Вернуться назад Распечатать

Царська ватрушка

Царська ватрушка
Рецепт царської ватрушки є повною протилежністю рецептом звичайної. Вона готується з розсипчастого пісочного тіста і має вигляд пирога, між двома шарами якого лежить ніжна сирна маса. Давайте разом розглянемо, як приготувати таку незвичайну, але дуже смачну царську ватрушку.

Пиріг «Царська ватрушка з сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 470 г;

  • маргарин для випічки - 300 г;

  • ванільний цукор – 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • розпушувач – 1 пакет.


  • Для начинки:

  • сир – 800 г;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 220 г;

  • ванільний цукор – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Сир для начинки краще протерти через сито, тоді він буде ніжніше і повітряніше. До нього вбиваємо яйця, висипаємо цукор, звичайний і ванільний. Добре все розмішуємо, поки маса не стане однорідною, і відставляємо її в бік.
    Просіваємо борошно в ємність і сюди ж починаємо натирати холодний маргарин, а щоб він не прилипав до тертці, постійно опускаємо його в борошно. Додаємо ванільний цукор, розпушувач і звичайний цукровий пісок. Перемішуємо всі інгредієнти для тіста так, щоб воно вийшло не одним зліпленим грудкою, а у вигляді раскрошенного пісочного печива. Тісто, трохи більше половини, викладаємо у змащену маргарином форму. Зверху розподіляємо сирну масу, яку покриваємо рештою тестом. В духовій шафі при температурі 190 градусів, випікаємо царську ватрушку. Готова вона буде через 40 хвилин, але не поспішайте діставати з форми, нехай постоїть 10 хвилин, а потім викладайте на блюдо.

    Царська ватрушка з сиром в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 250 г;

  • вершкове масло – 160 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • цукор – 80 р.


  • Для начинки:

  • сир – 450 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • цукор – 150 г;

  • родзинки – 70 г;

  • яйця – 3 шт.


  • Приготування
    Розтираємо цукор з яйцями і додаємо ваніль. Змішуємо масу з сиром і збиваємо міксером. Викладаємо в
    Царська ватрушка
    суміш митий родзинки, перемішуємо і відставляємо на деякий час.
    Вершкове масло розтоплюємо, розмішуємо його цукром і виливаємо все в просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто, не збираючи його в одне ціле, а навпаки раскрошив його. Чашу в мультиварці змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо в неї половину нашого розсипчастого тесту, так щоб повністю закрити дно. Поверх нього виливаємо масу з сиру, слідом покривши її залишилася крихтою тесту. Температуру в мультиварці виставляємо 180 градусів, а час 50 хвилин.
    Царську ватрушку рекомендуємо їсти після повного його охолодження, запиваючи молоком, вприкуску з медом.