Вернуться назад Распечатать

Ванільний бісквіт на окропі

Ванільний бісквіт на окропі
Бісквіт – прекрасна основа для торта. А щоб він вийшов ще більш повітряним і високим, рекомендуємо зробити бісквіт на окропі. Кращі рецепти його приготування чекають вас нижче.

Ванільний бісквіт на окропі – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • яйця – 4 шт.;

  • рафінована олія рослинна – 55 мл;

  • цукор – 1 склянка;

  • вода кипячена – 55 мл;

  • розпушувач для тіста – 10 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Розбиваємо яйця, починаємо їх збивати і потихеньку підсипаємо цукор. Нам потрібно, щоб маса збільшилася хоча б в 2 рази. На це може знадобитися близько 10 хвилин. Окремо з'єднуємо розпушувач з просіяним борошном (просіяти обов'язково, це додасть тесту потрібну легкість), акуратно вмішуємо яєчну суміш і вливаємо окріп. Потім додаємо рослинне масло, ванілін і ще розмішуємо. Покласти тісто у форму, промазану маслом і відправляємо в духовку. При 180 градусах бісквіт слід випікати 40-50 хвилин. Готовність перевіряємо, проткнувши бісквіт дерев'яною паличкою. Торт готовий, якщо вона буде абсолютно суха.

    Ванільно-лимонний бісквіт на окропі


    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цукор – 1 склянка;

  • розпушувач – 2 ч. ложки;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • окріп – 100 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо сіль і розпушувач. В отриману суміш додаємо яєчні жовтки. Вливаємо олію, додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо. Збиваємо білки з цукром і лимонним соком до щільної білої маси. Вводимо її в тісто і акуратно перемішуємо. І, нарешті, вливаємо окріп. Перемішуємо в останній раз і викладаємо тісто у змащену маслом форму. При 180 градусах бісквіт буде готовий вже через 45 хвилин.

    Шоколадно-ванільний бісквіт на окропі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • цукор – 2 склянки;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • какао – 6 ст. ложок;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • сода харчова – 1 ч. ложка;

  • молоко – 100 мл;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • окріп – 1/2 склянки.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром мінімум 7 хвилин, щоб вийшла пишна біла маса. Окремо змішуємо сухі інгредієнти – борошно з какао, розпушувачем, содою і ваніліном. Вливаємо молоко, рослинне масло, розмішуємо. Потім потроху додаємо в суху суміш яєчну масу і акуратно перемішуємо. В кінці вливаємо окріп і
    Ванільний бісквіт на окропі
    знову перемішуємо. У змащену маслом мультиварочную чашу виливаємо отримане тісто, вибираємо режим «Випічка» і готуємо 60 хвилин. Після сигналу шоколадно-ванільний бісквіт на окропі в мультиварці не поспішаємо виймати, нехай він ще 20 хвилин постоїть в режимі «Підігрів». Тільки після цього кришку мультиварки відкриваємо і витягаємо бісквіт. Зручніше за все це зробити за допомогою кошика-пароварки.
    Крем для ванільного бісквіта підійде практично будь-який. Можна зробити сметанний крем , розмішати сметану з цукром, а можна в згущене молоко додати вершкове масло і даними кремом промазати коржі. Також буде дуже смачно. Приємного чаювання!