Ягоди – це ідеальний спосіб урізноманітнити смак солодкої випічки. Сьогодні ми пропонуємо вам спекти смачний пиріг з пісочного тіста з замороженими або свіжими ягодами. Приготувавши його, ви самі переконаєтеся наскільки гармонійно поєднання розсипчастого, солодкого тіста з такою чудовою соковитою начинкою.
Пісочний пиріг з замороженими ягодами
Інгредієнти: борошно – 380 г; маргарин для випічки – 200 г; цукор – 230 г; яйця – 4 шт.; ванілін – 1 пакет; розпушувач – 1 пакет; крохмаль – 15 ч. ложки; заморожені ягоди ожини – 300 р. Приготування У просіяне борошно натираємо охолоджений маргарин і руками змішуємо ці два інгредієнти. Яйця, вбивши в будь-яку ємність, розтираємо з цукром і ваніллю. До борошна висипаємо розпушувач і виливаємо яєчну суміш. Замішуємо еластичне, не липнущее до рук пісочне тісто. Розділивши його навпіл, кладемо в пакетики і відправляємо одну частину в холодильну камеру, а іншу в морозильну. Через 45 хвилин, розкачуємо тісто з холодильника за розміром дека, який застеляємо пергаментом, змазаним розтопленим маргарином. З розморожених ягід зливаємо рідину і, пересипавши їх крохмалем з цукром, рівномірно викладаємо на тісто. Зверху ягоди посипаємо перетертим через тертку другим шматком підмороженого тіста і ставимо форму з пирогом в духовку, нагріту до 180 градусів, на 45 хвилин.
Відкритий пиріг з ягодами з пісочного тіста
Інгредієнти: борошно – 350 г; масло вершкове – 160 г; яйця – 5 шт.; цукор – 270 г; ванілін – 1 пакет; вишня – 400-450 р. Приготування М'яке масло порубаємо ножем і змішаємо з борошном, додаємо 120 грам цукру, яєчні жовтки, відокремлені від білків, ванілін і замішуємо щільне тісто. Розкатаним товщиною в один сантиметр, викладаємо його у змащену вершковим маслом форму так, щоб краї тіста лежали на її боках, але за межі не виступали. Відокремлені від кісточки вишні рівномірно викладаємо на тісто. Випікаємо все в гарячій духовці (210 градусів) протягом 35 хвилин. Готовий, ще гарячий пиріг покриваємо збитою піною з решти білків і цукру ставимо знову, для підсихання заливки.
Пісочний пиріг з сиром та ягодами
Інгредієнти: цукор – 250 г; борошно – 600 г; маргарин – 180 г; молоко – 5 ст. ложок; яйця – 5 шт.; розпушувач – 2 ч. ложки; сир -350 г; ягоди смородини – 400 р. Приготування Половину цукру розтираємо з трьома яйцями, додаємо розтоплений на плиті маргарин і молоко. У цю суміш просіваємо з розпушувачем борошно, замішуємо тісто. Розгорнувши його, викладаємо на промаслений пергамент, застелений у форму або сковороду. На тісто викладаємо ягоди смородини, а на них сир, який ми перед цим перетираємо з рештою яйцями і другою половиною цукру. Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин, розпеченій до 190 градусів.
Такі пироги дуже смачні, якщо їсти їх, запиваючи молоком.