Бісквіт – прекрасна основа для торта. А щоб він вийшов ще більш повітряним і високим, рекомендуємо зробити бісквіт на окропі. Кращі рецепти його приготування чекають вас нижче.
Ванільний бісквіт на окропі – рецепт
Інгредієнти: борошно – 1 склянка; яйця – 4 шт.; рафінована олія рослинна – 55 мл; цукор – 1 склянка; вода кипячена – 55 мл; розпушувач для тіста – 10 г; ванілін. Приготування Розбиваємо яйця, починаємо їх збивати і потихеньку підсипаємо цукор. Нам потрібно, щоб маса збільшилася хоча б в 2 рази. На це може знадобитися близько 10 хвилин. Окремо з'єднуємо розпушувач з просіяним борошном (просіяти обов'язково, це додасть тесту потрібну легкість), акуратно вмішуємо яєчну суміш і вливаємо окріп. Потім додаємо рослинне масло, ванілін і ще розмішуємо. Покласти тісто у форму, промазану маслом і відправляємо в духовку. При 180 градусах бісквіт слід випікати 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо, проткнувши бісквіт дерев'яною паличкою. Торт готовий, якщо вона буде абсолютно суха.
Ванільно-лимонний бісквіт на окропі
Інгредієнти: борошно – 300 г; яйця – 4 шт.; масло рослинне – 100 мл; цукор – 1 склянка; розпушувач – 2 ч. ложки; лимонний сік – 2 ст. ложки; цукор ванільний – 10 г; окріп – 100 мл; сіль – щіпка. Приготування Борошно просіваємо, додаємо сіль і розпушувач. В отриману суміш додаємо яєчні жовтки. Вливаємо олію, додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо. Збиваємо білки з цукром і лимонним соком до щільної білої маси. Вводимо її в тісто і акуратно перемішуємо. І, нарешті, вливаємо окріп. Перемішуємо в останній раз і викладаємо тісто у змащену маслом форму. При 180 градусах бісквіт буде готовий вже через 45 хвилин.
Шоколадно-ванільний бісквіт на окропі в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 2 склянки; цукор – 2 склянки; яйця – 2 шт.; розпушувач – 15 ч. ложки; какао – 6 ст. ложок; ванілін – 1 пакетик; сода харчова – 1 ч. ложка; молоко – 100 мл; рафінована рослинна олія – 65 мл; окріп – 1/2 склянки. Приготування Яйця збиваємо з цукром мінімум 7 хвилин, щоб вийшла пишна біла маса. Окремо змішуємо сухі інгредієнти – борошно з какао, розпушувачем, содою і ваніліном. Вливаємо молоко, рослинне масло, розмішуємо. Потім потроху додаємо в суху суміш яєчну масу і акуратно перемішуємо. В кінці вливаємо окріп і
знову перемішуємо. У змащену маслом мультиварочную чашу виливаємо отримане тісто, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після сигналу шоколадно-ванільний бісквіт на окропі в мультиварці не поспішаємо виймати, нехай він ще 20 хвилин постоїть в режимі «Підігрів». Тільки після цього кришку мультиварки відкриваємо і витягаємо бісквіт. Зручніше за все це зробити за допомогою кошика-пароварки.
Крем для ванільного бісквіта підійде практично будь-який. Можна зробити сметанний крем , розмішати сметану з цукром, а можна в згущене молоко додати вершкове масло і даними кремом промазати коржі. Також буде дуже смачно. Приємного чаювання!