Приготування кексів – один з перших етапів навчання початківця кондитера всім премудростям готування. Подібна роль дісталася кекси з-за їх простоти: схема замішування тіста однакова, більшість рецептів схожі між собою, а тому на них легко тренуватися. Якщо ви хочете приготувати кекс у духовці по простому рецептом, то добірка з цього матеріалу прийде вам на підмогу.
Простий рецепт кексу з родзинками
Випічка на основі молочних продуктів завжди виходить набагато більш щільною. Прямий доказ того цей класичний кекс, який, не дивлячись на свою пишність, зберігає щільний і вологий м'якуш.
Інгредієнти: вершкове масло - 225 г; цукровий пісок - 405 г; яйця - 6 шт.; сметана - 235 г; родзинки - 1 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 355 р. Приготування Як ми згадували раніше, схема замішування кексового тіста рідко зазнає зміни. На перших етапах завжди слід розм'якшити вершкове масло, а потім перетворити його в крем, збиваючи на максимальній швидкості міксера з додаванням цукрового піску. Поки суміш опрацьовується віночком, починайте поступово додати яйця, по одному. Далі доповніть суміш сметаною і тільки після того, як вона повністю з'єднається з кремом, почніть додавати суху суміш інгредієнтів, що включає в себе останню пару інгредієнтів.
Коли тісто буде готове, обсипте борошном родзинки і додайте його до суміші, обережно розподіляючи лопаткою.
Розподіліть тісто у формі і відправте простий кекс з родзинками в духовку на півтори години при 180.
Найпростіший рецепт кексу на кефірі в духовці
У сезон кекси можна доповнювати свіжими ягодами, як ми вирішили зробити в цьому рецепті, доповнивши пишне кефірний тісто вишнею, підкреслює солодкість страви своєю легкою кислинкою.
Інгредієнти: вершкове масло - 225 г; цукровий пісок - 285 г; яйця - 4 шт.; лимонний сік - 15 мл; ванільний екстракт - 5 мл; розпушувач - 2 ч. ложки; борошно - 420 г; кефір - 245 мл; вишні (без кісточок) - 3 ст. Приготування Починайте збивати міксером розм'якшене масло, порціями підсипаючи цукрові кристали до тих пір, поки суміш не перетвориться в пишний білий крем. Після, почніть забивати яйця, також не зупиняючи роботу віночків. Після яєць ви можете додати будь-яку отдушку за бажанням або ж відразу почати вливати кефір і лимонний сік. Коли рідка частина тесту буде готова, переходите до сухої, з'єднуючи розпушувач і борошно. Тепер, орудуючи все тим же міксером, але вже на невеликій швидкості, з'єднайте обидві підготовлені суміші. Доповніть тісто вишнями, попередньо обсыпанными борошном, і вилийте у форму. Випікайте 1 годину 10 хвилин при 165 градусах.
Як приготувати кекси в духовці - простий рецепт
Для більшої зручності ви можете спекти прості і смачні кекси в духовці, розділивши їх на порції. Для цього вам знадобляться спеціальні формочки для кексів і паперові підкладки для того, щоб їдцям було зручно впоратися зі своєю порцією ласощі не забруднивши пальці.
Інгредієнти: вершкове масло - 190 г; цукор - 175 г; яйця - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 175 г; молоко (холодне) - 115 мл; ванільний екстракт - 3 мл. Приготування Перетворіть першу пару інгредієнтів в повітряний білястий крем. Не зупиняючи роботу віночків, влийте екстракт ванілі або іншу бажану отдушку. Почніть додавати яйця, також продовжуючи збивання. Тепер починайте підсипати суміш борошна і розпушувача, чергуючи сухі інгредієнти з порціями крижаного молока. Розподіліть тісто по формах і поставте в холодну духовку, виставивши підігрів до 140 градусів. Залиште кекси випікатися протягом години.