Вернуться назад Распечатать

Кекс у духовці – простий рецепт

Кекс у духовці – простий рецепт
Приготування кексів – один з перших етапів навчання початківця кондитера всім премудростям готування. Подібна роль дісталася кекси з-за їх простоти: схема замішування тіста однакова, більшість рецептів схожі між собою, а тому на них легко тренуватися. Якщо ви хочете приготувати кекс у духовці по простому рецептом, то добірка з цього матеріалу прийде вам на підмогу.

Простий рецепт кексу з родзинками


Випічка на основі молочних продуктів завжди виходить набагато більш щільною. Прямий доказ того цей класичний кекс, який, не дивлячись на свою пишність, зберігає щільний і вологий м'якуш.
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 225 г;

  • цукровий пісок - 405 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • сметана - 235 г;

  • родзинки - 1 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 355 р.


  • Приготування
    Як ми згадували раніше, схема замішування кексового тіста рідко зазнає зміни. На перших етапах завжди слід розм'якшити вершкове масло, а потім перетворити його в крем, збиваючи на максимальній швидкості міксера з додаванням цукрового піску. Поки суміш опрацьовується віночком, починайте поступово додати яйця, по одному. Далі доповніть суміш сметаною і тільки після того, як вона повністю з'єднається з кремом, почніть додавати суху суміш інгредієнтів, що включає в себе останню пару інгредієнтів.
    Коли тісто буде готове, обсипте борошном родзинки і додайте його до суміші, обережно розподіляючи лопаткою.
    Розподіліть тісто у формі і відправте простий кекс з родзинками в духовку на півтори години при 180.

    Найпростіший рецепт кексу на кефірі в духовці


    У сезон кекси можна доповнювати свіжими ягодами, як ми вирішили зробити в цьому рецепті, доповнивши пишне кефірний тісто вишнею, підкреслює солодкість страви своєю легкою кислинкою.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 225 г;

  • цукровий пісок - 285 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • ванільний екстракт - 5 мл;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • борошно - 420 г;

  • кефір - 245 мл;

  • вишні (без кісточок) - 3 ст.


  • Приготування
    Починайте збивати міксером розм'якшене масло, порціями підсипаючи цукрові кристали до тих пір, поки суміш не перетвориться в пишний білий крем. Після, почніть забивати яйця, також не зупиняючи роботу віночків. Після яєць ви можете додати будь-яку отдушку за бажанням або ж відразу почати вливати кефір і лимонний сік. Коли рідка частина тесту буде готова, переходите до сухої, з'єднуючи розпушувач і борошно. Тепер, орудуючи все тим же міксером, але вже на невеликій швидкості, з'єднайте обидві підготовлені суміші. Доповніть тісто вишнями, попередньо обсыпанными борошном, і вилийте у форму. Випікайте 1 годину 10 хвилин при 165 градусах.

    Як приготувати кекси в духовці - простий рецепт


    Для більшої зручності ви можете спекти прості і смачні кекси в духовці, розділивши їх на порції. Для цього вам знадобляться спеціальні формочки для кексів і паперові підкладки для того, щоб їдцям було зручно впоратися зі своєю порцією ласощі не забруднивши пальці.
    Інгредієнти:
    Кекс у духовці – простий рецепт


  • вершкове масло - 190 г;

  • цукор - 175 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • борошно - 175 г;

  • молоко (холодне) - 115 мл;

  • ванільний екстракт - 3 мл.


  • Приготування
    Перетворіть першу пару інгредієнтів в повітряний білястий крем. Не зупиняючи роботу віночків, влийте екстракт ванілі або іншу бажану отдушку. Почніть додавати яйця, також продовжуючи збивання. Тепер починайте підсипати суміш борошна і розпушувача, чергуючи сухі інгредієнти з порціями крижаного молока. Розподіліть тісто по формах і поставте в холодну духовку, виставивши підігрів до 140 градусів. Залиште кекси випікатися протягом години.