З традиційної ватрушкой королевська має мізерну кількість спільних рис: крім сирного наповнення тут більше немає збігів. Випічка повністю закрита, а замість здобної булочки з сирним центром виходить великий пиріг з насипною поверхнею з олійно-борошняної крихти.
Королевська ватрушка - чудовий спосіб змінити негативне ставлення до сиру, особливо у малюків. Поєднання пісочного тіста і ніжною начинки нікого не залишить байдужим. До того ж, базовий рецепт можна змінювати, доповнюючи його ягодами, сухофруктами або цукатами . Готувати королівську ватрушку - суцільне задоволення, тому рецепт повинен бути у кожної господині.
Королевська ватрушка з крихтою – ледачий рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно високої якості – 315 г; пекарський порошок – 10 г; маргарин– 215 г; цукор білий (дрібний) – 35 г; Для начинки:
сир домашній – 545 г; яйця добірні – 3 шт.; цукор білий (дрібний) – 215 г; ванільний цукор – один пакетик. Приготування Підморожений маргарин натираємо на крупній тертці або розминаємо в крихту з борошном, цукром і розпушувачем. Тепер викладаємо дві третини отриманої сухуватою маси в ємкість для випікання, формуючи невисокі бортики. Сир з'єднайте з цукром, ваніллю і яйцями, ретельно перемішуємо і виливаємо у форму, заповнюючи основу з тіста. Зверху присипаємо залишилася крихтою з маргарину і борошна і визначаємо в прогріту до 195 градусів духовку на 40 хвилин. Готового пирога даємо охолонути, розрізаємо і подаємо до чаю або какао.
Пишна королевська ватрушка з сиром в духовці - рецепт
Інгредієнти: Для крихти:
цукор білий (дрібний) - 70 г; вершкове масло «Селянське» - 120 г; борошно вищого сорту - 180 р. Для тіста:
вершкове масло - 80 г; цукор дрібний - 120 г; яйця добірні - 2 шт.; лимонна цедра - 1 ст. ложка; сметана - 175 мл; борошно вищого сорту - 170 г; пекарський порошок - 1 ч. ложка. Для наповнення:
сир домашній - 240 г; яйце куряче (велике) - 1 шт.; цукор білий - 40 р. Приготування Спочатку приготуємо крихту, так як їй треба постояти в холодильнику. Розітріть масло і цукор з борошном, зберіть разом в один пухкий ком, оберніть плівкою і залиште в холодильнику для взаємодії компонентів.
Тепер приступимо до приготування основи. Для цього перетворимо в крем м'яке масло і цукор, додамо яйця, цедру і сметану. Окремо з'єднаємо залишилися складові. Змішуємо сухі компоненти з масляним кремом, поки тісто не стане гладким. Розподіляємо його по ємкості для випікання.
Інгредієнти для начинки збиваємо разом до пишної маси і виливаємо поверх шару тесту. Зверху посипте все цукрово-борошняної крихтою і залишаємо випікатися пиріг при 185 градусах 55 хвилин.
Класичний рецепт приготування королівської ватрушки в мультиварці
Щоб класичний рецепт не здався нудним пропонуємо урізноманітнити склад тіста всілякими добавками.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло «Селянське» - 230 г; цукор білий, дрібний - 150 г; яйця курячі (великі) - 2 шт.; борошно вищого ґатунку - 240 г; розпушувач - 2 ч. ложки; какао якісне - 5 г; сметана - 60 мл Для наповнення:
сир домашній (нежирний) - 515 м; яєчні жовтки - 2 шт.; цукор дрібний - 140 г; цедра лимона - 1 ст. ложка; ваніль – на кінчику ножа. Приготування Для початку приготуємо основу, на це піде зовсім небагато часу. Збиваємо цукор і масло з яйцями, додаємо туди какао і сметану, а після цього додаємо борошно з розпушувачем і ваніллю. Залишаємо тісто на холоді на 35 хвилин, потім розподіляємо 2/3 з мультиварочной ємності, формуючи бортики. Виливаємо зверху сирну начинку, яку підготували шляхом збивання сиру, жовтків і сухих складових. Зверху посипаємо десерт рештою тестом, яке раскрошили заздалегідь. Виставляємо прилад на режим «Випічка» на одну годину.