість.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 15 г;

  • сир - 480 м;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 10 р.


  • Приготування
    Спершу зверніть увагу на сир: якщо він сухий і розсипчастий, то відразу приступайте до приготування, жирні і вологий сир слід неодмінно віджати від вологи перед запіканням. Покладіть сир в будь-яку глибоку посуд, слідом додайте яйце з цукром і збийте до бажаної степені однорідності. До начинки додайте гаряче розтоплене масло і трохи борошна, яка, як і яйце, допоможе утримати складові разом, вбираючи зайву вологу.

    Як зробити начинку з сиру і сметани для ватрушок?


    Ще однією варіацією ніжною начинки для ватрушок є рецепт з додаванням сметани. Правда, варто враховувати, що сметана посилить кислинку сиру, а тому цукру буде потрібно трохи більше звичайного.
    Інгредієнти:

  • сир - 230 г;

  • сметана - 45 мл;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перетворіть яйце і цукор в белесую повітряну суміш з допомогою міксера. Туди ж відправте сметану, а в останню чергу всипте сир. Збийте складові блендером до однорідності.

    Смачна начинка з сиру для ватрушок в духовці


    Зробити начинку м'якою, при цьому не додаючи страви зайвої кислинки можна з допомогою більш сучасного інгредієнта – вершкового сиру, який чудово поєднується з будь-якими добавками.
    Інгредієнти:

  • сир - 440 г;
  • Начинка з сиром для ватрушок

  • вершковий сир - 440 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • родзинки - 1 ст.


  • Приготування
    Ізюм залийте гарячою водою і відставте на час приготування начинки. Яйця збийте з цукровим піском до білого кольору, потім додайте сир з вершковим сиром і повторіть збивання, поки суміш не стане однорідною на ваш розсуд.