Вернуться назад Распечатать

Лимонний кекс - класичний рецепт

Лимонний кекс - класичний рецепт
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати запашний і повітряний лимонний кекс, то повірте, в цьому немає нічого складного, але смак і неймовірний цитрусовий аромат зведе з розуму будь-якого, хто прийде до вас у гості.

Класичний рецепт лимонного кексу


Інгредієнти:

  • сода – щіпка;

  • борошно – 300 г;

  • розпушувач – щіпка;

  • цукор – 1 ст.;

  • яйце – 3 шт.;

  • масло вершкове – 40 г;

  • лимонна цедра – 1 ч. ложка;

  • ванілін;

  • сік лимонний – 50 мл.


  • Для глазурі:

  • цукрова дрібна пудра – 1 ст.;

  • молоко 32% – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо, а форму промазуємо рослинним маслом і обсипаємо злегка борошном. Висипаємо В миску борошно з содою і кидаємо розпушувач. В іншому посуді збиваємо до пишноти яйця з цукром, кладемо масло, ванілін, терту лимонну цедру і вичавлюємо сік. Ретельно все перемішуємо і акуратно всипаємо суху суміш, вливаємо олію і викладаємо тісто у форму. Відправляємо кекс в прогріту духовку і запікаємо 45 хвилин.
    Не гаючи часу, готуємо глазур: цукрову пудру висипаємо в тепле молоко і перемішуємо. Остиглий лимонний кекс обливаємо молочною глазур'ю і подаємо до столу.

    Рецепт кексу з лимонною цедрою


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 200 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 150 г;

  • лимонна цедра – 1 шт.;

  • яйце – 3 шт.


  • Приготування
    Вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, засипаємо цукром і збиваємо міксером спочатку на повільній швидкості, а потім збільшуємо обертів. Не зупиняючись, поступово вводимо яйця, додаємо лимонну цедру, розпушувач тіста і борошно. Форму промазуємо маслом, виливаємо тісто рівномірно і відправляємо кекс в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки.

    Рецепт смачного лимонного кексу з цукатами


    Інгредієнти:

  • вода тепла – 1 ст.;

  • цукати – 1 ст.;

  • цукор – 05 склянки;

  • олія – 8 ст. ложок;

  • сода – щіпка;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • лимон – 1 шт.
  • Лимонний кекс - класичний рецепт


    Приготування
    У миску наливаємо злегка підігріту воду, всипаємо цукор, борошно і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Потім додаємо рослинне масло і додаємо подрібнені цукати. Лимон промиваємо, акуратно знімаємо цедру, натираємо її на тертці і додаємо в тісто. З решти лимона вичавлюємо сік, змішуємо його з харчовою содою і кидаємо в тісто. Тепер рівномірно розподіляємо отриману масу у форму для випікання і випікаємо лимонний кекс 40 хвилин в духовій шафі. Готовий десерт остуджуємо і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою.