Відповіддю класичним американським чізкейків і італійським пирогів з рікоттою може стати сирна запіканка знайома кожному з дитинства. Залежно від дотримувалися вами дієти, можна приготувати класичну запіканку з жирним сиром, цукром і яєчними жовтками, або її дієтичну версію з медом, нежирним сиром і білками. У цьому матеріалі поговоримо про сирних запіканки з родзинками, а ви зможете модифікувати представлені рецепти на ваш розсуд.
Сирна запіканка з родзинками в духовці
Дуже смачна сирна запіканка з родзинками виходить в разі, якщо перед початком приготування замочити сухофрукти в портвейні або ромі. Зрозуміло, дітям такий продукт давати не рекомендується, а от дорослі напевно оцінять тонкий присмак хорошого алкоголю і його аромат.
Інгредієнти: родзинки - 245 г; портвейн або ром - 75 мл; сир - 780 г; сметана - 420 г; цукровий пісок - 215 г; яйця - 2 шт. Приготування За годину до початку приготування ізюм залийте ромом або портвейном. Підготуйте форму для випічки, покривши її дно пергаментом так, щоб він закрив стик самого дна і стінок. Після всіх підготовчих процедур залишається лише зробити саму запіканку: збити сир зі сметаною та яйцями, всипати цукровий пісок (чи додати інший підсолоджувач за смаком), а потім знову повторити збивання. У фіналі додайте вимочений в алкоголі родзинки, розподіліть його в товщі суміші і перелийте все у форму. Розмістіть запіканку в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 20 хвилин, а перед подачею дайте ласощів охолонути.
Зробити текстуру запіканки більш різноманітною допоможе пісочний корж в основі, для його створення, перед тим, як виливати саму масу, дно форми можна покрити раскрошенным печивом.
Запіканка з сирної маси з родзинками
Найбільш ніжні і легкі запіканки виходять з однорідного сиру або його суміші зі сметаною/вершковим сиром, але скоротити час на перетирання сиру і його змішування з іншими молочними продуктами можна, якщо використовувати сирну масу з родзинками в якості основи страви.
Інгредієнти: сирна маса з родзинками - 640 г; цукровий пісок - 65 г; яйця - 2 шт.; мелений мускатний горіх, кориця - 1/2 ч. ложки. Приготування Вбийте пару яєць до сирної маси і додайте мелені прянощі. Якщо маса досить солодка сама по собі, то немає необхідності додавати підсолоджувач додатково, в іншому випадку трохи цукру не завадить. Покрийте пергаментом форму для випікання і вилийте суміш для сирної запіканки. Розмістіть форму в розігрітій до 170 градусів духовці і залиште на 40 хвилин. Після, запіканку слід остудити перед нарізкою, для цього вистачить однієї години, якщо ви плануєте подавати ласощі теплим, але при необхідності страву можна розмістити в холодильнику.
Сирну запіканку з родзинками за цим рецептом можна зробити і в мультиварці, для цього попередньо необхідно добре промазати чашу, влити сирну суміш, а потім залишити її готуватися на «Випікання» близько години.
Сирна запіканка з родзинками – рецепт
Інгредієнти: сир - 870 м; сметана - 115 г; вершкове масло - 65 г; манна крупа - 35 г; цукровий пісок - 75 г; жменю родзинок. Приготування Збийте першу пару інгредієнтів разом і додайте манну крупу. Залиште манку набрякнути на півгодини, а по закінченні часу влийте масло і додайте цукровий пісок. Обшпарте родзинки і також додайте його в сирну суміш. Розподіліть майбутню запіканку в промасленим формі і поставте запікатися в розігрітому до 185 градусів духовій шафі на 45-55 хвилин або до зарум'янювання.