Вернуться назад Распечатать

Вафельний торт з готових коржів

Вафельний торт з готових коржів
Вафельні коржі – традиційно російське винахід, покликаний допомогти початківцям кулінарам практикуватися в приготуванні солодощів. Просочувати такі коржі можна практично що завгодно, але самим популярним і широко улюбленим наповнювачем є згущене молоко. Саме про вафельні торти з готових коржів кремом зі згущеним ми і поговоримо в цьому матеріалі.

Торт з вафельними коржами і згущеним молоком


Почнемо з найпростішої варіації крему на основі згущеного молока, для приготування якого знадобиться лише самого банку згущеного молока і трохи вершкового масла.
Інгредієнти:

  • вафельні коржі - 9 шт.;

  • згущене молоко - 270 мл;

  • вершкове масло - 55 г;

  • лимонний сік - 10 мл


  • Приготування
    Приготування цього крему для готових вафельних коржів зажадає від вас використання міксера: згущене молоко збийте з м'яким маслом і соком лимона протягом трьох хвилин. Візуально розділіть порції крему на 8 частин і розподіліть кожну порцію тонким шаром по поверхні вафельного коржа. Верхівку торта не змащуйте. Покладіть обробну дошку поверх і постав миску з водою або будь-який інший не надто важкий тягар, щоб коржі просочилися. Через пару годин можна буде приступати до дегустації.

    Рецепт вафельного торта з готових коржів


    Якщо торт буде сервироваться на дорослому столі, то можна урізноманітнити смак і аромат цього простого ласощі невеликою кількістю коньяку або рому.
    Інгредієнти:

  • упаковка вафельних коржів;

  • варене згущене молоко - 4 банки;

  • подрібнені горіхи - 1/2 ст.;

  • коньяк - 45 мл;

  • вершкове масло - 115 р.


  • Приготування
    Збийте всі складові для крему до формування однорідної маси. Покрийте згущеним кремом кожен з коржів і присипте їх подрібненим горіхами. Верхівку торта також змастіть кремом, після чого залиште десерт настоятися 6 годин перед подачею.

    Торт з готових вафельних коржів зі згущеним молоком і шоколадом


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі - 5 аркушів;

  • згущене молоко - 390 г;

  • вершкове масло - 245 г;

  • чорний шоколад - 195 г;
  • Вафельний торт з готових коржів

  • подрібнені горіхи - 110 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати торт з готових вафельних коржів, шоколад і вершкове масло додайте над водяною банею. Дайте шоколадним скибочкам повністю розтопитися, влийте розтоплену масу до згущеному молоку і збийте все разом. Додайте горіхи і перемішайте згущений крем. Змастіть кожен з коржів згущеної сумішшю, верхівку не покривайте, після чого оберніть торт плівкою і залиште в прохолоді на всю ніч.