Як приємно холодним ввечері посидіти в теплій дружній компанії за чашкою чаю з чим-небудь солоденьким. Зараз ми вам розповімо, як приготувати пісочний торт - мінімум продуктів і витрат, і смачне ласощі готово!
Пісочний торт зі згущеним молоком - рецепт
Інгредієнти: борошно – 3 склянки; жовтки – 3 шт.; цукор – 1 склянка; вершкове масло 73% жирності – 450 г; харчова сода – 5 г; згущене молоко варене – 250 р. Приготування Половину розм'якшеного вершкового масла кладемо в глибоку ємність, додаємо сирі жовтки, цукор і розтираємо все до однорідності. Соду гасимо (можна взяти оцет, а можна і сік лимона) і додаємо до решти інгредієнтів. Частинами додаємо борошно (краще, щоб вона була просіяна) і замішуємо тісто, яке потім поділяємо на 4 шматочки і прибираємо їх в холодильник хвилин на 30-40. А самі в цей час готуємо крем для пісочного торта. Варену збиваємо згущене молоко з вершковим маслом до пишної піни. За бажанням ще можна додати ванілін. Тепер виймаємо тісто і кожну частину розгортаємо в тоненький пласт. Духовку нагріваємо до 220 градусів і випікаємо коржі хвилин за 15 кожен. Потім їх остуджуємо і промазуємо підготовленим кремом. Прибираємо тортик на 2 годинки в холодильник.
Торт з пісочного печива
Інгредієнти: пісочне печиво – 750 г; вершкове масло 73% жирності – 120 г; волоські горіхи – 1 склянка; родзинки – 1 стакан; чорнослив – 1 склянка; стружка кокосова – 1 склянка; згущене молоко – 1 банка; сметана – 100 р. Приготування Пісочне печиво перетворюємо в крихту з допомогою блендера. Чорнослив заливаємо окропом, коли він розмокне, нарізаємо його невеликими шматочками. Горіхи подрібнюємо за допомогою качалки. Крихти печива, горіхи, родзинки і чорнослив змішуємо в одній великій ємності. Готуємо крем: варену згущенку змішуємо зі сметаною і розм'якшеним вершковим маслом. Додаємо крем в ємність до основних інгредієнтів і добре розмішуємо. Викладаємо торт на тарілку у формі гірки. Перед подачею даємо йому постояти хоча б 2 години в прохолодному місці.
Простий пісочний торт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 380 г; цукор – 150 г; маргарин – 150 г; яйця – 2 шт.; густе варення – 400 р. Приготування Для тіста спочатку яйця збиваємо, частинами підсипаючи цукор, до білої маси. Додаємо розм'якшений маргарин і добре перетираємо до однорідності. Поступово підсипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто, яке потім ділимо на 5 частин і кожну з них тоненько розкачуємо. Випікаємо коржі в добре нагрітій духовці хвилин по 12 кожен. Потім їх остуджуємо і надаємо однакову форму. Обрізки подрібнюємо в крихту. Викладаємо коржі один на інший, перемазуючи варенням. Зверху наносимо шар варення і посипаємо сухарями з обрізків тесту.