Вернуться назад Распечатать

Класичний кекс - рецепт

Класичний кекс - рецепт
Хочемо запропонувати, розбавити ваші вечірні, сімейні посиденьки за кухликом гарячого чаю свіжим, ніжним кексом, спеченим в домашніх умовах за класичним рецептом. Кекси можуть бути дуже різними за своїм змістом і формою, що і робить їх по-своєму унікально смачними. Така солодка випічка не зможе когось залишити байдужим, так як всім припаде до смаку.

Класичний рецепт «Столичного» кекси з родзинками


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 150 г;

  • борошно – 180 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • ізюм світлий – 45 г;

  • ізюм темний – 45 г;

  • цукор звичайний – 140 г;

  • цукрова пудра – 15 ст. ложки;

  • ванільний цукор– 3 ч. ложки;

  • розпушувач тіста– 15 ч. ложки;

  • коньяк – 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Розм'якшене масло, розтираємо віночком з ванільним і звичайним цукром. Вбиваємо сюди яйця, додаємо коньяк і тепер вже збиваємо масу до пишноти. З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіваємо через сито в загальну ємність і добре все перемішуємо. Для нарядності нашого кексу, беремо два види родзинок, ошпарюємо окропом, пересипаємо борошном, викладаємо тісто і ложкою з'єднуємо його з загальною масою.
    Духова шафа, нагріваємо до 180 градусів. Так як «Столичний» кекс зазвичай мав прямокутну форму, то буде дуже до речі формочка для хліба. Ми змащуємо її маслом, викладаємо сюди тісто і ставимо все в духовочку на 1 годину 10 хвилин. Приготований кекс щедро присипаємо пудрою.

    Рецепт класичного лимонного кексу


    Інгредієнти:

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • сік лимона – 4 ст. ложки;

  • цедра лимона – 15 ст. ложки;

  • вершкове масло – 180 г;

  • цукровий пісок – 230 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • харчова сода – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    У розтоплене вершкове масло вбиваємо яйця, висипаємо цукор, ваніль і розтираємо все до розчинення цукрових крупинок. До трьох столових ложок лимонного соку додаємо соду, перемішуємо і виливаємо в суміш, де були яйця. Сюди ж висипаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо тісто міксером. Додаємо лимонну цедру, перемішуємо її з тестом і викладаємо цю масу в застелений промасленим пергаментом форму. Відправляємо кекс для випічки в духовку, нагріту десь до 190 градусів. Через 20 хвилин, відкриваємо духова шафа, збризкуємо кекс рештою соком лимона і ставимо назад ще на 25 хвилин. Скоринка такої випічки, буде мати приємну кислинку, яку добре розбавить гарячий чорний чай.

    Класичний рецепт англійської кексу


    Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;

  • цукровий пісок – 270 г;

  • масло вершкове – 220 г;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;

  • розпушувач тіста – 1 пакет;

  • родзинки – 40 г;

  • будь-які цукати – 60 г;

  • волоські або лісові горіхи – 60 р.


  • Приготування
    Міксером, розбиваємо розм'якшене масло з додаванням цукрового піску і екстракту ванілі. Не перестаючи збивати, по одному додаємо сюди яйця. В цю ж ємність всипаємо борошно, перемішану з доданим до неї розпушувачем. Також, з допомогою міксера, все перемішуємо і отримуємо тісто.
    Цукати з горіхами дробимо великими шматочками, додаємо ізюм, присипаємо борошном, перемішуємо і вводимо в загальну масу, знову все перемішавши. У промаслений глибоку форму, викладаємо тісто і ставимо в духову шафу. Розігріваємо його до 175 градусів і печемо кекс 1 годину 15 хвилин.
    Після охолодження готового англійської кексу, можна насадиться його смаком.

    Рецепт класичного кексу на сметані


    Інгредієнти:

  • сметана (20%) – 200 мл;

  • борошно пшеничне – 480 г;

  • маргарин для випічки – 100 г;

  • цукор – 280 м;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • розпушувач тіста– 1 пакет.
  • Класичний кекс - рецепт


    Приготування
    В одну глибоку чашку викладаємо: розм'якшений маргарин, цукор, ванільний цукор, курячі яйця розбиваємо міксером до однорідної маси. Додаємо сметану і збиваємо все до збільшення об'єму. Висипаємо просіяні розпушувач і борошно, а потім все перемішуємо міксером на малих обертах.
    Змащуємо маргарином жаростійку форму з скла і поміщаємо в неї наше тісто. Випікатися кекс буде при 200 градусах в духовій шафі, 40 хвилин.
    Вживаючи цей кекс, ви будете в захваті від його ніжного, вершкового смаку.