Незамінною класикою серед десертів завжди буде так улюблений нами медовий торт. Навіть перепробувавши масу чудернацьких сучасних кондитерських виробів, ми завжди повертаємося до звичного для нас ніжному смаку, і приголомшливого незрівнянного аромату.
Класичний медовий торт з вареним згущеним молоком - домашній рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 620 г; яйця – 3 шт.; мед – 175 г; цукровий пісок – 150 г; сода – 10 г; вершковий маргарин або масло – 65 г; молоко – 65 мл; Для крему:
сметана 25% – 375 г; цукровий пісок – 75 г; варена згущене молоко – 380 г; масло вершкове – 180 р. Приготування Збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти, закладаємо мед і розм'якшене вершкове масло, додаємо соду, перемішуємо і розміщуємо ємність з отриманою масою на водяній бані в посудині з киплячою водою. Витримуємо суміш, помішуючи, протягом п'ятнадцяти хвилин. За цей час вона повинна збільшитися в об'ємі вдвічі і придбати світло-коричневий колір.
Тепер додаємо двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, прогріваємо ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. Всипаємо борошно і заводимо м'яке, липке тісто. Поділяємо борошняний ком на вісім часток і ставимо їх в холодильник під плівкою приблизно на сорок хвилин.
Розкачуємо кожну остиглу частку до отримання тонкого шару бажаної форми, укладаємо на пергамент, робимо кілька проколів виделкою по всьому периметру і випікаємо в прогрітій до 185 градусів духовці приблизно за дві хвилини.
Гарячим коржам надаємо круглу форму бажаного діаметру, скориставшись кришкою або тарілкою і гострим ножем. Обрізки після остигання подрібнюємо в крихту, вона нам знадобиться для посипання верху.
Тепер готуємо крем для медового торта зі згущеним молоком. Для цього розбиваємо сметанку з цукровим піском до пишноти, додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Потім, не припиняючи процедуру збивання, вводимо невеликими порціями варену згущенку. Промазуємо отриманим кремом кожен корж, вкладаємо їх один на одного, збираючи торт, і обсипаємо верх і краю приготовленої раніше крихтою. Залишаємо готовий тортик на сім-вісім годин в
прохолодному місці для просочування.
Взявши за основу запропонований класичний рецепт можна приготувати медовий торт «Рижик» зі згущеним молоком. Для цього випікаємо коржі, як зазначено вище, а для крему збиваємо одну баночку вареного згущеного молока, двісті грам м'якого вершкового масла і збиваємо суміш хорошенечко до пишності і легкості. Стакан волоських горіхів розминаємо в ступці або розбиваємо в блендері для отримання дрібної крихти. Промазуємо коржі отриманим кремом і посипаємо горіхами. Поверхня торта обсипаємо сумішшю крихти з обрізків і горіхів.