Напевно всі знають, як приготувати крем зі згущеного молока і вершкового масла в класичному його виконанні. Але найчастіше в солодощах використовують для наповнення десертів, виконане з додаванням інших компонентів для отримання більш цікавого і оригінального смаку.
Нижче ми розглянемо кілька варіантів приготування такого крему.
Крем з вареного згущеного молока і вершкового масла - рецепт
Інгредієнти: варене згущене молоко – 380 г; масло вершкове – 210 р. Приготування Масло завчасно дістаємо з холодильника і даємо йому час для придбання м'якої консистенції. Потім змішуємо його з стандартною банкою згущеного вареного молока і розбиваємо до легкості і однорідності, скориставшись міксером. Класичний крем готовий до подальшого застосування.
Пропорції згущеного молока і вершкового масла для крему можна варіювати в залежності від своїх смакових переваг. Для більш ніжного смаку можна додати сто грам звичайного згущеного молока, а для оригінальності і аромату трохи ванілі або ванільного цукру і коньяку.
Важливим для ідеального результату є якість використовуваних компонентів. Масло і згущене молоко повинні бути неодмінно натуральними і виготовлені за Гостом, а ванільний цукор не варто замінювати ваніліном, так як він може надати крему небажану гірчинку.
Крем із згущеним молоком, маслом та сметаною
Інгредієнти: згущене молоко – 190 г; вершкове масло – 190 г; сметана – 190 г; волоські горіхи (за бажанням) – 280 р. Приготування М'яке вершкове масло визначаємо в глибоку миску, додаємо сметану і згущене молоко і розмішуємо спочатку ложкою, а потім розбиваємо за допомогою міксера в однорідну і пишну масу.
Крем можна доповнити волоськими горіхами. Для цього розмелюємо їх у блендері або розминаємо в ступці, додати в крем і гарненько розмішуємо.
Такий крем стане відмінним доповненням до бісквітним коржам, заварним тістечком або тарталеткам.
Заварний крем із згущеним молоком і вершковим маслом
Інгредієнти: молоко – 250 мл; масло вершкове – 100 г; цукровий пісок – 50 г або по смаку; молоко згущене – 210 г; борошно пшеничне – 60 г; ванільний цукор – 1/2 пакетика. Приготування В емальовану каструльку вливаємо молоко, всипаємо цукор, просіваємо малими порціями пшеничне борошно і перемішуємо за допомогою віночка, щоб по максимуму розчинилися борошняні грудочки. Поміщаємо ємність на водяну баню і витримуємо, помішуючи, до загустіння. Даємо борошняної маси повністю охолонути до кімнатної температури.
Тепер додаємо в каструлю м'яке вершкове масло, згущене молоко і ванільний цукор і розбиваємо масу за допомогою міксера до отримання однорідного і пишного крему.
Рецепт шоколадного крему зі згущеного молока і вершкового масла
Інгредієнти: молоко – 250 мл; масло вершкове – 160 г; цукрова пудра – 75 г; згущене молоко – 110 г; порошок какао – 75 г; коньяк – 20 мл Приготування Вершкове масло розм'якшуємо, додаємо цукрову пудру і збиваємо до пишноти за допомогою міксера. Потім додаємо згущене молоко, вливаємо коньяк і знову розбиваємо до отримання пухкої однорідної консистенції. В кінці процесу збивання додаємо порошок какао. Крем повинен бути гладким і блискучим, при необхідності пробиваємо міксером ще пару хвилин.
Коньяк можна замінити успішно бренді або ромом, а какао порошок розтопленим чорним шоколадом.
Вершковий крем зі згущеного молока і вершкового масла
Інгредієнти: вершки з високим відсотком жирності – 190 мл; масло вершкове – 90 г; ванільний цукор – 25 г; варене згущене молоко – 190 г; ром – 20 мл Приготування Половину норми згущеного молока збиваємо з вершками, а другу частину з м'яким вершковим маслом. Потім з'єднуємо обидві суміші, додаємо ром і ванільний цукор і ще раз пробиваємо міксером. Всі компоненти крему перед обробкою повинні бути витримані деякий час при кімнатній температурі.