Силіконові формочки – спеціальний посуд для випічки, яку активно застосовують сучасні господині. Випічка в них ідеально пропікається і зовсім не пригорає. Ми розповімо вам, як приготувати кекси в силіконових формочках.
Шоколадні кекси в силіконових формочках
Інгредієнти: вершковий маргарин – 200 г; какао – 4 ст. ложки; цукор дрібний – 15 ст.; молоко – 05 склянки; борошно – 2 ст.; сода – щіпка; ванілін – за смаком; яйце – 3 шт. Приготування Маргарин нарізаємо шматочками, викладаємо в чавунну каструлю і розтоплюємо до рідкої консистенції на середньому вогні. Потім кидаємо какао, цукровий пісок, вливаємо тепле молоко, перемішуємо і кип'ятимо. Тепер акуратно знімаємо з плити і охолодити до тепленького стану. Далі вводимо в масу сирі яйця, ванілін і негашене харчову соду. Далі всипаємо просіяне борошно і обережно замішуємо полугустое тісто. Тепер розкладаємо його за силіконових форм і ставимо на деко. Встановлюємо його на верхній стелаж в розігріту духовку і випікаємо, не відкриваючи 25 хвилин. Готовність випічки перевіряємо шпажкою, а потім нанизуємо на руки кухонні прихватки і видавлюємо смачні кекси з силіконових формочок на плоске блюдо.
Рецепт простих кексів в силіконових формочках
Інгредієнти: цукати – 30 г; родзинки – 60 г; дріжджі сухі – 1 пакетик; молоко – 100 мл; масло вершкове – 150 г; борошно – 400 г; яйце – 5 шт.; мелений імбир і ванілін – за смаком; сіль дрібна – щіпка. Приготування Родзинки промиваємо і заливаємо на 20 хвилин окропом. Сухі дріжджі розводимо в теплому молоці, а потім додаємо цукор, вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо борошно. Трохи підсолюємо тісто, вводимо яйця, імбир і ванілін за смаком. Після цього кидаємо промиті родзинки і цукати. Тепер розкладаємо тісто в підготовлені силіконові форми і відправляємо на 50 хвилин в розігріту духовку. Запікаємо кекси до готовності, а потім акуратно витягаємо і промазуємо поверхню розтопленим вершковим маслом.
Рецепт кексів на кефірі силіконових формочках
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; масло рослинне – 120 мл; цукор – 150 г; яйце – 2 шт.; кефір – 1 склянка; варення – 10 ч. ложок; сода – щіпка; розпушувач – щіпка. Приготування Яйця збиваємо з цукровим піском, вливаємо олію і кефір. Всі злегка перемішуємо, всипаємо поступово борошно і кидаємо розпушувач з содою. Готове тісто розкладаємо по силіконовим сухим формах, зверху розподіляємо трохи варення і виливаємо ще трохи тесту. Випікаємо кекси в силіконових формочках в розігрітій духовці близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Сирні кекси в силіконових формочках
Інгредієнти: сир – 100 г; печиво пісочне – 100 г; ванільний йогурт – 150 мл; борошно – 50 р; масло вершкове – 50 г; вишня заморожена – 250 г; цукрова пудра для прикраси; цукор – 1 ст. Приготування Печиво подрібнюємо до отримання дрібної крихти і з'єднуємо
з розм'якшеним вершковим маслом. Ретельно перемішуємо і ділимо масу на 4 частини. Викладаємо тісто на дно силіконових формочок. Сир розтираємо з цукром, додаємо яйце, вливаємо йогурт і всипаємо просіяне борошно. Отриману масу рівномірно розподіляємо по формочках і відправляємо в велику ємність, наливши в неї трохи води. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо півгодини. Готові кекси з сиром виймаємо з силіконових формочок тільки після повного остигання. З вишні виймаємо кісточки, викладаємо ягоди в друшляк, віджимаємо зайвий сік і зверху розкладаємо на кекси, присипавши цукровою пудрою.