Приготування тортів до деяких пір вважалося прерогативою досвідчених кулінарів, але з появою величезної кількості експрес-рецептів та можливості ділитися ними швидко і безперешкодно, випікання складносурядних ласощів перетворилося на задоволення доступне навіть аматору на кухні. Цей матеріал ми вирішили присвятити якраз одному з таких рецептів – торту з заварним кремом на сковороді.
Медовий торт на сковороді з заварним кремом
Традиційний «Медовик» і в духовці готується не надто складно, а що вже тут говорити про сковороду. За лічені хвилини перед вами виросте ціла стопка коржів, які залишиться лише просочити простим кремом.
Інгредієнти: Для коржів:
мед - 115 мл; цукровий пісок - 55 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 195 г; сода - 1 ч. ложка; оцет - 10 мл; борошно - 295 р. Для крему:
яєчні жовтки - 4 шт.; цукровий пісок - 135 г; молоко - 710 мл; борошно - 45 г; вершкове масло - 230 р. Приготування Оскільки гарячим заварним кремом коржі просочувати не можна – він повністю вбереться, тому, першим ділом ми беремося за його приготування, щоб суміш встигла повністю охолонути. Змішайте молоко з маслом і борошном, додайте все на вогні і чекайте закипання. Тим часом змішайте жовтки і цукор до утворення білого крему. Далі почніть вливати гаряче молоко до яєчної суміші, регулярно і максимально швидко перемішуючи. Влийте крем назад в посуд, поверніть на вогонь і, розмішуючи, доведіть до загустіння. Залиште його повністю охолонути за час приготування коржів.
З'єднайте підігрітий мед з маслом і яйцями, додайте до суміші соду. Зазвичай меду для гасіння соди достатньо, але на всяк випадок підлийте трохи оцту, щоб бути впевненими в тому, що реакція пройшла повністю. Додайте цукор і залиште кристали повністю розчинитися. Замісивши тісто з борошном, наріжте його на шматки потрібного розміру і тонко розкачайте кожен. Коржі обсмажте на сухій сковороді, поки не почнуть пузиритися, а потім, охолодивши, промазывайте кремом. Торт «Медовик» приготований на сковороді з заварним кремом повинен просочитися перед нарізкою.
Сирний торт з заварним кремом на сковороді
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 145 г; сир - 190 г; яйця - 2 шт.; сода - 1/2 ч. ложки; цукор - 85 р. Для крему:
вершки - 190 мл; кукурудзяне борошно - 15 г; яєчні жовтки - 4 шт.; молоко - 680 мл Приготування Якщо сир для коржів виявився занадто сухим і зернистим, то протріть його перед додаванням в тісто, інакше зерна в ньому будуть дуже відчутні.
З'єднайте всі складові з переліку інгредієнтів для тіста разом. Готовий ком залиште відпочити в прохолоді, попередньо розділивши на декілька частин, кількість яких визначається бажаними розмірами десерту.
Для крему молочні продукти з'єднайте з борошном і дочекайтеся закипання суміші. Влийте гарячі загустілі вершки з молоком до яєць, інтенсивно опрацьовуючи майбутній крем віночком. Перелийте крем назад і повернути на вогонь, чекаючи повторного загустіння і не зупиняючи перемішування.
Розкачані коржі наколіть, а потім підрум'яньте на сухій сковороді. Покрийте основу кремом і складіть разом. Залиште торт просочитися.
Рецепт торта «Наполеон» на сковороді з заварним кремом
Інгредієнти: заварний крем - 520 мл; яйця - 2 шт.; сода - 1/3 ч. ложки; оцет - 15 мл; сметана - 230 мл; вершкове масло - 225 г; борошно - 270 р. Приготування Приготуйте крем по одному з вищеописаних рецептів. Змішайте всі складові для коржів, розділіть тісто на порції і розкачайте. Обсмажте на сковороді коржі до зарум'янювання і, остудивши, покрийте шарами крему. Один з коржів розкришите і використовуйте крихту для декору.