Зараз ми порадуємо любителів домашньої випічки і розповімо, як приготувати бісквіт з лимонною цедрою.
Лимонний бісквіт – рецепт
Інгредієнти: просеянная пшеничне борошно – 15 склянки; цукор – 1 склянка; яйця – 8 шт.; лимон – 2 шт.; вершкове масло 73% жирності – 200 г; цукрова пудра – 15 р. Приготування Розм'якшене (але не розтоплене) вершкове масло змішуємо з подрібненої на дрібній тертці цедрою лимонів і цукром. Потім безперервно помішуючи, вводимо всі жовтки. Коли маса буде ретельно розтерту, вводимо просіяне борошно і знову добре розмішуємо. Тепер збиваємо білки до пишної білої маси і акуратно вмішуємо їх у тісто. Поміщаємо його в змащену форму і випікаємо при 220 градусах 20 хвилин. Готовий лимонний бісквіт притрушиваем цукровою пудрою.
Лимонний бісквіт в мультиварці
Інгредієнти: яйця – 4 шт.; борошно – 200 г; цукор – 200 г; ванілін – за смаком; цедра 1 лимона; сік лимона – 20 мл; масло вершкове - 10 р. Приготування Розбиваємо яйця і збиваємо їх міксером, потім всипаємо потихеньку цукор і збиваємо все разом до збільшення в об'ємі приблизно в 2 рази. Тепер додаємо просіяне борошно, ванілін, лимонний сік і терту цедру. Акуратно перемішуємо. Мультиварочную ємність промазуємо вершковим маслом, викладаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо ванільно-лимонний бісквіт 50 хвилин.
Лимонний шифоновий бісквіт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 180 г; яйця – 4 шт.; яєчний білок – 2 шт.; вода – 100 мл; цукор – 180 г; лимон – 1 шт.; рослинне масло – 85 мл; цукор ванільний – 10 г; розпушувач для тіста – 10 р. Для крему:
сир філадельфія – 500 г; цукрова пудра – 100 г; сметана 20% жирності – 200 р. Для декору:
інжир 4 шт.; ягоди; гілочки розмарину. Приготування Борошно просіваємо через сито разом з розпушувачем. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. З лимона акуратно зчищаємо цедру. Жовтки з'єднайте з рослинним маслом, потім вливаємо воду і перемішуємо до однорідності. Додаємо подрібнену лимонну цедру. Білки збиваємо міксером до стану пишної маси, потім частинами
підсипаємо цукор, ванільний цукор і продовжуємо збивати ще хвилин 5. Акуратно змішуємо білкову масу з жовтковою, невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і перемішуємо лопаткою акуратними рухами знизу вгору. Кладемо тісто в змащену форму і ставимо в духовку з температурою близько 180 градусів на 35 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і тільки потім витягаємо з форми. Для крему збиваємо сир Філадельфія зі сметаною, додаємо цукрову пудру і знову збиваємо. Бісквіт розрізаємо на 3-4 коржа і промазуємо кожен з них отриманим кремом. На верхній шар також наносимо легкий шар крему і прикрашаємо ягодами, інжиром і гілочками розмарину. Приємного чаювання!