Якщо ви ще не знаєте, як приготувати запашний і повітряний лимонний кекс, то повірте, в цьому немає нічого складного, але смак і неймовірний цитрусовий аромат зведе з розуму будь-якого, хто прийде до вас у гості.
Класичний рецепт лимонного кексу
Інгредієнти: сода – щіпка; борошно – 300 г; розпушувач – щіпка; цукор – 1 ст.; яйце – 3 шт.; масло вершкове – 40 г; лимонна цедра – 1 ч. ложка; ванілін; сік лимонний – 50 мл. Для глазурі:
цукрова дрібна пудра – 1 ст.; молоко 32% – 2 ст. ложки. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо, а форму промазуємо рослинним маслом і обсипаємо злегка борошном. Висипаємо В миску борошно з содою і кидаємо розпушувач. В іншому посуді збиваємо до пишноти яйця з цукром, кладемо масло, ванілін, терту лимонну цедру і вичавлюємо сік. Ретельно все перемішуємо і акуратно всипаємо суху суміш, вливаємо олію і викладаємо тісто у форму. Відправляємо кекс в прогріту духовку і запікаємо 45 хвилин.
Не гаючи часу, готуємо глазур: цукрову пудру висипаємо в тепле молоко і перемішуємо. Остиглий лимонний кекс обливаємо молочною глазур'ю і подаємо до столу.
Рецепт кексу з лимонною цедрою
Інгредієнти: масло вершкове – 200 г; розпушувач – 1 ч. ложка; борошно – 200 г; цукор – 150 г; лимонна цедра – 1 шт.; яйце – 3 шт. Приготування Вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, засипаємо цукром і збиваємо міксером спочатку на повільній швидкості, а потім збільшуємо обертів. Не зупиняючись, поступово вводимо яйця, додаємо лимонну цедру, розпушувач тіста і борошно. Форму промазуємо маслом, виливаємо тісто рівномірно і відправляємо кекс в розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність випічки перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки.
Рецепт смачного лимонного кексу з цукатами
Інгредієнти: вода тепла – 1 ст.; цукати – 1 ст.; цукор – 05 склянки; олія – 8 ст. ложок; сода – щіпка; цукрова пудра для прикраси; лимон – 1 шт. Приготування У миску наливаємо злегка підігріту воду, всипаємо цукор, борошно і перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. Потім додаємо рослинне масло і додаємо подрібнені цукати. Лимон промиваємо, акуратно знімаємо цедру, натираємо її на тертці і додаємо в тісто. З решти лимона вичавлюємо сік, змішуємо його з харчовою содою і кидаємо в тісто. Тепер рівномірно розподіляємо отриману масу у форму для випікання і випікаємо лимонний кекс 40 хвилин в духовій шафі. Готовий десерт остуджуємо і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою.