Напевно, немає такої людини, який не був би знайомий з таким чудовим видом випічки, як ватрушки з сиром. І, звичайно, простіше купити вже готові вироби в магазині, але домашні завжди смачніше.
Для початку визначимося з начинкою, її ми зробимо традиційно з сиру і уявимо базовий рецепт, який ви можете доповнити родзинками або іншими сухофруктами .
Як зробити начинку з сиром для ватрушок
Інгредієнти: «Селянське» масло - 20 г; сир домашній - 475 г; цукор білий (дрібний) - 40 г; яйце відбірне - 1 шт.; мука в/с - 15 р. Приготування Отже, для початку зверніть увагу на якість сиру: якщо він розсипчастий, то можете відразу приступати до приготування, вологий сир треба спочатку позбавити від вологи перед запіканням. Визначте сир в глибоку ємність, додайте яйце з цукром і збийте до однорідності. До начинки додайте розтоплене масло і трохи борошна, яка, як і яйце, допоможе утримати складові начинки разом.
Як спекти ватрушки з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно (виключно високої якості) – 450 г; яйця добірні – 3 шт.; дріжджі сухі – 15 г; молоко жирне – 190 мл; рослинна олія (рафінована, без запаху) – 115 мл; цукор білий, дрібний – 95 г; сіль – щіпка; ванільний цукор – 1 пакетик; готова начинка з сиру. Приготування Приступимо до приготування тіста для наших ватрушок з сиром. У теплому молоці розчиняємо цукор, сіль, дріжджі і залишаємо хвилин на п'ятнадцять до появи «шапки». Додаємо третину борошна, вимішуємо масу і хвилин на 45 ставимо в тепле місце. Далі в опару вбиваємо яйця, вливаємо 2 столові ложки олії, всипаємо борошно, ретельно перемішуємо і ставимо в тепло ще години на два. Тепер в піднялося тісто додаємо інше рослинне масло і гарненько вимішуємо. Знову визначаємо в тепло ще на півтори годинки.
Коли тісто піднялося вдруге, поміщаємо його на припыленный борошном стіл. Відщипуємо від нього шматочки, скачуємо в кулю, трохи сплющує і викладаємо на деко, змащене маслом. В середині кожної коржі робимо поглиблення і даємо нашим заготівлях постояти хвилин 30. Далі поміщаємо в них начинку і змащуємо тісто молоком, збитим разом з жовтком. Випікаємо 35 хвилин при 185 градусах.
Французька ватрушка з сиром
Інгредієнти: борошно високої якості - 180 г; маргарин вершковий - 150 г; цукор білий (дрібний) – 150 (80 г у начинку); сода - 5 г; сир домашній - 515 м; цукор білий (дрібний) - 80 г; яйця добірні - 3 шт. Приготування Перед тим, як зробити королівську ватрушку з сиром підготуйте суміш із сухих компонентів: борошна, цукру та соди. До них додайте підморожений маргарин, перетертий в крихту. 2/3 отриманої сухий крихти утрамбуйте у форму, покриваючи дно і стінки. Далі приступайте до приготування сирної начинки, яка готується ще простіше: збиваєте сир, яйця і цукор разом і виливаєте поверх тіста. Решту крихту з маргарину і борошна рівномірно розподіліть по поверхні нашої заготовки. Залиште нашу ватрушку запікати півгодини при 210 градусах.