Приготування торта в домашніх умовах забирає у господинь левову частку часу. І якщо ви ніяк не встигаєте спекти десерт власноруч, можна скористатися готовими бісквітними коржами , їх просочити кремом на ваш вибір і отримати не менш цікаву і дуже гідну альтернативу повноцінному домашньому торту.
Пропонуємо кілька варіантів оформлення торта з готових бісквітних коржів за простими рецептами. За короткий час ви зможете забезпечити ваше меню смачним та вишуканим десертом.
Як зробити торт з готових бісквітних коржів?
Для оформлення торта по цьому рецепту нам знадобляться готові бісквітні коржі, вершки з високим відсотком жирності, придатні для збивання і будь густий джем або варення на ваш смак. В якості наповнення також ми будемо використовувати зефір . Він повинен бути, неодмінно, натуральним, без добавок і хорошої якості. Ще одним компонентом для торта у нас будуть соковиті і солодкі апельсинові плоди. Кількість інгредієнтів залежить від розміру торта, бажаної кількості крему в основі виробу, а також бажаної солодкості десерту.
Вершки збиваємо за допомогою міксера або блендера до одержання густої і пишної маси.
Зефірки розрізаємо на пластини, кожен раз зволожуючи ніж кип'яченою холодною водою. Апельсинові плоди очищаємо від шкірки і плівочок і нарізаємо скибочками.
Тепер збираємо торт. Поверхня першого коржа промазуємо спочатку джемом або варенням, розподіляємо зверху пластини зефіру, покриваємо шаром збитих вершків і розкладаємо апельсинові скибочки. Знову шар вершків і накриваємо наступним коржем. Повторюємо всі попередні дії ще раз, накриваємо третім коржем, обмазуємо поверхню торта кремом і прикрашаємо зверху скибочками зефіру і апельсина. Зверху можна обсипати боки і верх виробу шоколадною стружкою або будь кондитерської присипкою. Готовий тортик повинен просочитися протягом декількох годин і буде готовий до вживання.
Як ви помітили, ми не додаємо в вершки цукор. Солодкість десерту можна регулювати кількістю зефіру і джему, а апельсини замінити будь-якими іншими м'якими фруктами або ягодами.
Такий торт виходить неймовірно ніжним і смачним. Зефір розчиняється у вершках і утворює чудовий крем, який у поєднанні з шматочками апельсина створює неймовірні смакові відчуття.
Рецепт приготування торта з готових бісквітних коржів зі згущеним молоком
Інгредієнти: готові бісквітні коржі – 190 г; масло вершкове – 190 г; варене згущене молоко – 380 г; звичайне згущене молоко – 110 г; ванільний цукор – 15 г; коньяк (за бажанням) – 50 мл свіжі або консервовані фрукти або горіхи – за смаком. Приготування Неодмінною умовою ідеального результату при приготуванні крему для торта, це однакова температура всіх використовуваних компонентів. Тому їх необхідно якийсь час витримати при кімнатній температурі.
З'єднуємо в глибокій мисці м'яке вершкове масло з вареним згущеним молоком і спочатку розмішуємо масу ложкою, а потім розбиваємо міксером або блендером до пишноти і однорідності. Додаємо звичайну згущене молоко, ванільний цукор і знову збиваємо. При бажанні, якщо торт призначений для дорослої аудиторії, можна додати в крем трохи коньяку, бренді, мадери або рому і знову розбити міксером. Крем для торта з готових бісквітних коржів готовий, можемо приступати до оформлення десерту.
При бажанні можна просочити зовсім небагато коржі сиропом від консервованих фруктів або будь-який інший просоченням на свій смак. Але якщо використовуються тонкі коржі, цього краще не робити, щоб не отримати занадто розмоклий десерт.
На кожен корж наносимо шар приготованого крему і розподіляємо бажаний наповнювач, в якості якого можуть бути будь-які м'які свіжі або консервовані фрукти або ягоди, а також подрібнені горіхи. Збираємо торт, поміщаючи коржі один на одного, і прикрашаємо верх вироби на свій смак.
Залишаємо готовий торт на кілька годин або на ніч для просочування в прохолодному місці.