Рецепт царської ватрушки є повною протилежністю рецептом звичайної. Вона готується з розсипчастого пісочного тіста і має вигляд пирога, між двома шарами якого лежить ніжна сирна маса. Давайте разом розглянемо, як приготувати таку незвичайну, але дуже смачну царську ватрушку.
Пиріг «Царська ватрушка з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 470 г; маргарин для випічки - 300 г; ванільний цукор – 2 ч. ложки; цукровий пісок – 120 г; розпушувач – 1 пакет. Для начинки:
сир – 800 г; яйця курячі – 3 шт.; цукровий пісок – 220 г; ванільний цукор – 3 ч. ложки. Приготування Сир для начинки краще протерти через сито, тоді він буде ніжніше і повітряніше. До нього вбиваємо яйця, висипаємо цукор, звичайний і ванільний. Добре все розмішуємо, поки маса не стане однорідною, і відставляємо її в бік.
Просіваємо борошно в ємність і сюди ж починаємо натирати холодний маргарин, а щоб він не прилипав до тертці, постійно опускаємо його в борошно. Додаємо ванільний цукор, розпушувач і звичайний цукровий пісок. Перемішуємо всі інгредієнти для тіста так, щоб воно вийшло не одним зліпленим грудкою, а у вигляді раскрошенного пісочного печива. Тісто, трохи більше половини, викладаємо у змащену маргарином форму. Зверху розподіляємо сирну масу, яку покриваємо рештою тестом. В духовій шафі при температурі 190 градусів, випікаємо царську ватрушку. Готова вона буде через 40 хвилин, але не поспішайте діставати з форми, нехай постоїть 10 хвилин, а потім викладайте на блюдо.
Царська ватрушка з сиром в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; вершкове масло – 160 г; розпушувач – 15 ч. ложки; цукор – 80 р. Для начинки:
сир – 450 г; ванілін – 1 пакет; цукор – 150 г; родзинки – 70 г; яйця – 3 шт. Приготування Розтираємо цукор з яйцями і додаємо ваніль. Змішуємо масу з сиром і збиваємо міксером. Викладаємо в
суміш митий родзинки, перемішуємо і відставляємо на деякий час.
Вершкове масло розтоплюємо, розмішуємо його цукром і виливаємо все в просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто, не збираючи його в одне ціле, а навпаки раскрошив його. Чашу в мультиварці змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо в неї половину нашого розсипчастого тесту, так щоб повністю закрити дно. Поверх нього виливаємо масу з сиру, слідом покривши її залишилася крихтою тесту. Температуру в мультиварці виставляємо 180 градусів, а час 50 хвилин.
Царську ватрушку рекомендуємо їсти після повного його охолодження, запиваючи молоком, вприкуску з медом.