Як часто ми повертаємося до спогадів з дитинства! Адже в нашій пам'яті, з нього залишилася величезна кількість смакоти. А згадайте тістечко «Картопля», здавалося: їв би та їв його, тільки б воно не закінчувалося. Кожна мама часто балувала свою дітвору цим ласощами, тому, що тістечко «Картопля» найпростіший рецепт, яким можна порадувати своїх рідних.
Тістечко «Картопля» - рецепт класичний
Інгредієнти: печиво або соломка – 900 г; какао-порошок – 5-7 ч. ложок; цукор білий – 15 склянки; масло «Фермерське» – 245 г; яйця курячі (добірні) – 4 штуки; мелені горіхи – 120 р. Приготування Соломку або будь печиво перекручуємо на дрібне сито, через м'ясорубку. Додаємо до нього какао, цукор, мелені горіхи і яйця. В посудині, яку можна поставити на вогонь, розтоплюємо вершкове масло і стежимо, щоб воно не закипіло. Виливаємо його в суміш з печивом, розмішуючи до однорідності. Даємо отриманої масі постояти 10-15 хвилин, щоб масло початок схоплюватися. Потім робимо з неї кульки у вигляді картоплі і охолоджуємо на холоді.
Такі тістечка будуть просто танути в роті, якщо їх запивати завареним чорним чаєм.
Тістечко «Картопля» з печива
Інгредієнти: печиво – 700 г; вершкове масло – 160 г; згущене молоко – 160 мл; цукрова пудра – 70 г; коньяк – 3-4 ч. ложки; какао-порошок – 40 р. Приготування Розм'якшене вершкове масло збити міксером зі згущеним молоком і коньяком, до однорідної маси. Печиво натерти на тертці або перекрутити через м'ясорубку. Додати до нього дві їдальні ложки цукрової пудри і перемішати з допомогою ложки. З'єднуємо печиво з збитою вершковою сумішшю і ще раз гарненько все перемішуємо, але тільки вже руками. Формуємо з отриманої маси тістечка, щоб вони були схожі на бульби картоплі. В окремій ємності робимо сипку суміш цукрової пудри з какао і щедро обволікає в ній тістечка. Для застигання ставимо в холодильник.
Тістечко «Картопля» з печива дуже смачно запивати теплим молоком.
Тістечко «Картопля» - рецепт печива і згущеного молока
Інгредієнти: печиво «Ювілейне» - 600 г; вершкове масло – 140 г; згущене молоко – 150 мл; какао – 2-3 ст. ложки; подрібнені волоські горіхи – 05 склянки; молоко – 1 стакан. Приготування Якщо ви хочете знати, як зробити тістечко «Картопля» з печива з додаванням згущеного молока, тоді підготуйте рекомендовані інгредієнти і зробіть його разом з нами.
Викладіть заздалегідь вершкове масло на стіл, щоб воно трохи підтануло. З'єднайте його зі згущеним молоком, какао і, надівши на блендер або міксер віночок, збийте. Перекрутіть «Ювілейне» або будь-яке інше пісочне печиво через м'ясорубку. Перекладіть його в вершкову суміш, додайте горіхи, холодне кип'ячене молоко і вимішуйте основу тістечок. З цієї маси зробити довгасті кульки, а для просочення і застигання поставити на деякий час в холодильник. Хоча, якщо ваші рідні розвідають, що там стоїть їх улюблене тістечко «Картопля», то повного застигання воно не дочекається!
Тістечко «Картопля» з бісквіту за Гостом
Інгредієнти: Для бісквіта:
цукровий пісок – 140 г; яйця – 4 штуки; борошно – 140 г; ванільний цукор – 1 пакетик; розпушувач – 15 ч. ложки. Для крему:
масло вершкове – 130 г; згущене молоко – 140 р. Для обгортування:
какао-порошок – 20 р. Приготування Для приготування бісквіта яйця з'єднайте з цукровим піском, ванільним цукром і віночком збиваємо до піни. Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і висипаємо в яєчну суміш. За допомогою ложки акуратно все
перемішуємо. У застелену пергаментним папером форму, виливаємо рідке тісто. Випікаємо бісквітний корж в духовій шафі 20 хвилин, при температурі 180 градусів. Готовий бісквіт, залишаємо на ніч на столі, щоб він підсох.
У розм'якшене вершкове масло виливаємо згущене молоко, коньяк і збиваємо блендером. Перекручений через м'ясорубку, підсушений бісквіт вимішуємо до однорідності, з вершковим кремом. Ліпимо з отриманої маси тістечка картопля, обволікає в какао і відправляємо їх в холод на 40 хвилин.
Саме такий гарний вигляд повинні мати ГОСТовские тістечка «Картопля»: темні зовні і світлі всередині.