Навіть відсутність духової шафи не може збентежити цього кондитера-ентузіаста, адже коржі для святкового торта можна зробити навіть за допомогою звичайної сковороди. При відсутності духовки, рецепти коржів на плиті можуть стати в нагоді, якщо ви прагнете заощадити вкладене в готування.
Рецепт коржів для торта на сковороді
Керуючись цією технологією ви можете приготувати як повнорозмірні тонкі коржики для торта, що більше нагадують млинці, так і пишні коржі для невеликих порційних ласощів. Для приготування останніх вам знадобиться спеціальне сталеве кільце або формочка з жерсті.
У випадку, якщо ви не плануєте готувати шоколадні коржі, замініть какао еквівалентним кількістю борошна.
Інгредієнти: борошно - 125 г; сода - 1/4 ч. ложки; какао-порошок - 45 г; розпушувач - 1 ч. ложка; молоко - 175 мл; вершкове масло - 25 г; цукровий пісок - 45 г; сік лимона - 5 мл; яйце - 1 шт. Приготування Як і для звичного бісквіта, для приготування цього тесту необхідно насамперед з'єднати сухі складові і лише потім додавати до них рідини. Пропустіть через сито і ретельно змішайте разом перші чотири інгредієнта. Окремо збийте молоко, розтоплене масло, цукор, лимонний сік і яйце. Порціями вливаючи рідини до сухої суміші, замісіть густе тісто.
Змастіть будь-яким жиром сковороду і поставте сталеве кільце в центр. Вилийте в центр форми близько чверті склянки тіста і накрийте посуд. Через 2-3 хвилини зніміть кільце, переверніть прості коржі для торта на сковороді і готуйте аналогічний період часу.
Тонкі коржі для торта на сковороді
Якщо ви хочете приготувати багатошаровий торт з тонких коржів, начебто млинцевого, скористайтеся цим рецептом. На виході вийде стопка з тонких і повітряних коржиків, добре всмоктують крем і зберігають свою форму при нарізці.
Інгредієнти: борошно - 540 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; какао-порошок - 35 г; вершкове масло - 115 г; цукровий пісок - 320 г; яйця - 6 шт.; молоко - 715 мл. Приготування Перед тим, як приготувати коржі для торта на сковороді просійте першу трійку інгредієнтів і добре опрацюйте суміш віночком, щоб рівномірно розподілити розпушувач. Розтоплене масло збийте з яйцями і цукровим піском, а потім, продовжуючи вимішування, почніть вливати молоко. Коли кристали цукру повністю розчиняться, влийте рідини до суміші борошна і какао. Замішавши тісто, приблизно розділіть його на 12 порцій і обсмажуйте на кожну промасленим сковороді.
Швидкі коржі для торта на сковороді
Четвірка звичних інгредієнтів перетвориться в цілу стопку тонких і хрустких коржів, які ідеально підходять для просочення заварним кремом . Крім цього, на обжарку одного такого коржика йде близько хвилини, що робить процес приготування надзвичайно швидким.
Інгредієнти: згущене молоко - 375 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 475 г; сода - 1 ч. ложка. Приготування Збийте згущене молоко з яйцем і додайте в суміш соду. Почніть порціями всипати борошно. Розділіть суміш на 7-9 шматків і розкачайте кожну в тонкий корж. Перед обсмаженням наколіть пласти тіста виделкою по всій площі. Обсмажуйте коржі для торта на сковороді близько хвилини, розмістивши посуд на середньому вогні.
Коржі для торта «Медовик» на сковороді
Інгредієнти: борошно - 285 г; яйце - 1 шт.; мед - 35 г; сметана - 45 г; цукор - 55 г; вершкове масло - 85 м; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Всипте соду до розтопленого меду і влийте масло. Додайте залишилися інгредієнти і замісити пластичне тісто. Розрізавши його на порції, розкачати їх і обсмажте по парі-трійці хвилин з кожної зі сторін.