Завдяки кмітливим домогосподаркам, рецепти випічки давно перестали викликати страх у початківців кулінарів: більшість найбільш популярних ласощів адаптували і спростили заради скорочення витрачених на підготовку сил і часу. Так звані торти на сковороді можна віднести саме до таким безтурботним рецептами. Якщо у вашому розпорядженні немає повноцінного духової шафи, або ви просто прийняли рішення приготувати багатоскладниковий десерт, витративши на нього значно менше власних ресурсів, то візьміть на озброєння рецепти тортів зі згущеним молоком на сковороді з цього матеріалу.
Рецепт торта зі згущеним молоком на сковороді
Наскільки вражаючим це не здалося б, але на ділі рецепт бісквітних коржів для приготування на плиті за своїм складом не відрізняється від своїх побратимів, які запікаються в духовці. Ключ до правильного приготування на конфорці криється в запіканні на мінімальному вогні з використанням посуду яка добре утримує і рівномірно розподіляє жар.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 185 г; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 115 г; цукор - 190 г; яйця - 5 шт. Для просочення:
згущене молоко - 720 мл; вершки - 230 мл Для крему:
жирні вершки - 475 мл; цукровий пісок - 115 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування коржів з'єднайте всі сухі складові між собою. Окремо перетворіть в крем м'яке масло і цукор, додайте до цього крему яйця, по одному, не зупиняючи хід міксера. Збийте суху суміш з отриманим кремом і розподіліть тісто з двох сковородам рівного діаметру, попередньо промаслив дно і стінки кожної з них. Розмістіть сковороди на слабкому вогні, накривши кришкою і залиште на 40-45 хвилин. Перевірте готовність і продовжите запікання на 10-15 хвилин, якщо в цьому є необхідність.
Ще гарячі коржі наколіть виделкою по всій поверхні і просочіть підігрітою сумішшю згущеного молока та вершків. Дайте коржам повністю охолонути і лише потім покривайте наш простий торт зі згущеним молоком приготований на сковороді кремом зі збитих з цукром і ваніллю вершків.
Швидкий торт «Наполеон» на сковороді зі згущеним молоком
«Наполеон» завжди асоціювався з одним з найбільш трудомістких десертів, до цього часу, адже ми пропонуємо вам зробити торт на сковороді, коржі для якого випікаються на зразок звичайних млинців.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 420 г; яйця - 3 шт.; цукор - 235 г; згущене молоко - 1 банка; молоко - 115 мл; сода - 1 ч. ложка; масло - 55 р. Приготування Перед тим, як приготувати торт на сковороді зі згущеним молоком, відкладіть близько половини склянки борошна – вона знадобиться для приготування крему. Решту борошно слід порціями всипати до суміші з одного яйця і згущеного молока, безупинно збиваючи. Готове тісто ділять на 8 частин і тонко розкочують. Кожен отриманий корж обсмажують на сухій розпеченій сковороді не більше 2-3 хвилин. Нерівні краї готових коржів обріжте і розкришіть.
Решта яйця збийте в сотейник, слідом всипте цукровий пісок і влийте молоко. Постійно помішуючи,
заваріть крем до загустіння, додати відкладену на самому початку борошно і шматочок масла. Ще раз пройдіться крем міксером. Якщо ви захочете зробити рецепт десерту ще швидше, то торт на сковороді можна приготувати зі згущеним молоком і сметаною, використовуючи суміш останніх в якості крему.
Розімніть залишилися крихти, які ми перемололи з нерівних країв коржів? Ними варто декорувати торт зовні. Як і будь-який «Наполеон», цей простий торт необхідно буде залишити просочитися спочатку при кімнатній температурі, потім прибрати в холод на всю ніч перед дегустацією.