Вернуться назад Распечатать

Кекси в силіконових формочках

Кекси в силіконових формочках
Силіконові формочки – спеціальний посуд для випічки, яку активно застосовують сучасні господині. Випічка в них ідеально пропікається і зовсім не пригорає. Ми розповімо вам, як приготувати кекси в силіконових формочках.

Шоколадні кекси в силіконових формочках


Інгредієнти:

  • вершковий маргарин – 200 г;

  • какао – 4 ст. ложки;

  • цукор дрібний – 15 ст.;

  • молоко – 05 склянки;

  • борошно – 2 ст.;

  • сода – щіпка;

  • ванілін – за смаком;

  • яйце – 3 шт.


  • Приготування
    Маргарин нарізаємо шматочками, викладаємо в чавунну каструлю і розтоплюємо до рідкої консистенції на середньому вогні. Потім кидаємо какао, цукровий пісок, вливаємо тепле молоко, перемішуємо і кип'ятимо. Тепер акуратно знімаємо з плити і охолодити до тепленького стану. Далі вводимо в масу сирі яйця, ванілін і негашене харчову соду. Далі всипаємо просіяне борошно і обережно замішуємо полугустое тісто. Тепер розкладаємо його за силіконових форм і ставимо на деко. Встановлюємо його на верхній стелаж в розігріту духовку і випікаємо, не відкриваючи 25 хвилин. Готовність випічки перевіряємо шпажкою, а потім нанизуємо на руки кухонні прихватки і видавлюємо смачні кекси з силіконових формочок на плоске блюдо.

    Рецепт простих кексів в силіконових формочках


    Інгредієнти:

  • цукати – 30 г;

  • родзинки – 60 г;

  • дріжджі сухі – 1 пакетик;

  • молоко – 100 мл;

  • масло вершкове – 150 г;

  • борошно – 400 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • мелений імбир і ванілін – за смаком;

  • сіль дрібна – щіпка.


  • Приготування
    Родзинки промиваємо і заливаємо на 20 хвилин окропом. Сухі дріжджі розводимо в теплому молоці, а потім додаємо цукор, вливаємо розтоплене вершкове масло і додаємо борошно. Трохи підсолюємо тісто, вводимо яйця, імбир і ванілін за смаком. Після цього кидаємо промиті родзинки і цукати. Тепер розкладаємо тісто в підготовлені силіконові форми і відправляємо на 50 хвилин в розігріту духовку. Запікаємо кекси до готовності, а потім акуратно витягаємо і промазуємо поверхню розтопленим вершковим маслом.

    Рецепт кексів на кефірі силіконових формочках


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • масло рослинне – 120 мл;

  • цукор – 150 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • варення – 10 ч. ложок;

  • сода – щіпка;

  • розпушувач – щіпка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукровим піском, вливаємо олію і кефір. Всі злегка перемішуємо, всипаємо поступово борошно і кидаємо розпушувач з содою. Готове тісто розкладаємо по силіконовим сухим формах, зверху розподіляємо трохи варення і виливаємо ще трохи тесту. Випікаємо кекси в силіконових формочках в розігрітій духовці близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.

    Сирні кекси в силіконових формочках


    Інгредієнти:

  • сир – 100 г;

  • печиво пісочне – 100 г;

  • ванільний йогурт – 150 мл;

  • борошно – 50 р;

  • масло вершкове – 50 г;

  • вишня заморожена – 250 г;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • цукор – 1 ст.


  • Приготування
    Печиво подрібнюємо до отримання дрібної крихти і з'єднуємо
    Кекси в силіконових формочках
    з розм'якшеним вершковим маслом. Ретельно перемішуємо і ділимо масу на 4 частини. Викладаємо тісто на дно силіконових формочок. Сир розтираємо з цукром, додаємо яйце, вливаємо йогурт і всипаємо просіяне борошно. Отриману масу рівномірно розподіляємо по формочках і відправляємо в велику ємність, наливши в неї трохи води. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо півгодини. Готові кекси з сиром виймаємо з силіконових формочок тільки після повного остигання. З вишні виймаємо кісточки, викладаємо ягоди в друшляк, віджимаємо зайвий сік і зверху розкладаємо на кекси, присипавши цукровою пудрою.