Немає ніякої таємниці в тому, що солодке люблять всі, і старий і млад. Ми пропонуємо вам рецепт солодкого домашнього тістечка ковбаска з печива, у цього рецепта маса переваг. Він дуже швидко готується, не доведеться бруднити і мити гору посуду і від цього десерту ніколи ні крихт. Давайте, скоріше приступимо до його приготування.
Тістечко шоколадна ковбаска
Інгредієнти: печиво – 450 г; вершки 20% – 6-7 ст. ложок; цукор – 170 г; масло вершкове – 200 г; какао – 75 г; шоколад (бажано чорний) – 60 г; горіхи (волоські або будь-які інші) – 150 р. Приготування Для цього рецепта візьміть звичайне печиво, яке добре кришиться. Подрібніть простим «дідівським» способом: качалкою в пакеті. У мисці або каструльці змішайте вершки, какао, цукор і шоколад. Перемішайте і закип'ятіть на водяній бані. Злегка остудіть суміш. Наріжте вершкове масло шматочками і додайте до остиглої суміші. Подрібнене печиво додавайте частинами, добре перемішуючи. Якщо маса вийшла злегка рідкуватий, поставте її в холод, щоб вона трохи застигла.
Очищені горіхи посмажте на сухій сковороді, постійно перемішуючи. Остудіть їх, подробите до потрібного розміру і додайте в шоколадну масу.
Перемішайте шоколадний фарш руками і зробіть з нього ковбаску. Загорніть її в пергамент і залиште в холодильнику на 15 години.
Після закінчення трьох годин шоколадне тістечко ковбаска з печива готово.
Тістечко вершкова ковбаса
Інгредієнти: солодка соломка – 200 г; цукерки вершкові, іриски (за типом Корівки) – 500 г; масло вершкове 83%– 100 р. Приготування Наріжте шматочками і розтопити вершкове масло. Додайте туди цукерки і постійно помішуючи, дайте їм повністю розчинитися в маслі. Доведіть до кипіння. Розкладіть На столі пергамент для випікання і покладіть на нього солодку соломку. Коли суміш охолоне, полийте її на соломку. Акуратно скрутіть всі ковбаскою і відправте в холодильник на 15 години.
Тістечко ковбаска з печива зі згущеним молоком
Інгредієнти: печиво пісочне – 550 г; масло вершкове 83% – 260 г; згущене молоко - 1 банка; родзинки або курага – 05 склянки; какао – 100 г; ванільний цукор - 1 пачка. Приготування Подробите печиво качалкою або в блендері, краще, щоб крихти були різного розміру. Змішайте м'яке вершкове масло і згущене молоко. Додайте в цю суміш крихти печива, родзинки і ванілін. Добре перемішайте. Крем повинен бути досить щільний і в'язкий. Викладіть всю солодку масу на харчову плівку, скачайте тістечко в ковбаску і поставте в холодильник. Десерт готовий приблизно через 2 години. Якщо згущене молоко попередньо зварити, вийде вже зовсім інший смак. Можна експериментувати і з начинкою, замінюючи ізюм на горіхи.