Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати сметанний крем для бісквітного торта а між тим, цей крем дається далеко не всім. У деяких він розтікається, у інших виходить грудкуватим, у кого-то з кислинкою, а буває і так, що занадто активне збивання призводить до того, що з вершків утворюється масло. Природно, якщо це була якісна сметана – без загусників, барвників, консервантів та іншої "хімії" - таку і вибираємо для приготування крему.
Простий крем Для цього крему знадобиться мінімум компонентів, всі їх можна знайти в найближчому магазині, так що швиденько збиваємо, намазуємо наш бісквіт і насолоджуємося. Якщо бісквіта немає, можна і на печиво або булочку крем мазати, а можна і так є – дуже смачно. Єдине, про що потрібно пам'ятати – це дуже калорійний десерт, так що не варто ним зловживати.
Інгредієнти: жирна (незнята) сметана селянська – 250-400 г; пудра, смолотая з цукру-піску – 150-170 г; ванілін – 2 г; какао-порошок, якісний – 2-4 ст. ложки (за бажанням). Приготування Для того щоб приготувати сметанний крем для бісквітного торта знадобиться міксер – в цьому варіанті, на жаль, віночком обійтися не вдасться. Сметану акуратно перемішуємо з пудрою і ваніліном. Якщо хочемо отримати шоколадний крем, додаємо какао, тільки обов'язково протираємо його через ситечко, щоб не було грудок. Починаємо збивати суміш, поступово збільшуючи оберти. У певний момент крем почне як би збиратися в ком, відшаровуючись рідина – просто збиваємо далі, нарощуючи швидкість. Через 8 хвилин ми отримаємо пишну масу, густу і дуже ніжну.
Для тих, хто любить якнайсолодше Можна приготувати дуже солодкий, насичений сметанний крем із згущеним молоком для бісквітного торта. Просто замість цукрової пудри домішуємо до сметані 1/2 стандартної банки згущеного молока.
Густий і корисний Для прошарку торта часто використовують більш густі креми на основі сиру. Розповімо, як приготувати сметанно-сирний крем для бісквітного торта.
Інгредієнти: сметана «Сільська» не менше 30% жирності – 1 стакан; сир домашній жирний – 250-300 г; цукор білий вітчизняного виробництва – 1-15 склянки; ванілін – 10-12 м; горіхи будь-які – 1 склянка (за бажанням). Приготування Починаємо з того, що сир ретельно (краще двічі) протираємо через сито, щоб він став пишним і однорідним, потім поміщає його в ємність з високими бортами, додаємо цукор і ванілін, сметану. Починаємо збивати з малих оборотів, поступово збільшуючи швидкість. Крем збивається швидко – достатньо 3-4 хвилини. Часто в такий крем додають горішки, їх потрібно добре прожарити на сухій сковороді, подрібнити і добре остудити, а потім додати в крем.
Ніжний, як хмари Зовсім нескладно готується сметанно-вершковий крем для бісквітного торта – замість сиру використовуємо жирні вершки (не менше 25%), які збиваємо до твердих піків, після чого поступово вводимо цукор, ванілін і сметану.
Збиваємо на великій швидкості кілька хвилин. Цей крем виходить надзвичайно пишним і дуже ніжним, як хмари. В нього горіхи не додають, але можна ввести розтоплений і охолоджений шоколад – чорний або білий, за смаком.
Якщо сметана попалася водяниста, і крем вийшов рідкуватий, не біда. Щоб його виправити, приготуємо сметанний крем для бісквітного торта з желатином. Для цього 20 г желатину заливаємо теплим молоком і залишаємо на чверть години. Після цього прогріваємо – ні в якому разі не кип'ятимо! Коли желатинова маса охолоне до кімнатної температури, змішуємо її зі сметанним кремом і трохи охолоджуємо.