Вафельні коржі – традиційно російське винахід, покликаний допомогти початківцям кулінарам практикуватися в приготуванні солодощів. Просочувати такі коржі можна практично що завгодно, але самим популярним і широко улюбленим наповнювачем є згущене молоко. Саме про вафельні торти з готових коржів кремом зі згущеним ми і поговоримо в цьому матеріалі.
Торт з вафельними коржами і згущеним молоком
Почнемо з найпростішої варіації крему на основі згущеного молока, для приготування якого знадобиться лише самого банку згущеного молока і трохи вершкового масла.
Інгредієнти: вафельні коржі - 9 шт.; згущене молоко - 270 мл; вершкове масло - 55 г; лимонний сік - 10 мл Приготування Приготування цього крему для готових вафельних коржів зажадає від вас використання міксера: згущене молоко збийте з м'яким маслом і соком лимона протягом трьох хвилин. Візуально розділіть порції крему на 8 частин і розподіліть кожну порцію тонким шаром по поверхні вафельного коржа. Верхівку торта не змащуйте. Покладіть обробну дошку поверх і постав миску з водою або будь-який інший не надто важкий тягар, щоб коржі просочилися. Через пару годин можна буде приступати до дегустації.
Рецепт вафельного торта з готових коржів
Якщо торт буде сервироваться на дорослому столі, то можна урізноманітнити смак і аромат цього простого ласощі невеликою кількістю коньяку або рому.
Інгредієнти: упаковка вафельних коржів; варене згущене молоко - 4 банки; подрібнені горіхи - 1/2 ст.; коньяк - 45 мл; вершкове масло - 115 р. Приготування Збийте всі складові для крему до формування однорідної маси. Покрийте згущеним кремом кожен з коржів і присипте їх подрібненим горіхами. Верхівку торта також змастіть кремом, після чого залиште десерт настоятися 6 годин перед подачею.
Торт з готових вафельних коржів зі згущеним молоком і шоколадом
Інгредієнти: вафельні коржі - 5 аркушів; згущене молоко - 390 г; вершкове масло - 245 г; чорний шоколад - 195 г; подрібнені горіхи - 110 р. Приготування Перед тим, як приготувати торт з готових вафельних коржів, шоколад і вершкове масло додайте над водяною банею. Дайте шоколадним скибочкам повністю розтопитися, влийте розтоплену масу до згущеному молоку і збийте все разом. Додайте горіхи і перемішайте згущений крем. Змастіть кожен з коржів згущеної сумішшю, верхівку не покривайте, після чого оберніть торт плівкою і залиште в прохолоді на всю ніч.