Незвичайна солодка випічка користується попитом, напевно, у всіх. Дізнайтеся рецепти лимонного торта з меренгою, приготуйте і побалуйте своїх рідних і друзів.
Торт з лимонним курдом і меренгою
Інгредієнти:
цукор — 180 г; яйця — 3 шт.; вода — 7 ст. ложок; маргарин — 180 г; сіль; борошно — 240 г; картопляний крохмаль — 2 ст. ложки; молоко — 370 мл; лимони — 3 шт.; вершкове масло — 75 р. Приготування З води, маргарину, солі та борошна робимо несолодке пісочне тісто. Після 30-хвилинного охолодження в холодильнику розгортаємо його, покласти в форму, створивши бортики, проколюємо в 7-10 місцях і готуємо в духовці 20 хвилин. Остуджуємо.
Для курда трьом 3 лимона. Одержану цедру поки прибираємо в бік, а з решти плода видавлюємо сік. Повинно вийти близько 120 мл. В сотейнику з'єднуємо молоко, 80 г цукру і підігріваємо. Жовтки разом з крохмалем розтираємо і додаємо в кипляче солодке молоко. Не забуваємо помішувати, щоб розбити всі грудочки. Варимо, чекаючи загустіння. Вливаємо сік, додаємо цедру і кип'ятимо ще 12 хвилин. Отриману однорідну масу охолоджуємо і перемішуємо з вершковим маслом.
Виливаємо курд на охолоджений корж. Білки збиваємо з рештою цукром і отримуємо меренгу. Викладаємо її зверху крему. Краще робити це за допомогою кондитерського мішка, щоб створити візерунок. Зібраному торту даємо провести в духовці ще 5 хвилин при низькій температурі 140-150 градусів, а потім остуджуємо хоча б 2-3 години, але краще всю ніч у холодильнику.
Торт з лимонним кремом та італійської меренгою
Інгредієнти: яйця — 4 шт.; вода кип'ячена — 35 мл; цукор — 270 г; сіль; мармелад — 150 г; борошно — 240 г; масло вершкове — 160 г; лимон — 2 шт. Приготування У чашу відправляємо борошно, 30 г цукру, 140 г масла і 2 жовтки. Руками перетираємо все, формуючи тісто. Розкачуємо його, покласти в форму, проколюємо кілька разів і кладемо в холодильник.
Змішуємо воду з 140 г цукру і ставимо на вогонь. 2 білка збиваємо спочатку на невеликих обертах, потім,
додавши дрібку солі, на середніх. Проваривши сироп 5 хвилин, починаємо вливати його тоненькою цівкою в солоні білки. Збиваємо всі продукти ще 4 хвилини.
З лимона отримуємо сік і змішуємо його з 100 г цукру і 2 яйцями. Додаємо буквально 20 г масла і варимо до загустіння. Якщо в кремі будуть зустрічатися трохи коагульовані яйця, то можна збити його блендером.
Через годину дістаємо форму з тестом, розподіляємо по ньому мармелад і ставимо в духовку на 25 хвилин. Після охолодження змащуємо лимонним кремом, малюємо візерунок з меренги і ставимо в духовку на 2 хвилини.