Вернуться назад Распечатать

Медовий торт зі згущеним молоком

Медовий торт зі згущеним молоком
Незамінною класикою серед десертів завжди буде так улюблений нами медовий торт. Навіть перепробувавши масу чудернацьких сучасних кондитерських виробів, ми завжди повертаємося до звичного для нас ніжному смаку, і приголомшливого незрівнянного аромату.

Класичний медовий торт з вареним згущеним молоком - домашній рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 620 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • мед – 175 г;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • сода – 10 г;

  • вершковий маргарин або масло – 65 г;

  • молоко – 65 мл;


  • Для крему:

  • сметана 25% – 375 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • варена згущене молоко – 380 г;

  • масло вершкове – 180 р.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти, закладаємо мед і розм'якшене вершкове масло, додаємо соду, перемішуємо і розміщуємо ємність з отриманою масою на водяній бані в посудині з киплячою водою. Витримуємо суміш, помішуючи, протягом п'ятнадцяти хвилин. За цей час вона повинна збільшитися в об'ємі вдвічі і придбати світло-коричневий колір.
    Тепер додаємо двісті грам просіяного борошна, перемішуємо, прогріваємо ще пару хвилин, і знімаємо з вогню. Всипаємо борошно і заводимо м'яке, липке тісто. Поділяємо борошняний ком на вісім часток і ставимо їх в холодильник під плівкою приблизно на сорок хвилин.
    Розкачуємо кожну остиглу частку до отримання тонкого шару бажаної форми, укладаємо на пергамент, робимо кілька проколів виделкою по всьому периметру і випікаємо в прогрітій до 185 градусів духовці приблизно за дві хвилини.
    Гарячим коржам надаємо круглу форму бажаного діаметру, скориставшись кришкою або тарілкою і гострим ножем. Обрізки після остигання подрібнюємо в крихту, вона нам знадобиться для посипання верху.
    Тепер готуємо крем для медового торта зі згущеним молоком. Для цього розбиваємо сметанку з цукровим піском до пишноти, додаємо м'яке масло і знову збиваємо. Потім, не припиняючи процедуру збивання, вводимо невеликими порціями варену згущенку. Промазуємо отриманим кремом кожен корж, вкладаємо їх один на одного, збираючи торт, і обсипаємо верх і краю приготовленої раніше крихтою. Залишаємо готовий тортик на сім-вісім годин в
    Медовий торт зі згущеним молоком
    прохолодному місці для просочування.
    Взявши за основу запропонований класичний рецепт можна приготувати медовий торт «Рижик» зі згущеним молоком. Для цього випікаємо коржі, як зазначено вище, а для крему збиваємо одну баночку вареного згущеного молока, двісті грам м'якого вершкового масла і збиваємо суміш хорошенечко до пишності і легкості. Стакан волоських горіхів розминаємо в ступці або розбиваємо в блендері для отримання дрібної крихти. Промазуємо коржі отриманим кремом і посипаємо горіхами. Поверхня торта обсипаємо сумішшю крихти з обрізків і горіхів.