Булочки з цукром, приготовані за нашими рецептами, стануть відмінним варіантом доповнення до ранкової чашки кави або ж підбадьорять нудне чаювання. Приготувати їх не складе особливої праці, а продуктовий набір для цього знадобиться мінімальний.
Як спекти смачні булочки з цукром в духовці - рецепт
Інгредієнти: молоко – 260 мл; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 65 г; цукровий пісок – 75 г; пресовані дріжджі – 35 г; ванільний цукор – за смаком; пшеничне борошно – 575-600 г; сіль – щіпка; Для начинки:
рафінована рослинна олія – 120 мл; цукровий пісок – 150 г; одне яйце для змащування верху булочок. Приготування Молочко прогріваємо до температури приблизно сорок градусів, розчиняємо в ньому двадцять п'ять грам цукрового піску і дріжджі, і залишаємо в спокої в теплому місці на п'ятнадцять-двадцять хвилин. За цей час дріжджі почнуть свою роботу, про що буде свідчити утворилася пінна шапка.
Далі свіжі курячі яйця розбиваємо з іншим цукровим піском до пишності і легкості, додаємо в процесі ванільний цукор і сіль, а на завершення вливаємо заздалегідь розтоплене і трохи остигле масло і знову збиваємо. Тепер змішуємо яєчну масу з дріжджовий і просіваємо сюди ж пшеничне борошно. Спочатку перемішуємо за допомогою ложки, а коли це вдаватиметься з працею, викладаємо тісто на стіл і замішуємо м'яке, але зовсім не прилипающее до рук тісто. Повертаємо м'який борошняний ком в миску, прикриваємо чистим тканинним відрізу або рушником і розміщуємо в теплі і спокої до збільшення в об'ємі вдвічі, а то і втричі.
Далі викладаємо пузирчасту масу на стіл, обминаємо її і ділимо на рівні частини, відповідні бажаного розміру булочок. Тепер кожну з них розминаємо пальцями рук до отримання плоскої коржі, промасливаем її поверхня рафінованим маслом, притрушиваем цукром і звертаємо рулетом, який в свою чергу також скручуємо по довжині, робимо за допомогою ножа поперечний надріз і розгортаємо, як книжку. Розміщуємо отримані вироби на заздалегідь промазанном маслом деко, відступаючи трохи один від одного, і залишаємо приблизно на двадцять хвилин для вистоювання. Одночасно включаємо для прогріву духовку, встановивши її на температурний режим 190 градусів. Піднялися булочки з цукром змащуємо збитим яйцем і випікаємо протягом двадцяти п'яти хвилин або до бажаної рум'яності.
Як приготувати швидкі булочки з дріжджового тіста з цукром в духовці?
Інгредієнти: молоко або вода – 300 мл; пресовані дріжджі – 50 г; рафінована рослинна олія – 100 мл; цукровий пісок для тесту – 50 г; цукровий пісок для посипання – 100-150 г; ванільний цукор – за смаком; кунжутне насіння – за смаком; пшеничне борошно – 550 -600 г; сіль – щіпка. Приготування Як і в попередньому варіанті, розчиняємо цукрові кристали в тепленькому молоці або воді, додаємо дріжджі і даємо їм повністю розійтися, перемішуючи. Потім всипаємо дев'яносто грам просіяного борошна, розмішуємо і даємо опарі вспінитися протягом п'ятнадцяти-двадцяти
хвилин.
Після закінчення часу вливаємо олію, додаємо за смаком ванільний цукор, просіяне борошно і заводимо не липнущее, але м'яке тісто. Поділяємо борошняний ком на дві частини, кожну з них розкачуємо за допомогою качалки для отримання прямокутного пласта, промазуємо його маслом і притрушиваем цукром. Формуємо з тіста рулет, розрізаємо гострим ножем на фрагменти, кожен з них защипуємо знизу, а зверху макаємо в цукор і розміщуємо вироби на промасленому деку. Визначаємо деко з заготовками в тепле місце і даємо добряче підрости. Тепер поміщаємо булочки в прогріту до 185 градусів духовку і печемо двадцять хвилин або до бажаного зарум'янювання.