Шанувальники домашньої випічки на власному досвіді переконалися в тому, що ароматна домашня здоба куди смачніше і якісніше покупної, до того ж вона довше зберігається. Доводити це в черговий раз ми вирішили на прикладі булочок, які кожен, при бажанні, може спекти на власній кухні взявши на замітку один з представлених нижче рецептів.
Рецепт булочок з цукром в духовці
Пам'ятайте пишні цукрові булочки, які продавалися в будь-їдальні? Чому б не перетворити їх у доросле ласощі, додавши в рецепт трохишампанського. Після випікання алкоголю в здобі не залишиться, зате легкий присмак ігристого дасть про себе знати після першого оцту.
Інгредієнти: борошно - 470 г; родзинки - 65 г; вершкове масло - 55 г (+50 г для змащування); сік 4 мандарин; дріжджі (свіжі) - 21 г; сухе шампанське - 210 мл; білий цукровий пісок - 55 г; тростинний цукор - для обсипання. Приготування Розведіть дріжджі в теплому мандариновому соку і залиште до спінювання. Борошно пропустіть через сито, зробіть в центрі отриманої гірки лунку і влийте розтоплене масло і дріжджовий розчин. Слідом відправте цукор і перемішайте все, до розчинення кристалів. Всипте родзинки, додайте шампанське і замісіть ледь липковатое тісто. Перекладіть ком в промаслений посуд і залиште подвоїтися в об'ємі в теплі. Розділіть тісто шматки однакового розміру і округлите кожен з них. Викладіть булочки на деко і залиште піднятися вдруге вже на 15-20 хвилин. Тісто змастіть молоком і посипте цукровим піском, після чого додайте деко в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Рецепт булочок з сиром в духовці
Рецепт цих булочок в духовці, крім м'якого здобного тіста включає ще і начинку, що складається з сиру, вишні, шоколаду та горіхів. На ділі виходить навіть ще більш апетитно, ніж здається.
Інгредієнти: борошно - 290 г; цукровий пісок - 30 г; інстантні дріжджі - 5 г; молоко - 145 мл; вершкове масло - 65 г; мигдаль - 55 г; вишні - 115 г; сир - 80 г; білий шоколад - 80 р. Приготування Розчиніть цукрові кристали в теплому молоці і всипте дріжджі. Коли останні запіняться, розпочавши активну життєдіяльність, влийте тепле розтоплене масло і всипте борошно. Замісивши тісто, залиште його подвоїтися в теплі хвилин на 45. Тісто розкачати в прямокутний пласт і посипте його сиром, натертим шоколадом, мигдалем і вишнею. Скрутіть тісто в рулет і наріжте на порції. Викладіть булочки в змащену форму і дайте їм підійти вдруге, ще на півгодини. Простий рецепт булочок в духовці майже пішов до кінця, залишилося лише безпосередньо випекти здобу при 180 градусах ще близько півгодини.
Рецепт булочок з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: борошно - 420 г; мед - 55 мл; дріжджі - 5 г; молоко - 240 мл; вершкове масло - 115 г; яйце - 1 шт.; варення - 270 мл Приготування Схема приготування цих простих булочок схожа з вищеописаними. Спершу у теплому молоці (можна
замінити його водою) слід розвести мед, а лише потім всипати сухі інстантні дріжджі. Коли останні активізуються, доповніть дріжджовий розчин розтопленим маслом і збитим яйцем, повторно все перемішайте і вилийте рідини до борошна. Замісивши липковатое тісто, поставте його на расстойку приблизно на годину, а по закінченні часу розділіть на рівні порції, кожну розплющить між долонями, покладіть всередину варення і зліпіть краю разом. Сформовані булочки викладіть у форму і залиште піднятися повторно, ще на 15-20 хвилин, а після додайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-35 хвилин, поки не схопляться легкої рум'яною скоринкою.