Рогалики з яблуками піднімуть з ранку настрій та стануть прекрасним доповненням до чашки кави. Приготування цього чудового десерту за нашими рецептами не відніме багато часу, а результат неодмінно порадує.
Рогалики з яблуками з листкового тіста
Інгредієнти: тісто листкове – 550 г; яблука – 420 г; кориця мелена – на смак; цукор коричневий – за смаком; цукровий пісок – 75 г; вершкове масло – 100 г; яблучний або апельсиновий сік . Приготування Готове листкове тісто за деякий час перед приготуванням дістаємо з морозилки і даємо йому повністю розморозитися. Як правило, в упаковці два прямокутних пласта, нам треба розкачати їх до квадрата і вирізати коло, який потім ділимо на вісім рівних кутових секторів.
Яблучка моєму, очищаємо від шкірки і серцевини з насінням і розрізаємо на досить великі часточки. Кожну з них укладаємо на широку частину трикутника з тіста, притрушиваем за смаком коричневим цукром і корицею і звертаємо рулетом для отримання рогалика. Розміщуємо вироби на деко або у форму для запікання, на дно якої наливають сік, щоб він покривав його приблизно на півтора міліметра.
Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з цукровим піском і щедро промазуємо отриманою сумішшю верх рогаликів.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 200 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин або до підрум'янення.
Готові соковиті рогалики трохи охолоджуємо і подаємо до столу.
Сирні рогалики з яблуками
Інгредієнти: сир – 420 г; яблука – 250 г; крохмаль – 30 г; борошно – 320-400 г; коричневий цукор – 100 г; цукровий пісок – 75 г; розпушувач – 20 г; масло вершкове – 175 г; цукрова пудра; сіль – щіпка. Приготування Вимиті і очищені яблучка шаткуємо кубиками і припускаємо з цукровим піском і столовою ложкою вершкового масла в сковороді або в сотейнику до м'якості. В кінці додаємо крохмаль, перемішуємо, витримуємо на вогні ще хвилину і остуджуємо. Начинка з яблук для сирних рогаликів готова.
Тепер протертий через сито сир гарненько змішуємо з м'яким вершковим маслом, сіллю, розпушувачем і коричневим цукром. Всипаємо просіяне пшеничне борошно і вимішуємо до отримання пружного, не липнущего тесту. Кількість борошна може змінюватися в більшу або меншу сторону в залежності від вологості сиру.
Отримане тісто розділяємо на дві частини, кожну з якої розгортаємо в круглий пласт, товщиною приблизно три-п'ять міліметрів, і поділяємо його на вісім чи шістнадцять секторів залежно від того, якого розміру рогалики ви бажаєте отримати. На кожен трикутник накладаємо трохи яблучної начинки і звертаємо його рулетом в рогалик.
Розміщуємо вироби на застеленому пергаментом деку і готуємо в попередньо прогрітій до 185 градусів духовці двадцять хвилин або до рум'яності.
По готовності присипаємо рогалики цукровою пудрою і подаємо до столу.