Всі ми дуже любимо поласувати такою чудовою випічкою як кекси. Існує величезна кількість їх видів різних за своїм складом, змістом, формою і навіть прикраси. Тому, ви можете вибрати рецепт кексів по своєму смаку і насолодитися їх поїданням, приготувавши своїми руками. І ми хочемо вам запропонувати прості рецепти приготування смачних кексів (і тесту для них), у формочках різного виду, кожен з яких доставить вам величезне задоволення і ніяких турбот.
Найпростіший рецепт кексів в силіконових формочках
Інгредієнти: яйця курячі – 3 шт.; кефір (жирний) – 2/3 склянки; маргарин вершковий – 170 г; борошно пшеничне – 375 г; цукровий пісок – 190 г; розпушувач – 15 ч. ложки; родзинки (темний) – 80 г; подрібнені волоські горіхи – 80 р. Приготування Відокремлюємо вміст курячих яєць від шкаралупи в глибоку посудину. Потім додаємо до них кефір, розтоплений вершковий маргарин, висипаємо цукор і збиваємо все міксером до його розчинення крупинок. Прямо до цієї суміші просіваємо пшеничне борошно, розпушувач і замішуємо тісто міксером, надівши для цього спеціальні віночки. Родзинки заливаємо окропом, який зливаємо через 5 хвилин. Пересипаємо розпарений ізюм борошном і вводимо в тісто разом з дробленными волоськими горіхами. Розкладаємо все в підготовлені формочки з силікону, заповнюючи їх тестом лише наполовину і ставимо в добре прогрітий духова шафа, до 180 градусів. Через 25 хвилин наші будуть готові кексики!
Рецепт таких простих кексів, приготовлені в силіконових формах, займе особливе місце у вашій кулінарній книзі.
Простий рецепт шоколадних кексів в паперових формочках
Інгредієнти: борошно – 280 м; плитка темного шоколаду – 80 г; какао порошок – 35 ст. ложки; цукровий пісок – сметана (25%) – 5 ст. ложок; яйця – 2 шт.; масло вершкове – 85 м; розпушувач для тіста – 2 ч. ложки. Приготування До размягченному маслу висипаємо цукровий пісок, додаємо курячі яйця, жирну сметану і розбиваємо все міксером до однорідності. Висипаємо сюди розпушувач, какао порошок, попередньо просіяне борошно, беремо ложку і добре вимішуємо нею тісто. Для того щоб смак кексів був більш насичений шоколадом, ми тремо на крупній тертці темний шоколад і вводимо в загальну масу, ретельно все розмішати.
Так як паперові формочки в основному зроблені з тонкої пекарської папери і при накладанні в них тесту, вони можуть деформуватися, то ми радимо поміщати їх ще в звичайні, залізні форми. Накладаємо тісто в кожну паперову форму, так щоб його було трохи менше половини, а потім поміщаємо їх разом з залізними формочками в духову шафу, розігрітий до температури 185 градусів, по часі на 20 хвилин.
Кексики, за бажанням можна притрусити зверху цукровою пудрою .
Простий рецепт сирних кексів у формочках, в духовці
Інгредієнти: пшеничне борошно – 300 г; сир (не жирний) – 220 г; сода – 2/3 ч. ложки; яйця курячі – 2 шт.; молоко – 150 мл; цукровий пісок – 240 г; родзинки – 75 г; маргарин – 120 г; манна крупа – 30 г; рослинне масло – 2-3 ч. ложки. Приготування У протертий через друшляк або сито сир кладемо соду і чистий промитий ізюм. В іншій мисочці змішуємо яйця і цукор, розтираємо їх віночком. Додаємо до них молоко,
розтоплене масло, все перемішуємо і виливаємо в ємність з сиром. Слідом просіваємо сюди пшеничне борошно і знову все перемішуємо, тим самим отримуємо сирне тісто на кекси. Тепер ми розкладаємо його в маленькі металеві формочки, які попередньо промазуємо рослинним маслом і присипаємо манною крупою. Тісто накладаємо до половини форм і відправляємо їх у духовку, в якій виставляємо температуру 190 градусів. Готові кекси будуть вже через 20 хвилин.
Такі прості сирні кекси, спечені в формочках, які стали йти в далеке минуле навівають приємні спогади з нашого дитинства.